Koivula: "Omalla pelaamisella ei ole merkitystä, kun tulos ei tyydytä"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Otto Koivula (vasemmalla) näki myös Ruotsin pelin muuttuneen pelin kestäessä.
Suomen joukkueen hyökkääjä Otto Koivula ei peitellyt pettymystään, kun kolmaskin alkulohkon peli päättyi tappioon. Se tarkoitti sitä, että puolivälieräpaikka ei ole enää Nuorten Leijonien omissa käsissä.

Suomi pelasi aikaisempia otteluita paremmin erityisesti ottelun avauserässä. Aktiivinen peli tuotti avausosuman ylivoimalla. Ruotsin Rasmus Dahlinin ottama rangaistus tuli juuri Otto Koivulan kamppaamisesta.

− Alku oli hyvä meiltä, tultiin niin kuin oli sovittu kovaa päälle. Se rangaistus oli jatkumoa sille aktiivisuudelle. Pyrin antamaan siinä pakille painetta, mutta ei omalla pelaamisella nyt merkitystä ole, kun lopputulos ei tyydytä, Koivula myöntää.

Toisessa erässä Suomi ei ollut enää yhtä hyvä, mutta Koivulan mukaan kyse oli myös Ruotsin pelin muuttumisesta, ei pelkästään oman pelin heikkenemisestä.

− Ruotsi paransi toiseen erään, mutta kyllä täytyy myöntää, että meillä energiataso laski.

− Varmaan Ruotsin peli muuttui ensimmäisen erätauon jälkeen enemmän. He pelasivat meitä vastaan niin kuin pitää, kun tiesivät miten me pelasimme ensimmäisen erän. Ehkä siinä avauserässä olimme yllättäneet heidät ja Ruotsi reagoi sitten siihen, Koivula arvioi pelin sisällä tapahtuneita muutoksia.

Kolmannessa erässä Ruotsi siirtyi johtoon, jonka se myös piti ottelun loppuun asti. Koivula harmitteli sitä, miten osuma syntyi.

− Viimeisessä erässä saatiin jonkun verran painetta aikaiseksi, mutta saivat sitten melko helpon maalin, ja se oli liikaa kirittäväksi.

Suomen kiriä haittasi jonkun verran se, että pelin loppuhetkillä ei tullut pelikatkoa, jonka aikana olisi voinut ottaa aikalisän. Maalivahti Veini Vehviläinen vedettiin vaihtoon lennosta, ja Koivula hyppäsi kuudentena pelaajana kehiin.

− Ehkä pelikatko olisi ollut hyvä, jotta olisimme saaneet ryhmitettyä porukan. Harmittavasti tekivät sitten tyhjiin.

Kolmas tappio vei Suomen kohtalon nyt muiden käsiin. Tanskan on voitettava Sveitsi, jotta Nuoret Leijonat voivat välttää karsintasarjan.

− Yksi mahdollisuus on meillä, jos Tanska voittaa Sveitsin. Kaikki toivomukset sen varaan, mutta nyt sulatellaan tätä tappiota.

» Lähetä palautetta toimitukselle