Kasitietä 180 kilometriä etelään

LIIGA / Haastattelu
Viime kaudella Niko Peltola edusti Vaasan Sportia. Nyt seura on vaihtunut Ässiin, mutta rooli pysyy isona.
Kuva © Mikko Ruohola <mikko@ruohola.org>
Niko Peltola nauttii Ässien puolustuksessa isoa roolia. Minuutteja ja vastuuta kertyy, mutta peli on lähtenyt yskien käyntiin. Oma tontti on sujunut ilman suurempia kohahduksia.

Ässiin kesällä Vaasan Sportista hankittu Niko Peltola pääsee nauttimaan suurta vastuuta patapaitojen alakerrassa. Rutiinitaso on korkealla ja tulosta syntyy omassa päässä. Hyökkäyssuuntaan sen sijaan Peltola kaipaa tehoja itseltään ja muulta joukkueelta.

Erikoistilanteet ovat olleet Peltolan mukaan joukkueen murheenkryyni tuskaisella alkukaudella.

− Olemme pelanneet suhteellisen hyvin, mutta ylivoimalla ei saada maalia ja alivoimalla päästetään. Puolustus meillä on toiminut kuitenkin hyvin, mutta ylivoima ja muutenkin hyökkäyspään peli pitäisi saada toimimaan, Peltola miettii.

Henkilökohtaisella tasolla Peltolan mukaan parannettavaa on alkukaudesta.

− Ei mitään huikeata, mutta ei ole penkin allekaan. Syksy ei ole vahvinta aikaa, mutta kyllä se siitä lähtee pyörimään. Ei tarvitse kuitenkaan huolestua, ei silti voi tyytyväinenkään olla, Peltola naurahti.

Ässäpuolustajan mielestä keskiviikkoillan ottelussa oli parannettu etenkin alivoimaa. Peltola oli muutenkin tyytyväinen Ässien peliin tämän illan pelissä.

− No, tänään ei mennyt alivoimalla maaleja. Ari Ahonen kesti, eikä päästänyt. Alku oli huono, mutta pääsimme mukaan ja Sport ei saanut enää paikkoja, ässäpakki summasi.

Viime kaudella Sportia edustanut Peltola on aiemminkin pelannut Porissa. Huittisista lähtöisin oleva puolustaja on edustanut juniorivuosina patanuttuja. Sportissa Peltola on aloittanut Mestis-uransa kaudella 2009-10 ja myöhemmin kotkapaita tuli päälle suuressa roolissa kaudesta 2014-15 eteenpäin. Jännitteitä löytyi edelleen.

− Vähän enemmän on perhosia vatsassa, kun tuntee osan pelaajista. Ei se hirveästi peliin vaikuta. Kuittia ei paljoa kentällä tullut, mutta Tommi Tikan niitti pelin ulkopuolella hiukan harmittaa. Sallittakoon se hänelle, se on hänen roolinsa, Ässien varakapteeni tuumasi.

Eroja joukkueista Peltola ei juuri löytänyt. Joukkueiden toimiminen on Peltolan mukaan melko lailla samanlaista koko Liigassa. Jyrki Ahon valmennustyylistä Peltola pitää.

− Jätkät ovat erilaiset, mutta kyllä tämä touhu samanlaista koko sarjassa. Valmentajien tyylit riippuvat enemmän itsestä, miten ne pystyy sisäistämään. Tykkään tästä Jyrki Ahon tyylistä, hommat pysyvät selkeinä, Peltola linjasi.

» Lähetä palautetta toimitukselle