Koivisto jakoi kiitoksia historiallisesta voitosta - "Pelattiin joukkueena erinomainen ottelu"

LIIGA / Haastattelu
Koivisto pelasi tehokkaan ottelun KalPaa vastaan.
Kuva © Tero Liikanen
Mikkelin Jukurit nappasi historiansa ensimmäisen Liiga-voiton lauantain ottelussa KalPaa vastaan. Ottelussa kaksi tehopistettä koonnut Henrik Koivisto oli kamppailun jälkeen hyvin tyytyväinen koko joukkueen esitykseen.

Jukureiden hyökkääjä Henrik Koivisto oli todella tyytyväinen lauantaisen, 4-2-voittoon päättyneen kamppailun jälkeen. Hän korosti erityisesti joukkueen yhtenäisyyden merkitystä voitossa.

− Hyvät fiilikset kyllä, oli hieno voittaa. Summeri kun soi, niin tuli kylmät väreet. Tämä oli meiltä taisteluvoitto ja me näytettiin kuinka vahvoja me pystytään olemaan, kun ollaan yhtenäisiä.

− Jokainen äijä antoi kaikkensa, luisteli täysillä omiin ja saatiin pidettyä niiden neljännet äijät poissa pelistä, etteivät päässeet rokottamaan. Pelattiin joukkueena erinomainen ottelu.

Perjantaina Jukurit taipui vahvasta esityksestään huolimatta Sportille. Koivisto totesi, että joukkueella oli selkeät kohteet, joita teroitettiin KalPa-kamppailuun.

− Painotettiin sitä, että pitää saada liikennettä maalin eteen. Paljon saatiin perjantainakin laukauksia, mutta tuntui, että olivat liian heppoisia kaverin maalivahdille. Kyllä siinä pitää jonkun olla edessä.

− Tänään [KalPaa vastaan] tuli vähän erilaisempia maaleja. Päästiin suoriin hyökkäyksiin ja rokotettiin niistä hyvällä prosentilla, kun Sportia vastaan tuntui ettei mene mistään. Tälläistä tämä on vaan välillä.

Sportista kuluvaksi kaudeksi Jukureihin palannut Koivisto näki mikkeliläisryhmän lauantain suorituksen nousujohteisena.

− Ensimmäinen erä oli vähän tahmea, ainakin itsellä tuntui ettei ihan päässyt niin hyvin peliin mukaan.

− Toinen erä lähti meiltä hyvin ja saatiin yksi maali siihen, mikä antoi lisävirtaa. Mielestäni kaksi vikaa erää me pelattiin erinomaista lätkää.

"Kiva se on aina tehdä maali"

KalPaa vastaan 26-vuotias keskushyökkääjä sai runsaasti vastuuta ja kiitti siitä iskemällä tehot 1+1.

− Peli tuntui hyvältä, sai paljon vastuuta ja se totta kai ruokkii itseluottamusta. Kiva se on aina maali tehdä, koska se tuo aina lisäbuustia pelaamiseen. Sanoisin, että pelasin paremmin kuin perjantaina.

Keravalaislähtöinen hyökkääjä on muodostanut harjoituskaudelta lähtien kakkosketjussa toimivan parin niin ikään Vaasasta Mikkeliin siirtyneen Teemu Tallbergin kanssa. Ketjun kolmas lenkki on vaihdellut paljon, mutta se ei Koiviston mukaan ole ongelma.

KalPaa vastaan ketjun oikeassa laidassa teki liigadebyyttinsä 21-vuotias Ville Leskinen, joka iski kamppailussa tehot 1+1. Nuori laitahyökkääjä sai kehut Koivistolta.

− Hyvältä tuntui ketjukin. Tosi paljon on vaihdellut kolmas kaveri siinä. Tänäänkin se vaihteli tuossa pelin aikana, mutta ei se oikeastaan hirveästi vaikuta.

− Leskinen pelasi huikean ottelun, kuitenkin ensimmäinen peli Liigassa ja painoi heti 1+1-tehot.

Jukureiden pistemetsästys jatkuu torstaina, kun se saa vieraakseen Rauman Lukon. Raumalaisryhmässäkin urallaan pelannut hyökkääjä ei odota suuria muutoksia aiempaan nähden.

− Kyllä meidän pitää jatkaa tästä, mihin me jäätiin. Joukkueena mennään eteenpäin, nyt otetaan pari päivää huilia ja ladataan vähän akkuja. Sitten ruvetaan taas miettimään sitä torstaita.

» Lähetä palautetta toimitukselle