Kapteeni Kapanen tuomaritoiminnasta: "Turha hakata päätä seinään"

KHL / Haastattelu
Niko Kapanen ja Jokerit otti Pietarin SKA:sta taisteluvoiton.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Jokerit otti torstaina helpottavan voiton Pietarin SKA:sta, kun helsinkiläisten puolustuspeli toimi vihdoin myös SKA:ta vastaan. Yksi Jokereiden suurimpia sankareita oli kapteeni Niko Kapanen, joka viimeisteli Jokereiden avausmaalin.

Jokereiden tappioputki katkesi todellisen taisteluvoiton jälkeen. Kahdessa edellisessä ottelussa Jokereita vastaan oli tehty yhteensä 11 maalia. Torstaina Jokereiden puolustuspeli kuitenkin toimi, eikä SKA päässyt maalipaikoille.

Puolustuspelaamisen onnistumisen arvoa nosti se, että edellisessä kolmessa keskinäisessä kohtaamisessa SKA oli mättänyt Jokereiden verkkoon yhteensä peräti 16 maalia.

− Nämä pelit ovat pienistä asioista kiinni. Puolustamisesta on puhuttu paljon. Lopulta kyse tietenkin on puolustamisesta, mutta se on niin monen asian summa, lähtien aina omasta hyökkäämisestämme, miksi meillä on kolissut paljon omissa SKA:ta vastaan, Niko Kapanen kertoi.

Kahden tappion jälkeen kotivoitto kovasta pietarilaisryhmästä vaikutti vapauttaneen tunnelmaa Jokereiden pukukopissa. Jokerit ei loistanut, mutta otti ansaitun voiton uhrautuvaisen pelaamisen jälkeen.

− Tämä oli meille tärkeä voitto. Ehkä voittoakin tärkeämpää oli kuitenkin se, että pystyimme parantamaan niillä osa-alueilla, joilla meillä on ollut vaikeuksia.

− Pelasimme tänään ehyen ja tasapainoisen kuusikymmentä minuuttisen. Nyt joukkueella oli sellainen ilme ja nälkä kuin näiden pelien voittamiseen vaaditaan. Tämä oli meiltä hyvä peli, Kapanen jatkoi.

Eriomaisesti kautensa aloittanut Jokerit hävisi kaksi edellistä ottelua vaisujen esitysten jälkeen. Kapasen mukaan eniten petrattavaa on ollut jääkiekon perusteissa.

− Parannettavien asioiden osalta kyse on ollut aivan perusasioista. Esimerkiksi vaikkapa se, että syötöt kulkisivat lavasta lapaan, mikä sekin on monen asian summa. Nyt palasimme perustekemisessämme hyvälle tasolle.

Myös Kapanen itse pelasi hyvän ottelun. Jokerikapteeni jaksoi uurastaa, taistella ja puolustaa vaihdosta toiseen. Työ palkittiin maalilla, kun Kapanen teki kotijoukkueen avausmaalin. Helsinkiläisillä oli tilanteessa myös hieman tuuria, sillä Mathis Olimb löi kiekosta ohi, ja Kapanen pääsi nostamaan kiekon maaliin.

−Se oli näille peleille tyypillinen räkämaali. Tuuri usein ansaitaan, kun kiekko toimitetaan maalin eteen, ja siellä jaksetaan painia, Kapanen kertasi maaliaan.

Edellisten otteluiden tapaan puheenaiheeksi nousi jälleen tuomaritoiminta. Kahdessa viime ottelussa Jokereiden valmennusjohto on käynyt kuumana, kun vihellysten linja on näyttänyt epäreilulta Jokereita kohtaan.

Samoin kävi torstaina, kun viimeisellä minuutilla Ville Lajusen pleksiin osunut purkukiekko tuomittiin pelin viivyttämiseksi. Kapasen kehonkieli kertoi, että kapteenilla olisi tuomaritoiminnasta paljonkin sanottavaa, mutta mies oli lopulta sanoissaan maltillinen.

− Viimeinen vihellys oli kova tuomio siihen paikkaan. Tuomari sanoi, että hän oli sataprosenttisen varma, että kiekko meni suoraan pleksin yli. Kai se sitten meni.

− Tuomaroinnin suhteen tilanne on mikä on, ja tiedämme missä asian suhteen mennään. Me emme voi kuitenkaan asiaan vaikuttaa. Meidän pelaajien on turha miettiä tai valittaa tuomareista. Meidän on aivan turha hakata päätä seinään, Kapanen päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle