Robert Rooba oli illan näkyvimpiä hahmoja.

Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto

Kokeneiden soturien viereen istutettu Rooba JYPin sankarina: "Jatkuvasti tulee viereltä vinkkejä"

JYP ja HIFK avasivat kauden viihdyttävällä ottelulla, johon molemmilla mahtui omat hyvät ja huonot hetket. Lopulta JYP nappasi pisteet ansaitusti 4−2-voitolla. Yksi illan ehdottomista hahmoista oli Robert Rooba, joka ilmottautui väkevästi kilpailuun paikasta aloittavassa kokoonpanossa.

JYPin ja HIFK:n välinen mittelö oli varsin tyypillinen alkukauden mittelö. Vauhti oli olennainen elementti järjen sijasta, mikä kasvatti myös virheiden määrää. Lopulta JYP käytti HIFK:n virheet paremmin hyväkseen ja nappasi kolme pistettä.

Illan maalikarkelot avasi Robert Rooba. Paikan toisesta ylivoimaviisikosta napannut virolaishyökkääjä olikin pelin jälkeen varsin tyytyväinen joukkueensa ylivoimapelaamiseen.

− Pelissä sinällään oli parempia ja heikompia vaiheita. Ylivoimassamme on paljon taitavia pelaajia, mutta pyrimme pitämään tekemisen yksinkertaisena.

HIFK karkasi avauserän lopulla ottelussa johtoon, mutta myös tasoitus nähtiin Rooban lavasta. Kaksi maalia tekivät hyvää miehen itseluottamukselle, sillä kauden alut ovat olleet haastavia onnistumisten puuttuessa.

Esimerkiksi viime kaudella Rooban kausi oli varsin rikkonainen, kun loukkaantumisten lisäksi maisema vaihtui tiuhaan JYPin ja JYP-Akatemian välillä. Kevään pudotuspeleissä rooli vakiintui emoseuran puolelle, eivätkä otteet jääneet vaisuiksi. Kesän muuttunut harjoittelu kantoi terävään starttiin, joka ei kuitenkaan nostanut sähikäisen päätä pilviin.

− Harjoittelin kesän yleisurheilijoiden kanssa, minkä takia sekä fysiikka- että henkinen harjoittelu hieman muuttuivat. Tätä kautta myös liikkeeni kehittyi, mikä toi uutta ulottuvuutta pelaamiseeni, Rooba avaa.

− Onnistumisten takia on helpompi lähteä seuraaviin peleihin, mutta ei tästä liian isoa asiaa kannata tehdä. Tein vain sitä juttua, mitä minulta odotetaan.

24-vuotias hyökkääjä on pelannut koko alkaneen kauden Janne Kolehmaisen ja Juha-Pekka Hytösen kanssa. Kolmikko kuvastaa vahvasti JYPin hyökkäyksen identiteettiä, joka perustuu luisteluun ja työntekoon, tuloksentekoa unohtamatta.

HIFK:ta vastaan ketjun fyysisyys ja päävalmentaja Marko Virtasen luotto pomppasivat vahvasti esille. Kolmikko oli pääkäskijän vakiovalinta, kun HIFK:n vahva hetki piti tappaa, ja tässä he myös onnistuivatkin loistavasti.

− Pelaamme maalia kohti ja puolustamme nöyrästi, iloista hyökkäyspelaamista unohtamatta. Kahdelta kokeneelta äijältä tulee jatkuvasti hyviä vinkkejä, joita käyttää omassa pelaamisessa, Rooba kertaa. 

Seuraavan kerran ketjua testataan lauantaina Helsingissä, kun joukkueet kohtaavat toistamiseen.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Rooballe ja Kanniselle jatkoa JYPiin

LIIGA | 7.3.2018 14:44
Robert Rooba ja Henri Kanninen jatkavat JYPin riveissä myös ensi kaudella. lue lisää

JYPin kärkihyökkääjät Puustinen ja Nättinen siirtyvät KHL:ään − "JYP avasi minulle mahdollisuuden maailmalle"

LIIGA | KHL | 23.4.2018 20:14
JYPin Juuso Puustinen ja Joonas Nättinen käyttivät sopimuksessaan olleen KHL-purkuoption. lue lisää

Turnausavauksessaan maalin iskenyt Rooba hämmästeli yhden pelin pelikieltoaan – ”Tuli sähköposti viikko ennen turnausta”

MAAJOUKKUE | 23.4.2018 16:41
Viron maajoukkue on saanut unelmastartin IB-divisioonan MM-kisoihin, kun se on onnistunut nipistämään yhteensä neljä pistettä ennakkosuosikeilta Ukrainalta ja Japanilta. Maanantaipäivänä virolaiset kaatoivat Ukrainan lukemin 2-0. lue lisää

JYP kiinnitti nuoren Tšekin maajoukkuehyökkääjän − myös kaksi suomalaislupausta Jyväskylään

LIIGA | 15.4.2018 13:40
JYP tiedotti kolme uutta pelaajakiinnitystä, kun David Tomasek, Joona Voutilainen ja Aleksi Rutanen liittyvät jyväskyläläisjoukkueeseen. lue lisää

JYPin pelaaja-arvostelut 2017-18: Odotettua dominointia ja yllättäviä alisuorittajia

LIIGA | 10.4.2018 12:00
JYPin kausi päättyi hieman yllättäen puolivälierissä. Vajaaksi jääneen tuloksen takaa löytyy monenlaisia tarinoita yksilötasolla. Pelaaja-arvosteluissa arvosana seitsemän tarkoittaa odotettua suoritusta. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Robert Rooba

JYP #88 L lh
s. 1993 Tallinna, EST
191CM / 93KG
SOPIMUS: 2019