Kolehmainen hiiltyi tuomaristolle: "Lajista viedään kaikki pois!"

LIIGA / Haastattelu
Kolehmainen elää pelissä tunteella mukana.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto

JYP nappasi kauden ensimmäisen voittonsa KalPasta lukemin 3−0. Voittoa suuremmaksi puheenaiheeksi nousi jäähyjen määrä, sillä tasakentällisin pelaaminen jäi verrattain vähäiseksi.

Joonas Nättisen ulosajon lisäksi ottelussa jaettiin 13 kappaletta kahden minuutin rangaistuksia. Yksi tunteita herättäneistä tilanteista nähtiin toisen erän puolivälissä, kun Janne Kolehmainen sai heppoisen oloisen jäähyn ryntäyksestä.

− Jos törmää pienempään ja saa siitä jäähyn, tunnen vääryyttä. Tästä lajista viedään kaikki pois, Kolehmainen ihmettelee.

Tämä soti erityisesti Kolehmaisen ajatusmaailmaa vastaan, sillä Kolehmainen on tunnettu fyysisestä ja uhrautuvasta pelityylistään.

Kolehmainen itse sanoikin pelin olleen haastava, kun oman pelityylin toteuttaminen tuntui mahdottomalta. Myös vuodenaikaan nähden tuomarilinja tuntui Kolehmaisen mielestä erikoiselta.

− Kevät etenee ja äijät on pumpissa, kun pudotuspelit lähenevät. Sitten nuo perkeleen suharit vie pelistä kaiken fiiliksen.

JYP kanavoi kuitenkin energian oikein selvittäen alivoimat kunnialla. Paras esimerkki tästä nähtiin heti Kolehmaisen jäähyn aiheuttaman kahden miehen alivoiman päätyttyä, kun Juuso Puustinen vei isännät johtoon.

− Todella hyvä reagoiminen jätkiltä siihen kohtaan. Saimme johtomaalista voimaa ja taistelutahtoa, Kolehmainen iloitsee.

Vaikka pisteet aiemmista kohtaamisista oli kirjattu KalPalle 12−0 ja maalit 16−4, KalPasta ei ollut muodostunut peikkoa JYPin kopissa. Asetelma illan peliin nähtiin vain positiivisena.

− Joukkue kuin joukkue. He ovat päässeet aiemmin rummuttamaan omilla vahvuuksillaan, mutta nyt me pääsimme omiin vahvuuksiimme kiinni, Kolehmainen pohtii.

− Tämä oli hyvä kenraali CHL-finaaliin Växjöä vastaan. He pelaavat samalla tavalla: runsaasti luistelua ja kiekottelua. 

» Lähetä palautetta toimitukselle