Karvonen pelaa mallikasta alkukautta.

Jaakko Stenroos - https://jaskan.kuvat.fi/

Karvonen ottaa vastuusta ilon irti − "En usko, että katsomoon joutuisin"

TPS:n kakkosketjun keskellä viilettänyt Elias Karvonen viimeisteli Ilves-ottelussa tehot 1+1. Hyökkääjä on saanut valmennukselta paljon luottoa jääajan muodossa.

TPS voitti Ilveksen Hakametsän lauantai-illassa maalein 6−3. Turkulaisten hyökkääjä Elias Karvonen teki ottelussa tehot 1+1. Syöttöpisteen mies sai tililleen viimeissä osumassa, kun Teemu Väyrynen laittoi limpun tyhjään Ilves-nuottaan.

Maalinsa Karvonen teki toisen erän alussa, jolloin TPS tuli tasatilanteeseen 2−2.

− Hävisin aloituksen, eikä siitä yleensä seuraa mitään hyvää. Nyt ruotsalainen laiturimme Erik Nyström karvasi kiekon pois, enkä tiedä heittikö sokkona vai näkikö, mutta lapani hän löysi. Laitoin myös aika hyvän kudin patjan yli, Karvonen kertasi.

TPS:n kaksi huippukeskushyökkääjää Eric Perrin ja Ilari Filppula ovat sairastuvan puolella, jonka seurauksena 23-vuotiaan Karvosen peliminuutit ovat nousseet.

− Ihan hyvin sain minuutteja myös ennen jätkien loukkaantumista. Perrinin ja Filppulan poissaolot ovat lisänneet vielä peliaikaani. Itse en ainakaan voi ikinä pelata liikaa. Vaikka jätkät tulisivat takaisin kokoonpanoon, niin en minä usko, että katsomoon joutuisin. Sitten otan sen roolin, minkä saan, Karvonen puntaroi.

Kaksi muuta vipeltää, Karvonen katsoo perään

Karvonen pelasi Ilvestä vastaan Petrus Palmun ja Nyströmin keskellä. Ketjun yhteispeli toimi ilmeisen hyvin. Karvonen tietää oman tehtävänsä.

− Tänään oli todella vikkeläjalkaiset kaverit laidoilla. Katson itse tuolla tontilla vähän puolustustakin. Pyrin tasapainottamaan kentällistä, vaikka minullakin hyökkäyshaluja olisi. Pojat painaa suuremmalla sykkeellä hyökkäyspäähän ja minä katson vähän alaspäinkin, analysoi Karvonen.

TPS teki neljännen maalinsa ajassa 39.59, jolloin toista erää oli siis jäljellä vielä sekunti. Kentälle ei kuitenkaan enää palattu, vaan joukkueet marssivat pukukoppiin. Yksi sekunti jäi siis käytännössä pelaamatta.

− Ei ole omalle kohdalle tullut tuollaista. Ehkä se on parempi noin, ettei oteta turhaa aloitusta enää. Tuollainen maali omalle joukkueelle oli toki todella hyvä toisen erän loppuun. Kahden maalin johdossa oli hyvä lähteä kolmanteen erään.

Ilves oli päästänyt ennen tätä iltaa kahdessa edellisottelussa hurjan määrän maaleja. Karvosen mukaan joukkue tiedosti, että tupsukorvilla on ollut vaikeuksia. Valmennusjohto oli Kalle Kaskisen johdolla painottanut asiaa pelaajille.

