Koivu ja Ohtamaa odottavat kovaa puolivälierätaistoa: "Heillä on ehjä paketti"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Leijona-kapteeni Mikko Koivu on vakuuttunut Tanskan otteista kisoissa.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Leijonat kohtaa puolivälierissä vahvasti isompiaankin haastaneen Tanskan. Mikko Koivu ja Atte Ohtamaa eivät usko ottelusta tulevan voitosta voittoon matkanneelle Suomelle läpihuutojuttu.

Leijona-pakki Atte Ohtamaalle tanskalaiset kiekkoilijat ovat tulleet tutuiksi, vaikka Jokereissa joukkuekavereina pelanneet Philip Larsen ja Peter Regin eivät MM-kisoihin osallistukaan. Kolmas joukkuekaveri, Jesper B. Jensen, joutui jättämään turnauksen kesken loukkaantumisen takia.

− Tosi hyvä kuva joukkueesta. Heillä on työteliäitä ja tervepäisiä jätkiä kaikki, loistavia pelaajia. Heillä on kova joukkue, jossa on loistavia yksilöitä, Ohtamaa kuvailee Suomen puolivälierävastus Tanskaa.

"Lukuun ottamatta Venäjä-matsia he ovat pystyneet haastamaan kaikki maat ja pelaamaan ehjää jääkiekkoa."

Myös Leijona-kapteeni Mikko Koivulla on joukkueesta samanlaisia mielikuvia.

− Tunnen sieltä muutaman pelaajan, ja joukkueesta on kokemusta muutamasta aikaisemmasta turnauksesta. Uskon, että he pelaavat aika samalla tyylillä kuin aiempinakin vuosina, Koivu mietti.

− Heidän runko on pysynyt aika samana, koska paljon pelaajia tulee myös Euroopasta. Sitä kautta he pystyvät kehittämään joukkueen pelaamista.

Tanska on pystynyt päihittämään turnauksen saatossa muun muassa Tšekin, ja joukkueella on ollut koko turnauksen tehokkain ylivoima. Helppoa ottelua tuskin on siis Leijonille tiedossa. 

− Lukuun ottamatta Venäjä-matsia he ovat pystyneet haastamaan kaikki maat ja pelaamaan ehjää jääkiekkoa. Myös erikoistilanteet kielivät siitä kiekollisesta taidosta, joka heillä on. Heillä on ehjä paketti, yhtenäinen tiimi tulee varmasti vastaan, Koivu ennakoi.

Atte Ohtamaa on valmis taistelemaan, kun Tanska luistelee Leijonia vastaan.
Atte Ohtamaa on valmis taistelemaan, kun Tanska luistelee Leijonia vastaan.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net

Valmistautumista ei muuteta

"Me olemme valmistautuneet koko ajan tätä hetkeä varten."

Vaikka panokset kovenevat huomattavasti puolivälieriin lähdettäessä, ei Leijonat ala muuttamaan valmistautumistapojansa.

− Samalla tavalla kuin kaikkiin muihinkin. Välipäivänä ladataan akkuja ja energioita. Eletään tätä päivää ja ollaan valmiina, kun peli alkaa, Ohtamaa pohti.

Koivu oli samoilla linjoilla nivalalaislähtöisen puolustajan kanssa.

− Ei tässä ruveta ihmeellisyyksiä tekemään. Valmistaudutaan niin kuin ollaan aiemminkin valmistauduttu. Ei kannata mitään lähteä muuttamaan, Koivu totesi ja jatkoi:

− Alkusarja on hyvä siitä, että tavallaan opitaan omat ja joukkueen rutiinit, joihin ehtii tottua. Sen eteen tehdään töitä, että ollaan nyt valmiita ensimmäiseen pudotuspelimatsiin. Me olemme valmistautuneet koko ajan tätä hetkeä varten.

» Lähetä palautetta toimitukselle