Kapteenin usko ei horju

MESTIS / Haastattelu
Kapteeni Jarkko Heikkinen on kulkenut pitkän tien yhdessä Hokin kanssa. Viime vuosituhannen lopulta saakka joukkuetta edustanut Heikkinen on nähnyt Hokin II-divisioona- sekä Suomi-sarja-ajat, eikä puolustajan mielestä noihin peleihin ole paluuta.

Jarkko Heikkiseen henkilöityy pitkälti kaikki se, mitä kainuulainen jääkiekkoilu on lähimenneisyydessä kokenut. Yhtä vajaata TPS:ssä vietettyä kautta lukuun ottamatta Heikkinen on edustanut linnapaitoja kohta 13 kautta peräjälkeen. Heikkinen oli nostamassa kajaanilaisia Mestikseen, voittamassa koko sarjan, sekä pokkaamassa hopeiset ja pronssiset mitalit.

Nyt Heikkinen keskittyy täysin uuteen tilanteeseen:

– Pitää muistaa, että me olemme näistä porukoista se, joka on pelannut Mestistä koko kauden. Siltä pohjalta lähdemme ennakkosuosikkina tähän sarjaan, Heikkinen puntaroi.

Kesäloma oli yhden maalin päässä viime viikon lauantaina, mutta rantapallot kainaloonsa nappasikin TuTo äärimmäisen niukalla marginaalilla. Tappiosta on otettu opiksi.

– TuTo sai pelata ylivoimaa meitä vastaan aivan liikaa. Me emme pakottaneet heitä ottamaan näitä jäähyjä, vaan aiheutimme rangaistukset omalla typeryydellämme, kuuluu nopea analyysi.

Hyppy tuntemattomaan

Karsintasarja on uusi kokemus paitsi Heikkiselle, myös valtaosalle joukkuetta. Heikkinen oli toki kokemassa karsimisen riemua kaudella 2001–2002, mutta tuolloin joukkue oli altavastaajan roolissa ja otti kevään päätteeksi paikan Mestiksestä. Tuolla tiellä ollaan edelleen.

Tästä syystä suomussalmelainen on oikea mies vastaamaan kysymykseen, mitä ajatuksia karsintasarja herättää.

– Tilanne on minulle uusi niin kuin valtaosalle muistakin pelaajista. Asetelma on haastava, sillä isoista asioista tässä pelataan, Heikkinen myöntää.


Heikkisen katse lienee kauden tärkeimmillä hetkillä entistä tuimempi.
Antti Romsi - http://www.romsi.net

Hokki kokoontui maanantai-iltana ensimmäisiin jääharjoituksiin TuTo-pettymyksen jälkeen. Tarjolla oli samalla videomateriaalia haastajajoukkueista.

– Vastaan on tulossa uusia joukkueita, joista ei paljoa tietoa tarjolla. Eteen tulee uusia naamoja, joiden kykyjä ei ole vielä sen suuremmin tiedossa, Heikkinen puntaroi antamatta asialle kuitenkaan suurempaa painoarvoa.

Linnapaidoilla on edessään nippu koitoksia, joissa joukkueella on enemmän hävittävää kuin voitettavaa. Panosten ollessa kovat kaivetaan esiin alkukantaista uhoa ja brutaalia asennetta, vai kuinka?

– Emme tule muuttamaan sen suuremmin mitään. Omaan peliin pitää keskittyä ehdottomasti. Haasteena tulee olemaan se, kuinka jokainen pystyy ottamaan itsestään maksimin irti, Heikkinen näkee.

Heikkinen ei ole koskaan ollut esimerkki kapteenista, jonka toimesta juomapullot saavat kyytiä heikon pelin päätteeksi. Sen sijaan kippari on saanut aina rivien syvän kunnioituksen esiintymällä oman tinkimättömän persoonansa kautta. Kun lähes kaiken kokeneella pelimiehellä ei ole jakaa neuvoja karsintapeleistä kokemuksen syvällä rintaäänellä, tyytyy Heikkinen johtamaan joukkojansa tutulla kaavalla.

– En ole pukukopissa ennenkään omaa showta pitänyt, enkä tule pitämään nytkään. Oma energia ja osaaminen pitää pyrkiä viemään jäälle ja näyttää esimerkkiä sitä kautta, Heikkinen päättää.

Liekö kokeneella pelimiehellä kuitenkin jokunen keino joukkojensa herättämiseksi tiukan paikan tullen?

» Lähetä palautetta toimitukselle