Keskustelupalstalla on huoltokatko, jonka aikana se ei ole käytettävissä
Carter Hart torjui kiekkoja Kanadan maalilla.

Riku Laukkanen / https://www.facebook.com/R1kuExposures

Kiekot pysähtyivät kuin takapihojen kaukaloissa – ”Tämä oli ainutlaatuista”

Yhdysvaltojen ja Kanadan välinen ulkoilmaottelu päättyi jenkkien voittoon voittomaalikilpailussa lukemin 4-3. Lähes 45 000 ihmiselle pelattu ottelu sai myös kanadalaisvahti Carter Hartin hymyilemään tappiosta huolimatta.

Lumisade vaivasi hieman Pohjois-Amerikan kahden kiekkosuuruuden kohtaamista ulkojäällä Buffalossa myöhään eilen ilallla. Kanadalaisten maalilla kiekkojen eteen venynyt Carter Hart koki keliolosuhteet toisinaan haastaviksi, mutta toisaalta sääelementti oli myös paluu vanhaan.

- Sateen yltyessä tiheämmäksi oli melko vaikea nähdä kiekkoa. Siinä oli kieltämättä aika iso ero, kun jää oli puhdistettu. Silloin näki kiekon, mutta muuten oli vaikeaa, kanadalaisvahti summaa.

- Kun lunta satoi pelin aikana, se muistutti niistä peleistä pienenä, joita pelasi joissain takapihojen kaukaloissa. Tämä oli melko ainutlaatuista, Hart jatkaa tunnelmoimalla.

Ottelun alussa lumisade oli melko kevyttä, mutta sade yltyi päätöserää kohden. Viimeisessä erässä kentälle jouduttiin hankkimaan raskaampaa kalustoa jään putsaamiseksi.

Aina voittomaalikilpailuun edenneessä ottelussa jäätä aurattiin kerran kesken jatkoajan ja kerran vielä ennen voittomaalikilpailua. Hart ei kuitenkaan ajattele, että aurauksista johtuneet normaalia pidemmät tauot olisivat vaikuttaneet merkittävästi pelin.

"Tämä oli kokemus, jota ei välttämättä tule koskaan toisten"

- Ei niillä mielestäni ollut vaikutusta sen enempää omaan tekemiseeni kuin joukkueenkaan tekemiseen. Me tiesimme valmistautua siihen, että tämä peli on hieman erilainen, mitä muut ovat.

Hartin mukaan ennen voittolaukauksia kunnolla aurattu jää helpotti hänen tekemistään, mutta myös vastustajan laukojien tekemistä. Häntä itseään miellytti enemmän se, että kiekko oli kunnolla näkyvissä.

- He esittivät taitavia laukauksia, mutta toisaalta en tehnyt työtäni, kun en vetoja torjunut. Mutta tämä ottelu on nyt ohitse, ja keskitymme seuraavaan peliin. Meillä on huomenna mahdollisuus voittaa koko lohko ja tähtäämme siihen.

Kanada haki ottelussa revanssia viime vuodesta, kun se hävisi Yhdysvalloille nuorten MM-kisojen finaaliottelun. Näin ollen kultamitalit matkasivat Yhdysvaltoihin ja hopeamitalit jäivät Kanadaan.

Suurempaa revanssihenkeä joukkue ei kuitenkaan viimevuotisesta tappiosta ulkoilmaotteluun hakenut. Hart halusi nautiskella mahdollisuudesta pelata isolle yleisölle erityisessä ottelussa.

- Tämä oli kokemus, jota ei välttämättä tule koskaan toisten. Oli hienoa päästä pelaamaan maaottelu ulkojäällä. Täällä oli myös esimerkiksi perheeni, ja he tykkäsivät tapahtumasta. Emme saaneet haluamaamme lopputulosta, mutta kokemuksena tämä oli hieno.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Viime vuonna pettynyt kanadalaisvahti pääsi tänä vuonna juhlimaan: ”Yksi kiekko kerrallaan”

MAAJOUKKUE | 6.1.2018 9:06
Jo viime vuonna Kanadan alle 20-vuotiaiden mukana kiekkoja torjunut Carter Hart pääsi tänä vuonna juhlimaan mestaruutta. Viime vuonna mies joutui pettymään finaalissa. lue lisää

Kanadan tehopuolustaja Makar mestaruuden syistä: "Emme olleet missään vaiheessa tyytyväisiä peliimme"

MAAJOUKKUE | 6.1.2018 8:53
Kanadan tehokkaimman puolustajan Cale Makarin mukaan mestaruuden avaimena oli, ettei joukkue tyytynyt missään vaiheessa omaan suoritustasoonsa. Vielä 2–1-johdossa Makar toppuutteli joukkuetovereitaan. lue lisää

Arvokisaensikertalainen Steenbergen nousi Kanadan sankariksi: ”Olen ikäni katsonut kisoja”

MAAJOUKKUE | 6.1.2018 8:30
Tyler Steenbergen räjäytti nuorten MM-kisojen pääareenan suoraan huutoon vain vajaa kaksi minuuttia ennen loppua. Steenbergenin maalilla Kanada siirtyi 2-1-johtoon ottelun lopussa. lue lisää

Kanadan kapteeni neuvoi joukkuetovereitaan ottelun lopussa: "Kuvitelkaa, että tämä on jatkoaika"

MAAJOUKKUE | 6.1.2018 7:06
Kanada palasi nuorten maailmanmestariksi kolmen vuoden jälkeen, kun se kaatoi finaalissa Ruotsin lukemin 3–1. Kultajoukkueen kapteeni Dillon Dube neuvoi joukkuettaan pelaamaan kuin jatkoajalla, kun ottelua oli jäljellä kaksi minuuttia. lue lisää

Kisojen tähdistökenttä valittu - kultajoukkue Kanadasta vain yksi mahtui tähdistöön

MAAJOUKKUE | 6.1.2018 6:07
Finaalin ratkettua nuorten MM-kisojen tähdistökenttä ja parhaimmat pelaajat palkittiin. Kultaa voittaneelta Kanadalta tähdistöön pääsi vain yksi pelaaja. Yhdysvalloilta kenttään pääsi kaksi pelaajaa, hopeaa saavuttaneelta Ruotsilta myös kaksi ja Tšekiltä yksi. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Carter Hart

AHL L mv
s. 1998 Edmonton, AB, CAN
185CM / 82KG
SOPIMUS: 2020
VARAUS: 2016 Philadelphia Flyers 2. kierros #48