− Puhuimme ennen peliä, että he eivät ole ehkä puolustuspäässä parhaimmillaan. Meille sanottiin, että sinne päähän täytyy päästä. Ilveksellä on nopeat ja vaaralliset hyökkääjät, mutta omassa päässä he eivät ehkä ole parhaimmillaan. Sieltä se heikkous löytyi, Karvonen kuittasi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

TPS jatkosopimuksiin nuorten pelureidensa kanssa

LIIGA | 22.1.2017 22:43
TPS on solminut jatkosopimukset nuorten Oskari Siikin, Markus Nurmen, Elias Karvosen ja Kaapo Kakon kanssa. lue lisää

TPS:n aukoo maalihanojaan, SaiPa palaa voittokantaan

LIIGA | 21.11.2017 10:00
Tiistain Liiga-kierroksella maaleja odotetaan varsinkin Pelicansilta ja Sportilta. TPS:ltäkin toivotaan maalihanojen avautumista nihkeän vaiheen jälkeen. lue lisää

TPS-pakki lainalle Vaasaan

LIIGA | 17.11.2017 18:38
Vaasan Sport lainaa TPS-puolustaja Martin Bergerin kolmen ottelun ajaksi. lue lisää

Oulussa mätkitään maaleja, Lukolla mahdollisuus yllättää

LIIGA | 17.11.2017 8:00
Perjantain liigakierros tarjoaa jälleen mielenkiintoisia otteluita ja pelattavia kohteita. Katseet kääntyvät erityisesti Ouluun, jossa kohtaavat tulikuumat Kärpät ja HIFK. lue lisää

TPS hankki fyysisen NHL-pakin takalinjoilleen

LIIGA | 16.11.2017 13:54
TPS värväsi puolustukseen jämäkkyyttä, kun yli 200 NHL-ottelun Mark Fraser liittyy mustavalkoisten riveihin. lue lisää

Kommentit

Tulosvetovihjeet

KärpätTappara
"Oulussa kärkiryhmät ylitöissä"
Sarjan kärkikamppailussa kohtaavat sarjan kovavireisimmät joukkueet. Materiaalin osalta joukkueiden välille ei eroa tehdä, mutta Kärpät saa pienen edun huikeasta kotivireestään. Laadukkaiden ryhmien kohtaamisessa maaleja tullaan näkemään ja voittajan ratkaisemiseen saatetaan hyvinkin tarvita jatkoaikaa.
 • 2
 • 3
 • 2
 • 3
SaiPaÄssät
"SaiPalle pisteet kotikaukalosta"
SaiPa on kahdesta peräkkäisestä tappiostaan huolimatta esiintynyt kaukalossa vahvasti. Ässät on puolestaan uusien vahvistusten jälkeen hakenut oikeita raiteita peliinsä. Maalinteko on tuottanut porilaisryhmälle vaikeuksia ja tiukasti puolustava SaiPa ei siihen ongelmaan helpotusta tarjoa. SaiPa jatkaa kotikaukalossa aktiivista peliään ja palaa voittokantaan.
 • 3
 • 4
 • 1
 • 2
SportPelicans
"Vaasassa verkot heiluvat"
Sportin ja Pelicansin otteet viime aikoina ovat olleet tappiollisia ja erityisesti puolustuspään poissaolot ovat tuoneet päänvaivaa joukkueille. Molemmista ryhmistä kuitenkin löytyy maalintekovoimaa ja rikkonaiset puolustukset saattavat hyvinkin tarjota mahdollisuuden maalintekijöiden esiin nousemiseen. Sport lähtee pienoisena ennakkosuosikkina peliin kotikaukalossaan, mutta voiton vie tehokkaammin paikkansa hyväksi käyttävä ryhmä.
 • 4
 • 5
 • 3
 • 4
TPSIlves
"TPS osoittaa piristymisen merkkejä"
TPS:n viime pelit ovat olleet tuloksellisesti nihkeitä, vaikka joukkueen esitykset ovat olleetkin vähintään kohtuullisia. Ilves on viiden ottelun tappioputkessa ja sen suurimmat ongelmat ovat edelleen puolustuspäässä. TPS:n hyökkäyspäästä löytyy ratkaisuvoimaa ja erityisesti ylivoimalla turkulaisryhmä on sarjan parhaimmistoa. Turkulaisryhmä rokottaa kotikaukalossaan Ilvestä kovalla kädellä ja katkaisee kahden ottelun tappioputkensa.
 • 4
 • 5
 • 1
 • 2

Elias Karvonen

TPS #44 L h
s. 1994 Turku
183CM / 88KG
SOPIMUS: 2018