Koivisto ja Suomela ruotivat peliä - "Kaikki on lyötävä peliin"

LIIGA / Haastattelu
JYP nappasi tiukasta taistosta täydet pisteet.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
JYP ohensi merkittävästi Mikkelin Jukureiden oljenkortta pudotuspelitaistossa nappaamalla täyden pistepotin vieraskaukalosta 3-1-numeroin. Joukkueidensa kultakypärät, Jukureiden Miika Koivisto ja JYPin Antti Suomela paketoivat ottelun tiiviisti kamppailun jälkeen.

Jukurit ei onnistunut vahvassa avauserässään yllättämään JYP-vahti Pekka Tuokkolaa kuin kerran, vaikka joukkue loi useita hyviä tekopaikkoja. JYP-hyökkääjä Antti Suomelan mukaan Jukureiden vahva rynnistys oli odotettavissa.

− Tiedettiin, että kaveri tulee taistelemaan koko sielullaan pleijaripaikasta. Ehkä se vähän kuitenkin aina yllättää, kun ei olla ihan ytimessä ja tänään me ei siinä alussa ihan ytimessä oltu, Suomela totesi.

− Kyllä meillä siinä ihan riittävästi paikkoja oli. Vähän laukaukset karkasivat keskelle maalivahdin rintapanssaria, Jukureiden Miika Koivisto kommentoi.

Toisessa erässä JYP paransi peliään ja iski ottelun 2-1-voittomaalin ylivoiman jälkimainingeissa. Jukureillakin oli varsinkin erän loppupuolella omat hetkensä, mutta täysosumaan asti se ei johtanut.

− He saivat pelin rytmitettyä. Me luovuttiin kiekosta huonoihin aikoihin ja menetettiin niitä keskialueella. He pääsivät sitten heittämään sitä päätyyn ja pääsivät paineelle, minkä kautta saivat virtauksen itselleen, kertasi Koivisto.

− Teroitettiin erätauolla sitä, että kaveri pelaa elämästä ja kuolemasta, eikä siihen voi vastata muuta kuin pistämällä saman peliin. Sitä ei voi taidolla korvata, vaan kaikki on lyötävä peliin, Suomela linjasi.

Kolmannessa erässä Jukurit haki vimmatusti lisäosumia, sillä pisteittä jääminen olisi vaikeuttanut huomattavasti joukkueen pudotuspelihaaveita. Maaleja ei kuitenkaan nähty, vaikka joukkue lopussa pääsi yrittämään kuudella neljääkin vastaan. JYP kuittasi tilanteen Ossi Louhivaaran tyhjiin tekemällä osumalla.

− Kolmannessa erässä tiedettiin, kun nähtiin muiden pelien tulokset, että pakko on takoa tulosta. Nyt meni vähän hankalaksi, Koivisto summasi.

− Ei me luovuttaa aiota. 58 peliä tässä tahkottu, niin olisi idiotismia lyödä pyyhe kehään, puolustaja päätti lopuksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle