Koivisto siirtyi vastuun perässä Mikkeliin − "Minun täytyy tehdä tulosta"

LIIGA / Haastattelu
Koivistoa odottaa iso ruutu mikkeliläisryhmän takalinjoilla.
Jukureiden puolustuksen yksi kulmakivistä, Miika Koivisto, aloittaa ensimmäisen kautensa Mikkelin Jukureissa.

26-vuotias Miika Koivisto luisteli ensimmäistä kertaa Liiga-kaukaloon neljä vuotta sitten, kun hän sai hieman yllättäen sopimustarjouksen Kuopiosta. Nyt hän aloittaa viidennen liigakautensa. 

Saatuaan liigasopimuksen 22-vuotiaana Koivisto oli melko nuori ja kokematon puolustaja. Puheliaalla Koivistolla oli kokemusta miesten tasolta vain yhden kauden verran Vaasan Sportin Mestis-joukkueessa.

− Tietysti päällimmäisenä hienoa oli se, että pääsi pelaamaan Liigaa Kuopiossa. Siinä oli varmaankin hyvä kausi tullut pelattua Vaasassa. KalPa osoitti eniten kiinnostusta, joten päätin lähteä sinne.

Vaikka kausi 2011-12 Sportissa olikin mennyt hyvin, puolustaja myöntää, että sopimustarjous Liigasta oli yllättävä.

− Kyllä se tuli ihan puun takaa silloin, kun Kapasen Kimmo soitti ensimmäisen kerran. Kyllä mä mietin, että olenko mä oikeesti riittävän hyvä lähtemään liigaan.

Kiekolliseksi puolustajaksi tituleerattu Koivisto kertoo olleensa heiveröinen aloitettuaan liigauransa. Kolmen vuoden aikana KalPassa hän sai kuitenkin lisää voimaa, minkä lisäksi myös puolustuspelaaminen kehittyi.

− Kehityin Kuopiossa eniten kokonaisvaltaisemmaksi pelaajaksi. Kolmen vuoden aikana pystyin huonoinakin päivinä puolustamaan.

− Ekalla liigakaudella jos oli huono päivä, niin ei ollut meikäläisestä kyllä mitään käyttöä joukkueelle. Kamppailupelaamiseni oli vielä niin heikkoa silloin.

Yhteispeli on ase

Kolmen Kuopion vuoden jälkeen Koiviston tie vei Raumalle, missä puolustaja pelasi Jukureiden nykyisen valmentajan Risto Dufvan alaisuudessa. Kausi ei kuitenkaan alkanut Koiviston kannalta suotuisasti, sillä hän loukkaantui heti ensimmäisissä CHL-otteluissa.

− Loukkaannuin heti elokuun lopussa. Pääsin peleille joulun jälkeen, niin se oli aika haasteellinen kausi mulle.

Haasteellisen kauden jälkeen Koivisto päätti siirtyä tutun valmentajan perässä Jukureihin. Myös luvattu vastuu houkutteli vaasalaista.

− On helpompaa, kun valmentaja tietää, mitkä on omat vahvuudet ja sitten ajattelin, että itse sovin tähän palettiin. Sekin oli iso asia, että täällä oli tarjolla paljon vastuuta. Täällä Mikkelissä on ihan uusi juttu, joten on hieno lähteä haastamaan itseä tähän sarjaan tällä joukkueella.

Alkava liigakausi on Jukureiden seurahistorian ensimmäinen, mikä asettaa omat haasteensa niin joukkueelle kuin koko organisaatiolle. Koivisto kuitenkin tietää, kuinka isompia seuroja pystyy horjuttamaan.

− On selvää, että me ei olla materiaaliltaan taitavin joukkue, mutta tiivis yhteispeli on se ase, jolla me pystymme haastamaan muut joukkueet.

− Jos vastustaja antaa parikin prosenttia omasta valmistautumisesta pois, niin se on kaikki meidän laariin, Koivisto tietää.

Jukureilla on ollut harjoituskauden aikana paljon ohjelmaa, sillä joukkue on matkustanut niin Raumalle, Poriin kuin Vaasaankin harjoitusotteluiden merkeissä. Koivisto uskoo, että joukkue on saanut tarvittavaa tietoa Liigasta sekä siitä, mitä voittaminen vaatii.

− Alkuun meillä oli tosi tiukat pari viikkoa: oli pelejä paljon ja olimme reissussa. Varmasti ollaan saatu sitä, mitä ollaan haluttu.

Mikkeliläiset ovat saalistaneet harjoituskaudella kolme voittoa ja viisi tappiota. Koivisto kuitenkin muistuttaa, että pelien tulokset eivät ole harjoituskaudella merkittäviä. 

− Tuloksellisesti meidän ei kannata ihan hirveästi niitä pelejä miettiä, että enemmän täytyy nähdä sinne tuloksen taakse, millaista se peli on ollut. Olemme saaneet paljon viestiä, missä on meidän kehityskohteet ja sitten vastaavasti saatu itseluottamusta mukaan siitä, missä ollaan oltu hyviä.

Mikkeliläisjoukkue ei ole vielä sopinut kauden tavoitteista, mutta se lienee vuorossa lähipäivinä. Koivisto suhtautuu kuitenkin omaan tekemiseensä kunnianhimoisesti.

− Mulle ei riitä, että pelaan näennäisesti hyvin, vaan pitää pystyä myös tekemään tulosta.

Jukureiden kausi alkaa 16. syyskuuta kotiottelulla Koiviston kasvattajaseuraa Vaasan Sportia vastaan. Lisälatausta Koivisto ei kuitenkaan sano saavansa, sillä jo liigakauden ensimmäinen ottelu sytyttää puolustajan.

− Tietysti liigakauden eka peli on aina sellainen, missä on tietty extralataus. Siinä mielessä ei varmaankaan saa enempää latinkia, kun Sport on vastassa. Olisi tosin ollut eri asia, jos se peli olisi ollut Sportia vastaan marraskuisena tiistaina, Koivisto pyörittelee.

Jukureiden liigajoukkue on tullut tutuksi kesän aikana erilaisilla tempauksillaan, mikä on yhdistänyt ja lisännyt joukkuehenkeä. Näkyvin esitys nähtiin kesäkuussa, kun joukkue säväytti omalla Haka-tanssillaan Mikkelin keskustassa.

− Ollaan oltu paljon kaikenlaisten tempausten takia yhdessä ja jouduttu oman mukavuusalueen ulkopuolelle, niin kyllä se on yhdistänyt. Kyllä meillä on ollut ihan hauskaa hallilla.

− Ja myös sen ulkopuolella, Koivisto lisää naurahtaen.

» Lähetä palautetta toimitukselle