Keskushyökkääjää vaille valmis Lukko

LIIGA / Haastattelu
Lukon työkalupakista puuttuu vielä yksi hyökkääjä.
Kuva © Asko Veteläinen - http://www.askovetelainen.com
Lukon johtoportaasta löytyy tyytyväisiä miehiä, kun puolustaja Janne Niskala kirjoitti nimensä seuran tarjoamaan sopimuspaperiin. Vielä kun Lukko saa yhden keskushyökkääjän nimen sopimuspaperiin, joukkue on valmis tulevaan kauteen.

Raumalla liikkui pitkin kevättä ja kesää varmoja huhuja, että Janne Niskala tekee paluun sinikeltaiseen pelipaitaan. Toimitusjohtaja Timo Rajala ei näe asiaa kuitenkaan niin selvänä.

− Ei se ollut mikään itsestäänselvyys, että Niskala siirtyy meille pelaamaan. Neuvotteluyhteys oli toki olemassa, mutta aina pelaajalle voi tulla myös muita merkittäviä tarjouksia. Lisäksi pitää muistaa, että Jannella oli voimassa oleva sopimus KHL:ään.

− Mutta nyt kun asia on varma, olemme tästä hankinnasta todella iloissamme. Raumalaisia maailmanmestareita ei liiaksi pelaa missään, ja heidän kotiuttamisensa on Lukolle aina iso asia. Ensin saatiin Petri Vehanen ja nyt on Niskalan vuoro, Rajala kertailee.

Päävalmentaja Risto Dufvalle hankinta on myös mieluisa, ja kokemusta yhteisistä projekteista löytyy.

− Joukkueelle erittäin tärkeä tekijä on, että se saa haalittua markkinoilta merkittävän paluumuuttajan. Se kertoo aina hyvää kieltä siitä pöhinästä, joka joukkueeseeen liittyy. Sitäkään asiaa ei sovi väheksyä, että pelaajalla on hyvä historian tuntemus joukkueesta, Dufva muotoilee.

− Janne oli jo ennen maailmalle lähtöään hyvä pelaaja, ja nyt puhutaan erinomaisesta pelaajasta. Meidän tiemme kohtasivat ensimmäisen kerran 15 vuotta sitten, joten tiedossa on mitä saatiin, päävalmentaja jatkaa.

Pelaajasopimuksen tekeminen ei ole aina niin yksinkertainen asia, mitä asiaan vihkiytymätön voisi kuvitella. Pelaajakoordinaattori Hannu Vanhatalo pamauttaakin terävän vastauksen Niskalan sopimusneuvotteluista.

− Pitkät. Tunnusteluja käytiin toki jo pidempään, mutta mitään valmista ei voinut edes tehdä olemassa olevan sopimuksen takia. Sitten kun Atlant ilmoitti, että sopimus on purettu, asiat lähtivät rullaamaan hyvää vauhtia eteenpäin, Vanhatalo paljastaa.

Keskushyökkääjää odotellessa

Tulevaksi kaudeksi Lukko aikoo vähentää puolustajien määrää yhdeksästä kahdeksaan. Syy löytyy A-nuorten joukkueesta.

− Kahdeksalla pakilla lähdetään ja paikkaajat otetaan A-nuorista. Siellä meillä on kolme puolustajaa, joita voimme käyttää aivan hyvin, Dufva ja Vanhatalo perustelevat kuin yhdestä suusta.

Iso ruutu joukkueessa on kuitenkin vielä ilman tekijää, ja se on ykkössentterin paikka. Lukko tiedostaa puutteen, ja ruutu tuleekin olla täynnä joukkueen aloittaessa harjoitukset heinäkuun lopulla.

− Julkinen salaisuus on, että sopimustarjous on sisällä Aaron Gagnonille. Vastausta odotellaan, ja siihen on nyt tyytyminen. Heille tuli perheenlisäystä talvella, ja se voi hyvinkin mietityttää, mitä jatkossa haluavat, Vanhatalo kertoo.

− Jos Gagnonin tilanne ei johda sopimukseen, meillä on nejästä viiteen ehdokasta katsottuna varalle. Tarkkaa päivämäärää ei pysty sanomaan, kauanko Gagnonin kanssa voidaan odotella. Mutta heinäkuun loppu on iso takaraja, koska silloin käynnistyvät joukkueen yhteiset jääharjoitukset.

− Mikäli Gagnonin kanssa ei päästä sopimukseen, viikon se ottaa ennen kuin voidaan julkistaa uusi mies, Vanhatalo päättää.

 

» Lähetä palautetta toimitukselle