Kerttula liigahaaveista: "Urheilussa ei ratkaise raha, vaan laadukas työ"

LIIGA, MESTIS / Haastattelu
Jukka Toivakka otti kantaa Jukureiden velka-asiaan liittyen.
Kuva © Erno Laisi
Jukureiden voitettua Mestiksen mestaruuden, on keskustelut mahdollisesta noususta Liigaan käyneet kuumana etenkin taloudellisen tilanteen osalta

Mikkeliläisjoukkueen urheilujohtaja Tommi Kerttula näkee, että Jukurit pystyisi pyörittämään liiketoimintaansa Liigassa hyvällä tuloksella veloista ja pienestä budjetistaan huolimatta.

− Kaikesta huolimatta Jukurit on ollut Mestiksessä kustannustehokas urheilupuolessa. Teemme kokoajan pienemmällä budjetilla vähintään yhtä hyvää urheilullista tulosta kuin Sport ja KooKoo ja sen näen vahvuudeksemme myös Liigassa.

Liigassa monet seurat tuskailevat talousvaikeuksiensa kanssa. Kerttula näkee kuitenkin muut asiat tärkeämpinä.

− Puhutaan, että seura ja talousalue eivät täällä riitä, mutta tosiasia on se, että urheilussa ei ratkaise raha, vaan laadukas työ.

Kerttula tietää, että pienellä paikkakunnallakin voi menestyä. Yksi esimerkki löytyy Ruotsin SHL:stä, Skellefteåsta.

− Seura oli konkurssikypsä, mutta nousi kymmenen vuotta sitten Ruotsin pääsarjaan ja on ollut viimeiset 3-4 vuotta Euroopan ykkösseura, tiivistää Kerttula.

Eniten keskusteluja on herättänyt Jukureiden velat. Seuralla on pitkäaikaista velkaa 400 000 euroa ja lyhytaikaista velkaa 565 000 euroa. Lisäksi yhtiön oma pääoma on 189 000 euroa negatiivinen.

− Meidän taloudellinen tilanne on kaikesta huolimatta vakaa. Me olemme normaali kasvuyritys, joka on panostanut halliin ja juniorityöhön. Kasvanut liikevaihto on myös kasvattanut ostovelkoja, kommentoi seuran puheenjohtaja Jukka Toivakka.

Toivakka myös huomauttaa, että taannoin Ilta-Sanomissa julkaistussa jutussa ei oltu huomioitu Jukureiden myyntisaamisia, joita on lähes saman verran, kuin oman pääoman velkaa.

− Näissä asioissa on aina kaksi puolta, mutta ne käydään läpi sitten lisenssitoimikunnan kanssa. Meidän omistajien sijoitukset ovat pitkäaikaisia, ja niillä myös on rakennettu meidän liigaprojektiamme, päättää Toivakka.

» Lähetä palautetta toimitukselle