Koivula Tanska-ottelun alla: "Sellainen muistikuva viime vuodelta, ettei tarvitse mitään erityistä asennepiikkiä antaa"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Otto Koivula pelasi pirteästi Kanadaa vastaan.
Viime vuonna Tanska yllätti Suomen ja vei keskinäisen kohtaamisen nimiinsä Nuorten Leijonien loppukiristä huolimatta. Toisia nuorten MM-kisojaan pelaava Otto Koivula tietää lääkkeet, joilla Tanska kaatuu tänä iltana.

Kanadaa vastaan Suomi pelasi heikon avauserän. Kanada pääsi karkaamaan kahden maalin johtoon kuudessa minuutissa. 

− Siinä ehkä kävi niin, että kun ensimmäistä maalia ei olisi pitänyt hyväksyä, ajatus karkasi.

Kakkosketjussa hyökkäävää Otto Koivulaa sapetti Kanadan ensimmäisen erän maalit. Ensimmäinen hyväksyttiin tuomarivirheen takia ja toisessa nähty ylivoimakuvio oli jo etukäteen käyty läpi, mutta Suomi ei onnistunut pelaamaan kuviota pois.

− Siinä ehkä kävi niin, että kun ensimmäistä maalia ei olisi pitänyt hyväksyä, ajatus karkasi. Otimme vähän tyhmän jäähyn, ja Kanada sai takatolpalle sen pelin, jota olimme katsoneet. 

Suomi ei kuitenkaan kaatunut pelissä kahteen ensimmäiseen maaliin. Kiekot karkailivat lavoista, eikä Suomi päässyt pelaamaan omilla vahvuuksillaan. Tanskaa vastaan kiekonmenetyksiä onkin satuttava huomattavasti vähemmän.

Vaikka viime vuoden katastrofikisat kokeneet pelaajat ovat korostaneet turnauksen hyvää alkua, löysi Koivula Kanada-tappiosta hyvääkin.

− Ihan hyvä, että saimme tällaisen ekan pelin ja koimme vähän vääryyksiä. Siitä on ihan hyvä lähteä rakentamaan.

Tappiosta huolimatta Koivula oli yksi niistä pelaajista, jotka erottuivat edukseen Suomen joukkueesta avausottelussa. Koivula itse kertoo, että sai lisävirtaa Kanadan ensimmäisestä maalista ja pystyi sitä kautta pelaamaan hyvin.

Kakkosketjussa Koivulan kanssa pelaavat jo Ilveksen junioreista tuttu Aleksi Heponiemi sekä Joni Ikonen.

− Onhan se kiva, että on yksi tamperelainenkin ketjussa. Ja Jonikin on ihan tuttu kaveri. Ketjussamme on taitavia pelaajia ja meidän ketjumme on aika hyökkäysvoittoinen. Kunhan pysymme kiekossa, emmekä menettele kiekkoja sinisen päällä, hyvä tulee.

Koivula katseli ensimmäisenä kisapäivänä myös Yhdysvaltojen ja Tanskan välistä ottelua. Yhdysvallat vei pelin suvereenisti 9−0.

− Olihan se aika yhtä päätä, melkein kuin USA olisi pelannut ylivoimalla. Mutta meillä on Tanskaa vastaan taas eri peli ja lähdemme 0−0:sta. Niin kuin viime vuonnakin näimme, pitää olla heti alussa valmis.

Tanska varjelee omaa maaliaan sumputtamalla maalin edustaa. Tähän Suomen on löydettävä keinot.

− Meidän täytyy pelata viivan kautta, sinne he antavat tilaa. Sieltä pitää vedellä ja pistää kiekkoa ja äijää maalille. Eiköhän sieltä pari räkämaalia alussa tehdä, Koivula uskoo.

Koivula vakuutti, ettei Tanskan heikko esitys Yhdysvaltoja vastaan saa takin nappeja aukeamaan. 

− Ainakin itselläni on sellainen muistikuva viime vuodelta, ettei meille tarvitse mitään erityistä asennepiikkiä antaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle