Koivistolle maajoukkueesta lisävirtaa Liigaan

LIIGA / Haastattelu
Koivisto uurasti jälleen isot minuutit ja keräsi kaksi tehopistettä.
Jukurit onnistui katkaisemaan pitkän kotitappioidensa putken ja nappaamaan Savon herruuden itselleen tapaninpäivän väännössä KalPaa vastaan. Maajoukkueenkin mukana pelaamassa käynyt Miika Koivisto oli ottelun jälkeen hyvin tyytyväisenä.

Jukurit lähti tapaninpäivän kamppailuun kuuden peräkkäisen kotitappion putki niskassaan. Joukkue saikin putken poikki kaatamalla KalPan Savon herruustaistossa jatkoajalla 3-2. Kaksi syöttöpistettä ottelussa kerännyt Miika Koivisto oli tyytyväinen joukkueensa nousuun.

− Ensimmäinen erä oli vähän hakemista, mutta toinen erä oli meiltä hyvää pelaamista. Kolmannessa erässä tuli pieni vaihe, missä KalPa pääsi pelin päälle. Onneksi pystyttiin sitten kuitenkin vielä kampeamaan itsemme siinä kuskin paikalle, Koivisto kertasi ottelua.

Jukurit oli etenkin ottelun toisessa erässä vahva ja sillä oli useampi hyvä tilaisuus karata useamman maalin johtoon. KalPa kuitenkin tuli hieman onnekkaallakin osumalla tasoihin. Koiviston mukaan tämä ei kuitenkaan vaikuttanut Jukureiden pelaamiseen mitenkään.

− Aika hyvin pystyttiin pitämään keskittyminen omassa hommassa. "Raju" [maalivahti Sami Rajaniemi] on kuitenkin aika monta kertaa pelastanut meidät nukahduksista, niin kyllä nyt oli meidän vuoro kuitata tuo "Rajun" pieni kämmi.

Mikkeliläisryhmän aiemmatkin ottelut ovat olleet tiukkoja, mutta kääntyneet lopulta kuitenkin vierailijoiden hyväksi. Puolustajalla oli oma näkemyksensä syihin tuloksen takana.

− Meillä aiemmin pelit on ollut sillä tavalla tiukkoja, että ollaan johdettu ja se on sitten kääntynyt. Nyt taas pystyttiin itse nousemaan.

− Ehkä siinä on se juttu, kun ollaan johdettu, niin ollaan vähän ruvettu peruuttelemaan ja pelkäämään, että menetettäisiin voitto, vaikka meillä sitä ei vielä ole. Nyt jouduttiin repimään itsemme tasoihin, niin se oli vähän erilaista mentaalipuolella, Koivisto pohti.

Maajoukkuepelit maistuivat

Vahvaa kautta pelava Koivisto pääsi näyttämään kynsiään myös joulun alla pelatussa Moskovan EHT-turnauksessa. Jukuripuolustajan tilastoihin merkittiin turnauksessa yksi syöttöpiste ja tehotilastokin jäi pykälän verran plussalle.

− Siellä näki, että ihan sillä omalla pelillä pystyy pärjäämään Euroopan parhaita vastaan. Kyllä siitä on saanut aika paljon lisävirtaa tänne liigakaukaloihinkin, Koivisto kertoi.

Lisävirtaa tarvitaankin, sillä Liigassa pelitahti on melko kova ja Jukurit jatkaakin pelejään jo keskiviikkona JYPin vieraana. Koivistolle tiukka pelitahti ei ole ongelma.

− Hyvä, että pelit jatkuu. Ei ollut liian pitkä tauko tuossa joulun kunniaksi. Tietysti huilatakin täytyy, mutta mukava näin ettei hirveitä treenirupeamia ollut, puolustaja summasi.