Koiviston ja Jukureiden pudotuspelitaistelu jatkuu - "Meillä on huikea joukkue kasassa"

LIIGA / Haastattelu
Koivisto pääsi peleissä uusille sataluvuille kuluvalla viikolla.
Pudotuspelipaikkaa tiukasti takaa-ajava Jukurit nappasi täyden pistepotin kotikaukalossaan KooKoosta 4-2-numeroin. Tiistaina uransa 200. liigaottelun pelannut Henrik Koivisto nauttii nykytilanteesta täysin siemauksin.

Jukurit aloitti lauantain kamppailun tuttuun tapaan hyvin räväkästi ja karkasi jo avauserässä 2-0-johtoon. Kamppailu oli kokonaisuudessaan mikkeliläisryhmältä hyvin tyly esitys, eikä se jättänyt tasaviisikoin pelatessa vierailijalle juurikaan saumoja päästä peliin mukaan.

− Aina tietysti haastavat lähtökohdat peliin, kun kaverilla ei ole mitään hävittävää. Me valmistauduttiin hyvin peliin ja ensimmäiseen erään se oli sitten 2-0, Henrik Koivisto pohti ottelun päätyttyä.

− Ei KooKoo tänään huonosti pelannut. Saatiin pari räväkkää maalia, jotka ohjasivat peliä ja ehkä sitten helpottivat meidän pelaamista.

Mikkeliläisryhmän otteet ovat viime aikoina olleet muutenkin vahvoja ja joukkue on ilmoitauttunut tosissaan pudotuspelitaistoon mukaan. Edellisistä kahdeksasta pelistä matkaan on tarttunut viisi voittoa ja ero edellä olevaan Ilvekseen on ainoastaan kolme pistettä.

− Pidettiin vähän palavereja, kun meillä oli siinä vähän heikompi jakso. Kyllä se [hyvät peliesitykset] tulee itseluottamuksesta ja siitä, että uskotaan omaan tekemiseemme. Vielä se, että ollaan saatu siirrettyä se myös kaukaloon ja kairattu viime aikoina hienosti voittoja, niin se kertoo, että meillä on huikea joukkue kasassa.

− Todella hieno juttu, että ollaan saatu itsemme tähän pisteeseen. Joka peli on vähän pudotuspelihenkinen peli: pakko melkein voittaa jokainen peli, jos aikoo päästä sinne. Kolme peliä enää jäljellä, niin ei auta kuin antaa kaikkensa ja katsoa mihin se riittää.

Hyvillä mielin eteenpäin

Kuluvaksi kaudeksi Jukureihin siirtyneelle Koivistolle Mikkeli ei ollut entuudestaan tuntematon kaupunki: hän kiekkoili joukkueessa kauden 2012-13 ja voitti Mestis-mestaruuden. Hyvät muistot vahvistivat päätöstä palata joukkueeseen.

− Meillä oli erinomainen joukkue ja huikea kausi, kun täällä viimeksi pelasin. Aina ollut mielessä, että jos täällä joskus Liigaa pelataan, niin olisi hieno edustaa tätä seuraa. Silloin jäi hyvät fiilikset ja tiesin, että jos tänne tulee, niin tästä tulee hyvä, Koivisto kertoi.

− Tietysti on aina omat riskinsä, kun tulee nousijajoukkueeseen, mutta tämä on kyllä ollut aivan loistavaa aikaa.

Tilastollisestikin kausi on ollut Koivistolle menestys. 26-vuotiaan hyökkääjän aiempi piste-ennätys oli kaudella 2013-14 Jokereissa viimeistellyt tehot 6+13, kun kuluvalla kaudella ovat syntyneet pisteet 14+20. 

Urallaan Liigassa Jokereiden lisäksi myös Sportia ja Lukkoa edustanut hyökkääjä totesi, että siirtyminen Mikkeliin on kehittänyt häntä.

− Kyllä tässä tälläkin kaudella on menty pelaajana eteenpäin. Oli pari heikompaa kautta alla ja ollut kovat odotukset itseä kohtaan päällä. Nyt on päässyt toteuttamaan itseään paremmin Mikkelissä, Koivisto mietiskeli.

− Jotenkin se on vain sopinut minulle ja ehkä peliin on tullut lisää rohkeutta. Joka päivä pyritään menemään eteenpäin ja jossain vaiheessa sitä tulosta alkaa syntymään.

Tiistain Tappara-ottelussa Koivisto saavutti myös yhden merkkipaalun, kun hän pelasi uransa 200. ottelun Liigassa. Hyökkääjälle itselleen saavutus tuli hieman yllätyksenä.

− Nopeasti se määrä tulee täyteen. En ollut sitä edes ajatellut, kun yhtäkkiä joku vain sanoi, että sinulla parisataa peliä tulee täyteen. Ei ole oikein mielenpainuvia hetkiä vielä tullut, yrittänyt vain nauttia joka hetkestä. Toivottavasti ne hetket ovat vielä edessäpäin, hyökkääjä päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle