Kari Jalonen avaa ketjuja - "Haimme pelaavuutta"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Leijonat harjoitteli torstaina päivällä Pietarissa. Joukkueen päävalmentaja Kari Jalonen avasi tuoreiden ketjupäätösten taustoja ja joukkueen kuvioita keskiviikon saapumisessa.

Leijonat saapui keskiviikkona Pietariin. Muutamalla pelaajalla oli ongelmia viisumin kanssa, mutta jäipä halukkailta myös keskiviikkoillaksi varattu vapaa jäävuoro käyttämättä. Joukkueen varusteet saapuivat kisakaupunkiin vasta myöhään illalla.

− Meidän varusteet olivat jossain Pietarin tullissa aika pitkään. Taisi olla Sasha (Aleksander Barkov), joka vielä halusi jäälle, mutta ei päässyt, kun ei ollut varusteita, Leijonat-luotsi Kari Jalonen hymyilee.

− Kyllähän meillä kaikki meni tullissa vielä aivan hyvin, mutta kun tultiin tänne Pietarin rajalle, niin siellä oli vielä sitten joku uusi systeemi. Täällä on vähän tällaisia asioita välillä, joita pitää sietää, hän jatkaa.

Aiemmin tänä vuonna Leijonilla oli Venäjällä myös ruokapoliittisia ongelmia EHT-turnauksen aikana, kun suurin osa joukkueesta kärsi vatsavaivoista ilmeisesti ruuasta johtuen. Tästä johtuen jossain vaiheessa joukkueella oli suunnitteilla myös oma kokki MM-kisoihin, mutta tämä ajatus hyllytettiin.

− Jossain vaiheessa se oli ajatuksena, mutta selvittelimme asioita ja hotellin todettiin olevan hyvä. Aamupalat, iltapalat ja lounaat ovat olleet täällä kyllä viimeisen päälle, joten kokkiajatuksen olemme haudanneet, Jalonen kertoo.

Pienistä varusteongelmista huolimatta Leijonat pääsi jäälle torstaina. Harjoittelu oli paljolti luistelupainotteista.

− Pyrimme sillä saamaan joukkuetta hereille ja paikkoja auki ajatellen huomista peliä.

Hyökkäysvoimaa ja rouhijoita

Harjoittelu oli joukkueelle ensimmäinen kokonaisena ja näin ollen osalle ensimmäiset harjoitukset oman ketjun kanssa. Ketjujen osalta ei nähty suurempia yllätyksiä ja yksi mielenkiintoinen seikka ennen harjoituksia olikin se, kuka lopulta hyökkää Minnesota Wildin Mikael Granlundin ja Mikko Koivun kanssa.

Tuohon tonttiin valittiin lopulta Sebastian Aho.

− Olin Sebastiania siihen miettinyt, mutta halusin vielä keskustella Granlundin ja Koivunkin kanssa, miten he asian näkevät, Jalonen taustoittaa.

Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net

Suomella on joukkueessa paljon hyökkäysvoimaa ja ketjuissa on Jalosen mukaan yritetty löytää mahdollisimman nopeasti kemiat ja yhteenpelaavuus. Vastapainona hyökkäysvoimalle on kuitenkin esimerkiksi Jarno Koskirannan, Mika Pyörälän ja Leo Komarovin kentällinen, josta haetaan trioa, joka pelaa vastustajan kärkipelaajat pois.

− Haimme pelaavuutta näihin ja uskon, että olemme sitä löytäneet. Näillä ainakin lähdetään liikkeelle, Jalonen kertoo.

Erikoistilanteet testiin Valko-Venäjä-ottelussa

Neljän kentällisen kokoonpanoa rakennettiin myös erikoistilanteita silmällä pitäen.

− Ylivoimat lähtevät pareista, eli Barkovista ja Jokisesta sekä Koivusta ja Granlundista. Näihin voidaan sitten tuoda lisäksi spesialisteja mukaan. Toiseen tulee Teemu Pulkkinen ja toiseen Komarov ja lisäksi saatiin myös Patrik Laine siihen laukomaan.

− Viivalle sitten valintojen kautta saatiin Esa Lindell ja Juuso Hietanen, jotka ovat tähän sopivia roolipelaajia, Jalonen kertoo.

Tarkemmin Jalonen ei kuitenkaan tässä vaiheessa vielä avaa sitä, mitä kuvioita ylivoimalla haetaan.

− Nyt haettiin vaan nämä miehitykset ja Ville (Peltonen) tekee töitä kuvioiden kanssa. Meillä on perusjutut niiden suhteen suunnilleen kasassa, mutta huominen näyttää, miten homma toimii käytännössä.

Suomelta löytyy heittää askiin myös alivoimamiehiä, kuten Pyörälä, Koskiranta, Antti Pihlström ja Tomi Sallinen.

− Valinnoissakin mietitty roolitus näkyy nyt myös tässä. Barkov ja Koivu voivat olla myös sellaisia, joita nähdään alivoimalla. Meillä on kyllä riittävästi pareja, joita voi kentälle alivoimalla laittaa.

Leijonat harjoittelee vielä kertaalleen perjantaina päivällä ennen Leijonien turnauksen avausottelua Valko-Venäjää vastaan.

− Näen kyllä, että tarvitsemme sen jään vielä perjantaina. Perusasiat ovat kunnossa, mutta hiotaan asioita vielä hiukan, Jalonen päättää.

» Lähetä palautetta toimitukselle