Veteraaniryhmille riitti kannustusta Budapestissä.

Matti Liljaniemi

Kohteliaat leijonavieraat Unkarin 90-vuotisjuhlissa - "Sapporon ihme" vei voiton

Leijonien maajoukkueveteraaneista kasattu Golden Lions -joukkue otti mittaa Unkarin "Sapporon ihmeen" tehneestä ryhmästä paikallisen jääkiekkoliiton 90-vuotisjuhlissa. Leijonaryhmä otti mallia ryhmyri Jere Lehtisestä ja antoi kohteliaasti isäntien viedä juhlapelin nimiinsä.

Unkarin jääkiekkoliitto vietti Budapestissä lauantaina 90-vuotisjuhliaan. Ohjelmassa oli naisten maaottelu ja illan huipentanut miesten maaottelu, joiden välissä isäntä-Unkari otti mittaa Suomen veteraaniryhmästä.

Leijonien joukkueessa oli mukana harmaapartaisia ikämiehiä kuten Jukka Porvari ja Reijo Ruotsalainen, ja MM-95-kultamitalisteja edustivat Jere Lehtinen, Marko Palo, Mika Nieminen, Jukka Tammi ja Ari Sulander.

− Meillä on ollut loistava reissu, hienoa että saimme kutsun tänne 90-vuotisjuhlaotteluun. Keväällä olimme täällä A-maajoukkueen kanssa kevään leirityksessä. Siitä alkoi keskustelu, jos tulisimme tänne pelaamaan tässä tapahtumassa, Leijonien GM Jere Lehtinen kertoi.

− Hienoa, että saimme eri sukupolvien maajoukkuepelaajia mukaan. Oli vanhempia pelaajia, omaa ikäluokkaani ja sitten Niko Kapanen, joka on juuri vasta lopettanut uransa. Omassa ketjussa taas Nikon [Kapanen] ja Juhan [Lind] molempien kanssa pelasimme yhdessä Dallasissa, joten mukava yhteys siinäkin, Lehtinen jatkoi.

Vastassa suomalaisveteraaneilla oli Unkarin "Sapporon ihme" -joukkue. Tuolloin Unkari voitti 2008 keväällä puhtaalla pelillä ja viidellä voitolla oman lohkonsa Japanissa ja nousi seuraavan vuoden MM-kisoihin I-divisioonasta.

Pitkälti sama joukkue edusti Unkaria seuraavana keväänä 2009 MM-kisoissa, mutta juhlallinen paluu 70 vuoden tauon jälkeen ykköstasolle jäi synkäksi. Unkarin kapteeni Gábor Ocskay menehtyi vain kuukautta ennen kisoja sydänkohtaukseen, ja maa putosi kisoissa takaisin alemmalle tasolle. Kippari Ocskayta muistettiin ennen ottelun alkua tyylikkäällä videoesityksellä.

Itse ottelu meni Unkarin nimiin lukemin 6-5, vaikka Lehtinen osuikin tyylikkäästi kahteen otteeseen.

− Unkarin kannalta tietysti hienoa, että he saivat kasaan tuon -09-joukkueen - ja kovaahan siellä mentiin välillä, Lehtinen totesi.

Budapestin Sportarenalla kävi jo iltapäivällä kova kuhina ja fanit päädyssä pitivät kovaa ääntä läpi veteraaniottelun. Illan huipennukseen halli oli tulossa täyteen, ja takaisin MM-kisatasolle vuoden 2016 Venäjän MM-kisoissa palannut Unkari onkin jäänyt mieleen ainakin loistavista faneistaan.

− Venäjän kisojen kautta tietysti tiesin Unkarin entuudestaan, kun he pelasivat samassa lohkossa meidän kanssamme. Fanit ovat todellakin huikeita, ja täälläkin todella kova kannustus läpi ottelun. Keväällä pelasimme pienemmässä hallissa, mutta siellä oli täysi tupa ja koko ajan hirveä meno, Lehtinen muisteli.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Kaksi tehokasta erää takasivat Leijonien voiton – Aaltonen jatkoi huimaa maalivirettään

MAAJOUKKUE | 7.4.2017 22:16
Leijonat aloitti kevään MM-kisoihin valmistavat harjoitusottelut perjantaina, kun se kohtasi Unkarin tämän kotikaukalossa. Leijonat oli suvereeni kahdessa ensimmäisessä erässä, joissa se teki yhteensä kuusi maalia. Lopulta lukemat kirjattiin Suomen hyväksi 6–1. lue lisää

"Saimmepahan hyökätä" - hukatut ylivoimamahdollisuudet jäivät harmittamaan Kontiolaa

MAAJOUKKUE | 15.12.2017 17:14
Suomen neljä hukattua ylivoimaa jäivät harmittamaan Petri Kontiolaa voitosta huolimatta. 4-1-lukemin päättynyt ottelu oli Kontiolan mielestä yksipuolinen Leijonien aktiivisuuden johdosta. lue lisää

Suomalaisilla paljon ammennettavaa tšekkiläisestä kiekkojuhlasta

MAAJOUKKUE | 14.12.2017 10:00
Eilisen Tšekki-Suomi EHT-ottelun perusteella tšekkiläiset osaavat selkeästi arvostaa ja pitää tärkeänä myös yksittäistä Euro Hockey Tourin ottelua. lue lisää

"Kaksi ja puoli erää he olivat heikkoja, viimeisellä kympillä he saivat hurmoksen päälle"

MAAJOUKKUE | 13.12.2017 23:23
Mikko Koskinen oli pettynyt mies, kun Tšekki nousi loppuhetkillä voittoon Leijonista Prahassa. Olympialaisia varten miehellä on jo selvä suosikki. lue lisää

Manninen iski Leijonien avausmaalin - "Maalivahti näki tuskin yhtään mitään"

MAAJOUKKUE | 13.12.2017 22:57
Marraskuussa uransa ensimmäiset leijonamaalinsa iskenyt Manninen osui jälleen maajoukkuepaidassa. Voittoon asti miehen osuma ei Leijonia auttanut, kun Tšekki tuli loppumetreillä takaa rinnalle ja ohi. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Jere Lehtinen

s. 1973 Espoo, FIN
183CM / 88KG
SOPIMUS: UFA
VARAUS: Minnesota North Stars 1992, 4. kierros # 88