Koivula janoaa ensimmäistä arvokisamitaliaan, hyökkääjä lähtee MM-kisoihin Islanders-pomon vinkein

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Otto Koivula jäi viime vuonna ensimmäisissä MM-kisoissaan pisteittä.
19-vuotias Otto Koivula haluaa palata nuorten MM-kisoista Suomeen mestaruuspokaalin kanssa. Taitopelaajaksi profiloitunut Koivula saattaa laittaa kisoissa myös laidat rymisemään.

Toista kauttaan Ilveksen Liiga-joukkueessa pelaavalle Otto Koivulalle nuorten MM-kisat ovat iso näytönpaikka. Kisakaupunki Buffalo sijaitsee lähellä New Yorkia, jossa majaansa pitää Koivulan varannut NHL-seura Islanders. Alle 20-vuotiaiden turnauksessa nähtäneen laaja edustus Islandersin organisaatiosta.

Islandersin väkeä on nähty jo syksyn aikana Ilveksen peleissä, sillä seuran pelaajakehittäjä on käynyt katsomassa Koivulan otteita Tampereella. Koivula on saanut pelaajakehittäjältä neuvoja peliinsä ja toiveita myös nuorten MM-kisoja silmällä pitäen.

− He haluavat nähdä minulta taklauksia. En ole pelaajatyypiltäni sellainen, että kamalasti niitä jakelisin, mutta kun on paikka, niin pitää antaa. He tykkäävät siitä, kun antaa tilanteen jälkeen vähän poikkaria. Sellaisia asioita he haluavat nähdä minulta kisoissa, Koivula kertoo.

Ilves-hyökkääjä oli mukana kisoissa jo viime vuonna Montrealissa. Vuoden takaiseen verrattuna Koivula on ottanut kokonaisvaltaisesti edistysaskeleita. Toisaalta hyökkääjä katsoo olevansa valmiimpi myös sen vuoksi, että hän tietää, mitä MM-jäillä tuleman pitää.

− Luistelu on mennyt eteenpäin ja siihen on painettu paljon hommia, mutta mikään ei tapahdu yhdessä yössä. Fysiikkapuolelta olen vahvempi pelaaja.

Ilveksen alkukausi on ollut heikko, ja onnistumiset hyökkäyspäässä ovat olleet myös Koivulan kohdalla tiukassa. Koivula on kuitenkin luottavainen sen suhteen, että tarvittava itseluottamus löytyy maajoukkuepeleihin.
Kuva © Kirsi Teiskonlahti

Parhaillaan Yhdysvalloissa MM-leiriä pitävästä Suomen ryhmästä putoaa vielä kolme hyökkääjää ja kaksi puolustajaa. Koivula uskoo omien mahdollisuuksiensa MM-kisapaikan suhteen olevan hyvät.

− Mielelläni pelaan MM-kisoissa, jos valmentajat haluavat minut mukaan. Harjoituspeleissä selvitellään vielä roolia. Yritän tehdä kaikkeni, että paikka irtoaisi.

− Se asia on puhdistettu pöydältä. Otetaan uusi lähtö tähän kauteen ja turnaukseen.

Kaksi vuotta sitten Koivula putosi kalkkiviivoilla kultaa voittaneesta alle 18-vuotiaiden MM-joukkueesta. Nyt penkin takana on sama päävalmentaja kuin tuolloin. Lisäjännitettä tilanne ei kuitenkaan hyökkääjään luo.

− Se asia on puhdistettu pöydältä. Otetaan uusi lähtö tähän kauteen ja turnaukseen. Ei kannata alkaa miettiä vanhoja, siitä ei ole mitään hyötyä ainakaan minulle. Nyt on uusi mahdollisuus ja tehdään kaikki sen eteen, että joukkue pärjäisi.

Vain kannu kelpaa

Viime vuoden MM-kisat olivat Koivulalle ensimmäiset junioreissa. Heikosti menneestä turnauksesta jäi kuitenkin paha maku. Nyt uuden mahdollisuuden tullen hyökkääjällä on kova halu päästä näyttämään, mihin Suomi pystyy.

Lisäenergiaa turnaukseen tuo se, että Buffalossa pelattavat MM-kisat ovat samalla viimeinen junioreiden arvokisaturnaus Koivulalle ja monelle muulle.

− Ei tajuakaan vielä, että tämän vuoden jälkeen ei ole enää juniorimaajoukkueiden tapahtumia. Aika paljon olen ollut mukana. Täältä on tullut tosi paljon hyviä ystäviä, joten turnaus on varmasti tunteikas. Nyt on kova halu siihen, että voitetaan jokainen peli MM-kisoissa.

Tämän vuoden joukkuetta Koivula kehuu vuolaasti, mutta muistuttaa, että tällä kertaa on oltava heti kisojen alusta asti hereillä.

− Uskoisin, että meillä on turnauksen paras joukkue käsissä. 

Koivula ratkaisi mestaruuden Ilveksen A-nuorille kaudella 2015−16. Nyt hyökkääjän mielessä on tuoda ensimmäinen arvokisamitali kotiin, ja mitalin värillä on väliä.

− Kova halu on saada mitaleita MM-kisoistakin. Se olisi hienoa. Eikä tyydytä vain siihen mitaliin, kyllä sieltä kannun kanssa lähdetään.

» Lähetä palautetta toimitukselle