Jarmo Kekäläinen esiintyy jatkossa Columbus Blue Jacketsin mainosseinän edustalla.

Jussi Kivimäki

Kekäläinen: "Tämä on minun maailmanympäripurjehdukseni"

Jarmo Kekäläinen hyvästeli Jokerit ja suomalaiset tiedotusvälineet keskiviikon tiedotustilaisuudessa. Kekäläinen aikoo rakentaa Columbus Blue Jacketsistä vakavastiotettavan Stanley Cup -ehdokkaan.

Jokerit tiedotti keskiviikkona Helsingissä Jarmo Kekäläisen siirtymisestä Columbus Blue Jacketsin GM:ksi samaan aikaan, kun NHL-seura piti oman tiedotustilaisuutensa toisella puolella Atlanttia. Kekäläisen mukaan työtarjous Blue Jackets -pomo John Davidsonilta tuli "muutama päivä sitten".

– Sanoin Hjallikselle (puheenjohtaja Harry Harkimo, toim. huom.) heti aluksi, että tämä on minun maailmanympäripurjehdukseni, Kekäläinen myhäili.

– Tämä on ollut unelmani siitä asti, kun ripustin luistimet naulaan.

Blue Jackets on ollut viime vuosina yksi NHL:n heittopusseista. Seura on koko historiansa aikana selviytynyt pudotuspeleihin vain kerran. Kekäläinen lähtee omien sanojensa mukaan NHL-seuran johtoon "nöyränä, mutta itseensä luottaen".

– Uskon, että olen ansainnut tämän mahdollisuuden työlläni. Nyt käärin hihat ja lähden rakentamaan Columbuksesta Stanley Cup -kelpoista organisaatiota, Kekäläinen pamautti.

Jälleenrakennuksesta hän ei halunnut puhua, vaan pikemminkin jatkuvasta rakentamisesta ja parantamisesta.

– Näen niin, että aina pitää rakentaa ja kehittää.

"Skautit sen työn tekevät"

Kekäläisestä tulee NHL:n historian ensimmäinen eurooppalainen GM.

– Onhan se kunnia, mutta en minä sitä niin ajattele. Lähestyn tätä tehtävää jääkiekkoammattilaisena. Ei eurooppalaisuudesta ole haittaa, mutta ei siitä ole mitään hyötyäkään.

Samaan Kekäläinen uskoo myös pelaajavarausten suhteen.

– Olen aina sanonut, että ei passin perusteella valita ketään. Jos mitään, niin olen suomalaisia kohtaan vielä vähän ankarampi, ettei vaan päästä syyttämään kotiinpäin vetämisestä.

Blue Jacketsillä on tulevan kesäkuun varaustilaisuudessa pelaajakauppojen myötä peräti kolmen ensimmäisen kierroksen varausta. Kekäläinen uskoo, että aikaa on riittävästi oikeiden pelaajien valikoimiseen.

– Olen katsonut pelejä Euroopassa hirveän määrän, uskon että tunnen eurooppalaiset pelaajat yhtä hyvin kuin kuka hyvänsä, Kekäläinen kertoi.

Vaikka Kekäläinen on profiloitunut aiempien NHL-pestiensä myötä nimenomaan varaustilaisuuden erikoisosaajaksi, hän muistuttaa, että tärkeimmän työt tekevät varsinaiset kykyjenetsijät.

– Sen olen oppinut, että on turha mennä norsunluutornista sinne sörkkimään. Minulla on valmiina skauttien listat, niihin ja pohjoisamerikkalaisiin pelaajiin pitää alkaa tutustua saman tien.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Blue Jacketsin pitkäjänteinen työ palkitaan

NHL | 1.12.2017 17:00
NHL-maailman "sivukylällä" Columbuksessa on tehty jo vuosia pitkäjänteistä työtä, joka alkaa kantamaan hedelmää. Jarmo Kekäläisen rakentama menestysjoukkue on ottanut iso harppauksia kohti menestystä. Tänä keväänäkin mennään jo pitkälle. lue lisää

Blue Jackets kiinnitti Gerben

NHL | 25.1.2018 11:13
Columbus Blue Jackets on solminut yksivuotisen sopimuksen Nathan Gerben kanssa. lue lisää

Blue Jackets tarvitsee ylivoimatehoja - Jack Johnsonista voisi nyt saada hyvän vastineen

NHL | 25.1.2018 6:00
Jack Johnsonin kauppaaminen Maple Leafsiin voisi olla sekä seuran että pelaajan kannalta hyvä ratkaisu. lue lisää

Blue Jackets lähetti Dubinskyn vieraskiertueelta kotiin

NHL | 24.1.2018 11:27
Columbus Blue Jackets on lähettänyt hyökkääjä Brandon Dubinskyn kotiin kesken vieraskiertueen. Seura ei suostunut kommentoimaan syitä, kun vastaavasti agentti kumosi huhut kurinpidollisista toimista. lue lisää

Blue Jackets -siirto on vain tekohengitystä − Jokisen NHL-ura on jo taputeltu

NHL | 18.1.2018 8:53
Jussi Jokinen poimittiin siirtolistalta Columbus Blue Jacketsin riveihin. Kyseessä on kuitenkin vain joukkueen hyökkääjävajeen paikkaaminen, ja Jokisen jyrkässä laskussa oleva NHL-ura on käytännössä jo ohi. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Markus Hännikäinen

Columbus #37 L lh
s. 1993 Helsinki
187CM / 83KG
SOPIMUS: 2019