Kapteeni Laakso odottaa Ilvekseltä ihmettä

LIIGA / Haastattelu
Tapio Laakso kipparoi Ilvestä ensi kaudellakin.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com
Ilves nimesi tulevan kauden kapteenikseen Tapio Laakson. Laakso on ollut tyytyväinen Ilveksen tähänastisiin esityksiin, mutta odottaa joukkueeltaan vielä jotain suurempaa.

Harjoitusottelut ovat sujuneet Ilvekseltä hyvin lukuun ottamatta ensimmäisen harjoituspelin rökäletappiota Sibir Novosibirskiä vastaan. Ilves voitti neljä ottelua putkeen, mutta lento katkesi tänään Hakametsässä Ässiä vastaan.

− Ei saatu tänään oikein parasta itsestämme irti. En tiedä, mistä se johtui. Alku oli todella hankala. Siitä vähän parannettiin, mutta esitys oli flegmaattinen, Tapio Laakso arvioi joukkueen otteita.

Ilves pääsee hakemaan revanssia Ässistä jo torstaina, kun se matkustaa Poriin. Ottelu on Ilveksen viimeinen harjoituspeli ennen kuin kausi polkaistaan käyntiin.

− Tästä pelistä täytyy ottaa opikseen. Nälkää jäi viimeiseen harjoitusotteluun.

Laakso on huomannut, että joukkue on sisäistänyt jo uutta pelisysteemiä.

− Tähän saakka olemme parantaneet peli peliltä. Peleissä on näkynyt niitä asioita, joita olemme koitettu viedä treeneissä eteenpäin. Se on todella positiivinen juttu.

Kapteeni odottaa uutta kautta jo innolla. Ilves aloittaa kautensa JYPin vieraana. Jyväskylä on ollut tunnetusti Ilvekselle hankala paikka, eikä voittoja kotiin tuomisiksi ole sieltä viime vuosina herunut.

− Jyväskylä on kaikille hankala paikka. JYP on ollut vuosi toisensa jälkeen kova. On hienoa aloittaa kausi siellä.

"Hemmetinmoinen kunnia"

Laakso kipparoi tuttuun tyyliin Ilveksen joukkuetta tälläkin kaudella. Valinta kapteeniksi on Laakson mukaan kunnia-asia, joka tuntuu luonnollisesti hyvältä.

− Ihan hemmetinmoinen kunnia olla tällaisessa seurassa kapteenina. Ennen kaikkea on hienoa olla tässä joukkueessa kapteenina. Meillä on huippujengi koossa ja iso, uusi tarina alkamassa.

Ilvestä Laakso aikoo johtaa esimerkillä ja satsata siihen, että tekee omat työt kunnolla.

− Vaadin ensin itseltäni paljon ja sitten myös muilta. Nykyään koitan keskittyä itseeni. Se on mielestäni paras tapa, jolla autan joukkuetta.

Johdettavakseen Laakso saa omien sanojensa mukaan loistavan nipun pelaajia. Tukea kapteenin työhön hän saa muilta kokeneilta pelaajilta.

− Minulle on hirveästi apua siitä, että Ässä (Sami Sandell) on kunnossa. Lada (Arto Laatikainen) ja Teme (Teemu Aalto) ovat kokeneimpia äijiä. On ihan mahtava homma, että saatiin heidätkin mukaan tähän. Heidän osaaminen, tietotaito ja kokemus ovat kullanarvoisia meille.

Ilves on asettanut tavoitteekseen puolivälierissä pelaamisen. Tavoite on kova suhteellisen nuorelle joukkueelle.

− Meillä on kovat tavoitteet, ja sen näkee jokaisesta äijästä. Olen ollut todella tyytyväinen siihen, miten teemme hommia. Minulla on todella hyvät fiilikset tästä porukasta, Laakso hehkuttaa.

Laakson mukaan Ilveksen vahvuus on siinä, että joukkue on tasainen.

− Kilpailu kenttien välillä on hyvää. Se vie meitä kaikkia eteenpäin.

Kapteeni odottaa, että Ilves venyy tällä kaudella suoritukseen, joka jää historiaan.

− Odotan joukkueelta jotain sellaista, jonka muistamme koko loppuelämämme. Nämä ovat hienoja vuosia ja näistä täytyy nauttia tämä koko matka.

» Lähetä palautetta toimitukselle