Kemppainen ajamassa Kontiolan katsomoon: "Kyllä tässä viimeisiä viedään"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Leijonien ylivoima sai vihdoin ketsuppipullon auki.
Kuva © samppa Toivonen - http://www.samppas.net

Kontiolan johtama ykköskolmikko avasi vihdoin maalitilastonsa, mutta vierastyövoimaa siihen vaadittiin, sillä maalinteosta vastasi Joonas Kemppainen norjalaisten sullouduttua kolmen miehen voimin jäähyboksiin. Ottelun avausmaalin ja kaksi syöttöä kirjannut Esa Lindell ja Juhamatti Aaltonen syöttivät, lopulta Kemppainen suti irtokiekon kahdesti sisään maalin edestä.

− Viidellä kolmea vastaan -ylivoimalla pitää aina soida, Kontiola kuittasi.

Kontiolan oma pistetili on avaamatta, mutta rento pelimies ei jaksa turhia puristella sen enempää omasta kuin ketjunkaan tehoista. Paikkoja on kuitenkin ollut.

− Saatiin se vähän toimitaan, tässä parannetaan vielä. Ehkä ne tehot vaan odottavat vielä. Pääasia, että tuli voitto, se on tärkeintä. Meillä on neljä toimivaa ketjua, ja kokonaisuus aika hyvin kasassa, Kontiola vastasi rennosti.

Mutta se maalin edessä ylivoimalla häärivä Kemppainen pelaa myös alivoimat ja on sekä Leijonien että koko turnauksen kärkialoittajia. Lisäksi samainen kaveri kirjautti kahden maalinsa lisäksi syöttöpisteen Suomen neljänteen, tasakentällisin tehtyyn osumaan. Jääkö Kontiolalle enää tekemistä?

− Kyllä tässä viimeisiä viedään meikäläisen osalta. Ei vaan, kyllä tiedettiin, että on kovakuntoinen kaveri, hienosti on pelannut. Täytyy itsekin katsoa nuoremmilta vähän mallia, Kontiola kiitteli myös muiden nuorten Leijonien pelaamista.

Leijonat keräsi kolmesta neljässä päivässä pelatusta ottelusta kuusi pistettä, ja on hyvissä asemissa jatkoa ajatellen. Seuraava ottelu pelataan vasta torstaina, joten nyt on aikaa hieman rentoutuakin. Ovatko suomalaisten suunnitelmat samat kuin yhdysvaltalaisilla, eli oluelle?

− No mennään nyt ensin koppiin, ja laitetaan pari hyvää biisiä soimaan, Kontiola huikkasi lähtiessään.

» Lähetä palautetta toimitukselle