Kapteeni Immonen johti joukkojaan etulinjassa

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Immonen pääsi lyömään Suomen 1-1-tasoituksen melkolailla vapaasti.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Suomen kapteeni Jarkko Immonen johti Venäjä-pelissä Suomen ykkösketjua ja iski tehot 1+1. Mies aiheutti murheita venäläisille yhdessä laituriensa Antti Pihlströmin ja Janne Pesosen kanssa ja oli tyytyväinen pelin jälkeen Leijonien kokonaisesitykseen.

Yhden rakkaan arkkivihollisen kaataminen maistui Jarkko Immoselle oikein hyvin.

− Venäjä on aina ihan hienoa voittaa ja tänään oli vielä selkeät lukemat. Hieno voitto. Tänään oli hienoa pelata, kun oli tunnelmaa. Ensimmäisessä pelissä oli tunnelma vaisu, mutta niin olimme mekin vaisuja. Siinäkin menimme aika paljon eteenpäin.

Suomi oli avauserässä ajoittain melkoisissa vaikeuksissa Venäjän kanssa, mutta sai pidettyä pelin tasoissa Artemi Panarinin johtomaalista huolimatta. Immonen oli itse asialla erän aivan lopussa ylivoimalla syntyneessä tasoitusmaalissa. Immonen itse näki ottelun melko kolmijakoisena.

− Alku oli vähän nihkeä, mutta toisessa erässä saatiin hyvä tempo, saimme myllytystä hyvin päätyyn. Kolmannessa erässä puolustimme ihan ok-tasolla, mutta siinä ei hyökkäys enää ihan niin toiminut. Peli oli kuitenkin hyvin hallussa koko ajan.

Immosella oli myös selkeä näkemys siitä, miten Suomi sai käännettyä pelin itselleen, vaikka Venäjä kahteen kertaan ottelua johtikin ja esiintyi paikoin hyvin vahvasti.

− Aloimme alun jälkeen mennä enemmän päälle yhdessä ja tiiviimmin. Saimme kiekkoja poikki ja Venäjä ei päässyt myllyttämään meidän päässämme, vaan pääsimme sinne päähän pelaamaan. Alussa oli vähän liian sitä, että yksi meni ja muut odottelivat.

Suomi kesti hyvin venäläisten takaa-ajon

Venäjä ei vielä täysin luovuttanut Leijonien kolmen maalin johdosta huolimatta, vaan yritti parhaansa mukaan ajaa isäntiä takaa. Venäläiset pääsivät takaa-ajovaiheessaan neljään kertaan ylivoimallekin, mutta Suomi nollasi jokaisen yrityksen hienolla taistelulla, jota ilmensi esimerkiksi maalivahti Atte Engrenin mainio peli.

− Venäjä sai muutaman ylivoiman toisen erän lopussa ja kolmannessa erässä, mutta tapoimme ne hyvin. Maalivahti hoiti sitten loput ja otti hienoja koppeja.

Myös tunnetusti vahvalla joukkuepelaamisella oli osansa voitossa.

− Kyllä joukkueena pelaaminen on ollut aina meidän vahvuutemme ja pitää ollakin, vaikka se vähän klisee onkin.

Tšekki-otteluun verrattaessa oli nähtävissä selkeää parannusta

Suomi esiintyi Venäjää vastaan numerollisesti ja pelillisesti paremmin kuin Tšekkiä vastaan. Immonen myönsi, että turnauksien aluissa on aina omat haasteensa, kun uusia asioita ja tilanteita on aina edessä.

− Ensimmäinen peli on aina vähän hankala, kun on uudet jätkät ja uusia juttuja. Enemmän kun ollaan yhdessä ja käydään systeemiä läpi, niin totta kai se helpottaa. Eilen käytiin jäällä läpi muutamia juttuja ja keskustelimme ja kävimme systeemiä läpi. Olimme tänään sitten vähän tiiviimpiä ja yhtenäisempiä.

» Lähetä palautetta toimitukselle