Kiprusoff pysyi vauhdissa

Monet epäilivät II-divisioonasta saapuneen 39-vuotiaan puolustajan olevan hutikuti, mutta Marko Kiprusoff näytti KooKoo-debyytissään tasonsa yhä riittävän Mestis-karkeloihin.

Keskiviikkoiltana Kouvolan jäähallissa yksi pelaaja oli muita seuratumpi. Yli 600 SM-liiga- ja 50 NHL-ottelun konkari Marko Kiprusoff esiintyi uudelle kotiyleisölleen ensimmäistä kertaa.

Kouvolan jäähallin 2136 katsojaa eivät joutuneet pettymään. Takatukka oli entisellään, ja olivatpa Kiprusoffin pelillisetkin kyvyt tallella. Kaikista luistelukilpailuista ei tullut voittoa, mutta syötöt löysivät osoitteeseensa kiitettävällä prosentilla.

– Kiprusoffin pelaaminen oli kokeneen pelaajan rautainen sisääntulo. Pelin rytmittämisessä parhaat valinnat meidän puolustajista, niinikään KooKoo-debyyttinsä tehnyt päävalmentaja Juha Juujärvi kehui itseään kahta vuotta vanhempaa suojattiaan.

– Se on hyvä, että nyt on ammattimies mukana, jotta pystytään esimerkin kautta viemään asioita eteenpäin. Taululla ja videolla asioiden läpikäyminen auttaa paljon, mutta kyllä ne teot jäällä ratkaisevat.


Mestis-vauhti ei saanut Marko Kiprusoffin päätä pyörälle.

Vaatimaton debytantti

Kiprusoff palasi 20 vuoden tauon jälkeen takaisin Suomen toiseksi korkeimmalle sarjatasolle. Alkukauden konkaripuolustaja vietti II-divisioonassa Kuusamon Pallo-Karhuissa.

– Ihan hyvät fiilikset, voittopeli kuitenkin. Onhan tässä vauhtia vähän eri tavalla, varsinkin kiekko liikkuu nopeammin, Kiprusoff analysoi ottelun jälkeen.

Avausottelusta Peliittoja vastaan tuli voitto, ja tilastoihin kirjattiin kaksi laukausta sekä reilut 20 minuuttia jääaikaa. Vaihtoja vuoden 1995 maailmanmestarille kertyi 28 kappaletta.

– Omaa pelaamista on tietysti vaikea itse arvioida. Yritin vaan pitää pelin simppelinä.

Kiprusoff on ollut KooKoon mukana maanantaista lähtien. Kolmen päivän periodin jälkeen Montreal Canadiensin vuoden 1994 kolmannen kierroksen varauksella on kouvolalaisjoukkueesta vain hyvää sanottavaa.

– Hyvin on mennyt ja olen päässyt hyvin mukaan. Tuntuu olevan tosi hyvä henki, sellaisessahan on aina mukava olla mukana.

Lue myös

Veeti Vainio matkaa Kouvolaan

LIIGA | 26.4.2016 10:29
Bluesissa tällä kaudella pelannut puolustaja Veeti Vainio siirtyy kahden vuoden sopimuksella KooKoon riveihin. lue lisää

KooKoon pelaaja-arviot 2015-16 - Maalivahdit ja ykköskenttä kruununjalokivinä

LIIGA | 21.4.2016 12:05
KooKoo palasi Liigaan vakuuttavasti, vaikka pudotuspelit lipesivätkin joukkueen käsistä. Kouvolalaisnippuun mahtui hyvien debytanttien ja tähtipelaajien lisäksi myös pettymyksiä. lue lisää

Kari Lehtonen: "Olen valmis menemään vaikka kuuhun valmentamaan"

LIIGA | 21.4.2016 12:00
KooKoo kaappasi valmennustiimiinsä keväällä todellisen asiantuntijan, kun Kari "Leke" Lehtonen siirtyi Kouvolaan vastaamaan maalivahdeista. Hämeenlinnalaisen meriitit ovat vailla vertaa. lue lisää

Kommentti: Ari Vallin on uuden media-ajan pioneeri

LIIGA | 18.4.2016 10:05
Kevään kovin kaappaus nähtiin tällä kaudella siirtotakarajan jo umpeuduttua, kun Nelonen Pro nappasi Ari Vallinin osaksi kiekkotiimiään. Ilmiö, joka tällä hetkellä "Vanhana mestarina" tunnetaan, levinnee toivottavasti jokaisen seuran sosiaalisen median strategioihin. lue lisää

Kai Kantola Kouvolaan − "Hän on osoittanut maalivainunsa"

LIIGA | 14.4.2016 16:23
KooKoo on tehnyt ensi kautta koskevan pelaajasopimuksen hyökkääjä Kai Kantolan kanssa. lue lisää

Kommentit

Marko Kiprusoff

s. 1972 Turku
184CM / 95KG
SOPIMUS: 2013
VARAUS: 1994 Montreal Canadiens 3. kierros #70