Kauttaan aloitteleva Järvinen: "Otetaan voitosta energiaa ja itseluottamusta"

LIIGA / Haastattelu
Järvinen hyökkäsi Tapparan ykkösketjussa
Kuva © Saana Hakala
Tappara nappasi perjantaina kovan päänahan, kun se päätti Kärppien viiden ottelun mittaisen voittoputken. Jan-Mikael Järvinen nappasi myös kauden ensimmäisen tehopisteensä.

Tappara ja Kärpät väänsivät vauhdikkaasti sarjapisteistä Hakametsän perjantai-illassa. Tappara pystyi hallitsemaan kenttätapahtumia valtaosan peliajasta, mutta Teemu Kivihalmen kavennusmaali kolmannessa erässä teki pelistä vielä jännittävän.

− Tällä kaudella liigassa lähestulkoon jokaisella kierroksella kaikki ovat maalin pelejä. Sitä se on nykyään, kommentoi Tapparan Jan-Mikael Järvinen.

Alkukauden loukkaantumisen takia sivussa ollut Järvinen pelasi Kärppiä vastaan kauden kolmannen runkosarjaottelunsa. Hyökkääjän tilille kirjattiin myös ensimmäinen tehopiste tämän toimiessa toisena syöttäjänä Jukka Peltolan tekemään avausmaaliin.

− Mielestäni pelasimme hyvää hyökkäys- ja puolustuspeliä, se on aina yksittäisten tilanteiden luoma tulos. Meille riittää, että taululla on voittolukemat, eihän tässä kauneuspisteitä jaeta.

− Hankala se on pelaajan pallilta tulkita. Kone ei ehkä käynnistynyt ihan satasella heti alkuun, mutta peli meni meille suotuisaan suuntaan. Saimme niin sanotun positiivisen kierteen siihen ja sitten pelin rullaamaan.

Tapparan nappaamaa päänahkaa voidaan pitää kovana suorituksena, sillä ennen ottelua Kärpät oli voittanut viisi peliä putkeen.

− Nehän kokoajan pyrkivät kääntämään ylöspäin. Siinä pitää olla viisas, siellä on hyviä hyökkääjiä ja hyviä puolustajia, jotka avaavat peliä. Hyvin trendin mukaista lätkää, kyllä siihen tässä pikkuhiljaa alkaa tottua, ei se yllätyksenä tullut, näki Järvinen vastustajan pelaamisen.

"Maltilla mennään eteenpäin"

Järvisen olemuksesta paistoi tyytyväisyys siitä, että pelikunto on vihdoin löytynyt. Hyökkääjän mukaan tekemistä on kuitenkin vielä.

− Pikkuhiljaa alkaa päästä kuntoon. Ei tässä vielä ihan täydessä tikissä voikaan olla. Maltilla mennään eteenpäin, se lakipiste on vielä jossain tuolla edessäpäin.

Kärppiä vastaan Järvinen hyökkäsi Tapparan ykkösketjussa, Kristian Kuuselan ja Peltolan keskellä.

− Toivottavasti siihen pystyi jotain tuomaan jätkille, tuttuja poikia molemmat, ei siinä kamalasti tarvinnut mitään kuvioita vääntää. Kyllä meillä jokainen joutuu vähän hämmentämään, ei ole kellekään mitään vapauksia. Tuetaan toistemme työtä, niin hyvä tulee.

Tappara vieraili tällä viikolla CHL:n merkeissä myös Slovakiassa ja raskas viikko jatkuu vielä lauantaina vierasottelulla KooKoota vastaan.

− Huomenna lähdemme Kouvolaan, kova peli tulee olemaan silloinkin. Otetaan tästä voitosta energiaa ja itseluottamusta itsellemme ja aletaan vähitellen kasvattaa siihen suuntaan, mihin sen kuuluukin mennä, Järvinen päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle