Kokkonen maltillisin mielin uuden haasteen edessä

LIIGA / Haastattelu
Kokkosella on tavoitteena päästä ainakin maistamaan liigavauhtia.
Kuva © Tero Liikanen
Mikkelin Jukurit julkaisi tiistaina nuoren Mikko Kokkosen kolmivuotisen sopimuksen. Puolustaja on ollut innoissaan saamastaan mahdollsuudesta, vaikka se hänelle hieman yllätys olikin.

Mikko Kokkoselle tiistai 20. syyskuuta oli monella tavoin merkityksellinen päivä. Hän sai aiemmin päivällä mopokortin ja iltapäivällä julkistettiin 15-vuotiaan puolustajan kolmivuotinen liigasopimus.

Kokkoselle oli helppo päätös jatkaa kasvattajaseurassaan, vaikka tiedusteluja tuli muistakin liigaorganisaatioista.

− Tosi hyvät fiilikset. Kiva päästä Jukureiden mukaan kolmeksi vuodeksi tekemään töitä ja pelaamaan. A-nuorten liigapaikka ja hyvät olosuhteet treenaamiselle sekä pelaamiselle saivat minut jatkamaan täällä.

− Muutamista liigaorganisaatioista oli kiinnostusta, mutta siellä olisin pelannut A- ja B-nuorissa.

Kokkoselle itselleen liigajoukkueen mukaan pääseminen oli hienoinen yllätys.

− Tuli kyllä aika puskista tämä. Keväällä kun pääsin treenaamaan edustuksen mukaan, niin se oli hyvä. Lähdettiin siitä, että kesän treenaan siinä ja siirryn sitten A-nuoriin pelaamaan. Tosi positiivinen juttu, että pääsin tähän harjoittelemaan ja pelaamaan pari peliä.

Lahjakas puolustaja on pelannut jo pitkään itseään vanhempien mukana ja tiedostaa omat vahvuutensa sekä kehityskohteensa.

− Vahvuuksiani ovat peliäly, kiekollinen peli ja hyökkäysten tukeminen. Heikkouteni on luistelu. Sitä pitää vielä kehittää jonkin verran.

Liiga-historian kirjoittaminen innostaa

Kokkonen pelasi viime kaudella Jukureiden A- ja B-nuorissa ikäryhmien Mestistä. B-nuorissa puolustajalupaus tehtaili 39 otteluun tehot 23+27 ja A-nuorissa pelatut neljä ottelua tuottivat yhtä monta tehopistettä.

Hänelle on myös selvää, missä isoimmat erot aikuisten ja nuorten pelien välillä tulevat.

− Isoin ero tulee vastuullisuudessa: A-nuorissa voi höntyillä ja menettää kiekkoja, eikä niistä aina tule maaleja, mutta liigatasolla tulee. Jos menettää kiekon, niin soi aika äkkiä omissa. Ei ole paljon varaa kiekkoja menetellä.

Harjoituskaudella Kokkonen sai runsaasti vastuuta ja esiintyikin edukseen. Puolustajaparina peleissä luuti joukkueen konkariosastoon kuuluva 37-vuotias Marko Kauppinen. Joukkueen kapteenille Kokkonen jakoi paljon kiitosta.

− Olihan harjoituspeleissä tosi kova vauhti, että välillä oli vähän kiirekin. Kokemusta kun saa ja A-nuorista haetaan vähän vauhtia, niin eiköhän sitä siinäkin pysty pelaamaan.

− "Mako" vierellä kyllä helpotti. On ollut vähän sellainen isällinen hahmo, hän on neuvonut ja antanut ohjeita miten ja mitä kannattaa tehdä. Se on auttanut tosi paljon.

Nuorella puolustajalla on kauden aikana mahdollisuus tehdä liigahistoriaa nuorimpana Liigaa pelanneena pelaajana. Jesse Joensuun nimissä olevan ennätyksen saavuttamista puolustaja pitää kunnia-asiana.

− Se olisi tosi hienoa ja kunnia-asia minulle. Innolla odotan, kun sen aika tulee.

Tulevan kauden tavoitteissaan Kokkonen pysyy melko maltillisena. Seurajoukkuepelien lisäksi viime kaudella Pohjola-leirin tähdistökentälliseen valitulla nuorukaisella on tavoitteita myös maajoukkueen suuntaan.

− Olisi kiva päästä pelaamaan Liigaa ainakin pari peliä sekä sen lisäksi A-nuorissa pelejä isolla vastuulla.

− Maajoukkuepelejä pitäisi saada alle. Alle 17-vuotiaiden maajoukkue olisi tavoite tänä vuonna, että pääsisi vuotta vanhempien kanssa pelaamaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle