Kokoon parsittu Sandell on jälleen pelivalmis - "Numerolappu rintaan ja mennään pelaamaan"

LIIGA / Haastattelu
Loukkaantumisista kärsinyt Sandell on valmis palaamaan kaukaloon.
Kuva © Timo Savela
Edelliset kaksi kautta loukkaantumisten takia sivussa ollut Sami Sandell on jälleen valmiina Liiga-kauteen. Vuorotellen hajonneet polvet on saatu paranneltua jälleen kasaan, joten uusi kausi alkaa terveeltä pohjalta.

− Polvien kunto on ihan hyvä. Ei tässä muuten pelaamaan mentäisikään. Paikat ovat ehjänä.

− Totta kai treenaamista on joutunut muuttamaan, sillä polvet ei kestä kaikkea. Näin kauan kun on sivussa niin täytyy rakentaa aerobinen kunto uudestaan.

Ilves-faneilla on ollut syytä huoleen, sillä Sandell ei ole pelannut kuin kaksi harjoitusottelua. Taustalla ei kuitenkaan ole sen suurempaa syytä. Jäätuntuma on jo kohdillaan, mutta ottelutilanteisiin valmistautumisessa on vielä tekemistä.

− Kerkesin pelaamaan vain kaksi peliä, ja ne oli aika hakuhommia. Tietysti jäällä on tullut oltua elokuusta lähtien, eli jäätuntumasta ei ole kyse. Se on kuitenkin eri tilanne kun lyödään numerolappu rintaan ja mennään pelaamaan. Ei se ole vielä ihan valmis paketti.

Nuori ja nälkäinen Ilves

Ilveksen viime kauden uskottiin päättyneen Sandellin loukkaantumiseen, mutta nuori joukkue kasasi itsensä kauden mittaan. Tampereen huikeaan paikallispelisarjaan päättynyt kausi oli Ilvekselle lopulta urheilullinen jättimenestys, vaikka mitalipelit jäivät haaveeksi. Sandell uskoo viime kevään kasvattaneen joukkuetta menestymään.

− Jätkät ovat pelanneet kovia pelejä ja tietävät mitä se vaatii. Se jää takaraivoon ja selkärankaan kun on kovia paikkoja. Sitä se vaatii, että on valmis. Pienet asiat ratkaisee varsinkin keväällä. Peli rakentuu siitä, että teet oikeita, pieniä juttuja oikea-aikaisesti.

Viime kausi oli Ilvekselle kasvutarina. Pelaajia on lähtenyt ja tullut, mutta ydinrunko on edelleen sama. Menetykset on paikattu nuorilla lupauksilla, jotka haluavat pärjätä Liigassa.

− Jätkät on nyt taas vuotta kokeneempia, vaikka vaihtuvuutta onkin ollut jonkin verran. Runko on sama ja siihen on tullut nälkäisiä nuoria, jotka janoavat menestystä.

Tupsukorvia ei ole tällä kaudella iällä pilattu: 30-vuotias Sandell on joukkueen kolmanneksi vanhin pelaaja. Nuoret pelaajat ovat iskeneet pisteitä harjoitusotteluissa. Varakapteenin silmiin on osunut muutamiakin lupauksia, joita kannattaa alkavalla kaudella seurata.

− Otto Koivula pelasi hienon viime kauden, mutta voisin nostaa etenkin Topias Haapasen. Mä tykkään siitä millainen se on luonteeltaan: menee väleihin ja taistelee kiekoista. Se on sellainen jätkä, josta mä oon tykännyt.

Tähtäin keväässä

Sandellilla on selvät odotukset ensi kauden Ilveksestä. Tamperelaiset haluavat pelata nopeaa, aktiivista kiekkoa. Paketin kasaaminen saattaa kuitenkin ottaa aikansa.

− Lenkkikengät meillä ainakin pitäisi liikkua jäällä, eli yritetään olla tosi luisteleva ja aktiivinen joukkue.

− Mä odotan meiltä yhteenkasvamista. Näin isolla ikähajonnalla voi olla, että alkuun ei ole ihan hioutunut paketti. Jouluun mennessä uskoisin kaikkien saaneen tuntuman siitä, mitä on pelata tässä sarjassa ja näitä pelejä. Yhteen kasvaminen on mulle se isoin juttu: oltaisiin keväällä mahdollisimman yhtenäinen porukka.

Viime kevät on edelleen fanien lämpimissä muistoissa, mutta uusi kausi vaatii uutta työntekoa.

− Vaikka viime kauden lopussa olikin hieno pudotuspelihurma niin ei se tuo yhtään lisäpistettä kauden alkuun. Kaikki täytyy ansaita.

− Toivottavasti mennään pidemmälle kuin viime kaudella.

» Lähetä palautetta toimitukselle