Kiekko-Vantaan tavoitteena petrata viime kaudesta - "Kevääseen on pitkä matka"

MESTIS / Haastattelu
Kiekko-Vantaa haki vauhtia harvinaisesta paikasta, Etelä-Korean Goyangista.
Kuva © Timo Savela
Kiekko-Vantaa on valmis alkavaan Mestis-kauteen. Harjoitusottelut ovat sujuneet jotenkuten, sillä taskussa on yhtä paljon voittoja kuin tappioita. Jatkoaika kävi tapaamassa Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiää.

Kiekko-Vantaa on valmistautunut viikon kuluttua alkavaan Mestis-kauteen huolella. Elokuun loppupuolella joukkue matkusti Etelä-Koreaan Goyangiin pitämään joukkuetta yhdistävän harjoitusleirin.

Harjoitusotteluissa Kiekko-Vantaa on kahminut yhtä paljon voittoja kuin tappioitakin. Tappioita tuli muun muassa SKA Nevaa ja Jokereita vastaan. Voitto tuli Peliittoja vastaan. Goyangissa joukkue pelasi neljä ottelua ammattilaisjoukkue High1:stä vastaan. Kiekko-Vantaa oli tyly vieras ja vei jokaisen ottelun voiton.

Lohien päävalmentaja Simo Mälkiän mukaan harjoitusotteluissa ei etsitä parasta mahdollista tulosta, vaan yritetään saada joukkue yhtenäiseksi.

− Ihan hyvin ovat harjoitusottelut menneet. Tässä vaiheessa tuloksen tekeminen ei ole tärkeintä. Joka pelissä olemme pelanneet voitosta. Jos vertaa joukkuetta viime kauteen, nyt olemme valmiimpia. Hyvässä aikataulussa ollaan, Mälkiä totesi.

Erikoistilanne- ja hyökkäyspelaaminen isossa roolissa

Kiekko-Vantaa luottaa fysiikkaan. Joukkue on muuttunut jonkin verran, mutta toisen kautensa Mestiksessä päävalmentajana aloittava Mälkiä pitää joukkuetta melko valmiina.

− Meidän vahvuutemme on hyvä. Meillä on aika urheilullinen ryhmä, mikä ylläpitää kovaa liikettä ja kamppailua, mutta myös suoraviivaista jääkiekkoa. Erikoistilanne- ja hyökkäyspelaaminen vaatii leveyttä. Nyt meillä on aika kapea ryhmä, joten ei ole varaa loukkaantumisiin, Mälkiä kommentoi.

Mälkiä pitää tulevan kauden joukkuetta entistä paremmaksi muun muassa taitopuolella.

− Vaihtuvuutta on paljon, mutta tärkeimmät palaset saimme mukaan. Puolustuksessa uudet nimet, Iiro Sulin ja Paavo Ylipaino, tuovat mukanaan runsaasti kokemusta Mestiksestä. He tuovat puolustukseen kokemusta ja rutinoitumista, Mälkiä kommentoi.

Pelitapa ei ole muuttunut

Kiekko-Vantaan pelitapa ei ole muuttunut, mutta viime kauteen verratessa voi todeta, että joukkueella on enemmän kiekollista osaamista.
− Meillä oli viime kaudella hyvä rouhijakentällinen, esimerkiksi Janne Juutinen ja Janne Öfverström, joita ei tulevalla kaudella kuitenkaan nähdä.

Kesällä hyökkääjät Jere Laine ja Aleksi Järvinen sekä puolustaja Juha Tarkkanen siirtyivät Espoo Unitediin. Samassa rytäkässä joukkueesta lähti suuri määrä tehtyjä pisteitä. Järvinen ja Laine pitivät viime kaudella useita otteluita kultaista kypärää.

− Emme ole hakeneet heidän korvaajiaan, mutta vähemmän pisteitä taitaa tulla, kuin heidän pelatessa. Meidän on syytä muistaa, että kasvatamme omista nuoristamme uusia laineita ja järvisiä, Mälkiä totesi.

Elokuun 21. päivänä Kiekko-Vantaa matkusti Etelä-Koreaan. Harjoitusleiri oli sinänsä tärkeä ja merkittävä, sillä Tikkurilassa arki on toinen.

− Vantaalla käydään pari tuntia jäällä ja mennään kotiin, Etelä-Koreassa joukkue oli yhdessä lähes kaiken aikaa. Viime kaudella yritimme herätellä yhtenäisyyttä erilaisilla tempauksilla, kuten mökkireissuilla ja niin edelleen.

Tavoitteena mennä pitemmälle kuin viime kaudella

Mälkiä luottaa sellaisiin konkareihin, kuten Pekka Niemimaahan, Toni Leinoseen ja Julius Rantaeskolaan. Kuitenkin vastauksessa on tiettyä diplomatiaa.

− On hyvä tilanne, että pelaajat taistelevat peliajasta. Valmentajana toivon, että olisi neljä taistelevaa ketjua, Mälkiä sanoi.

Kiekko-Vantaa on harjoitellut puolustusta miltei jopa enemmän kuin hyökkäystä. Pääluotsin mukaan harjoitusotteluiden puolustuspeli on ollut hyvää luokkaa.

− Olemme parantaneet tasaisesti joka osa-alueella, ja se on hyvä lähtö. Harjoitusotteluissa olemme puolustaneet hyvin, eivätkä vastustajat ole tehneet hirveitä määriä maaleja.

Kausi on vasta alkamassa, joten voi olla hankalaa asetella vielä tavoitteita, mutta tietynlainen haavekuva siintää päävalmentajan silmissä.

− Suurin tavoite on, että aina menemme eteenpäin. Tavoite on myös se, että parannamme viime vuoden tulosta. Täytyy kuitenkin myöntää, että kevääseen on pitkä aika. Tärkeimmät tavoitteet ovat arjessa toimimisessa.

» Lähetä palautetta toimitukselle