Kanninen jahtasi hattutemppua: "Saatoin vähän vinkata"

LIIGA / Haastattelu
Henri Kanninen teki SaiPaa vastaan kaksi maalia.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
JYP sai perjantai-illan iloksi vieraita Lappeenrannasta, kun SaiPa tuli vieraaksi. Ottelusta muodostui hitaan alun jälkeen JYPin näytös ja hurrikaanipaidat ottivatkin tyylipuhtaan 4-0-voiton. Illan päätähtiä olivat kotijoukkueen puolelta Markus Ruusu ja Henri Kanninen.

JYP pelasi nousujohteisen ottelun SaiPaa vastaan ja otti kolme pistettä 4-0-luvuin. Markus Ruusu palasi kotijoukkueen tolppien väliin KooKoo-visiittinsä jälkeen. Ruusu käyttikin näyttöpaikkansa mainiosti, kun mies torjui kaikki 14 laukausta ja pelasi ensimmäisen nollapelinsä JYPin paidassa. Nollapeli oli Ruusun kauden toinen, sillä ensimäinen tuli KooKoon paidassa marraskuun lopulla.

− Aika mukava oli pelata, oli halu näyttää ja hyvä metelikin oli hallissa. Ei jännittänyt hirveästi ennen peliä, mutta pieni ekstralataus oli pelata kotihallissa, Ruusu kommentoi ottelun jälkeen.

− Eilen sain tiedon pelaamisesta. Pelivire ei ollut kateissa, kun Akatemian puolella päässyt pelaamaan. 

Kanninen iski kaksi

Ensimmäinen erä oli ottelussa maaliton, mutta toisessa erässä Henri Kanninen vei kahdella maalillaan kotijoukkueen kahden maalin johtoon. Tästä ei SaiPa enää noussut. Maalit olivat Kanniselle kauden kuudes ja seitsemäs.

− Hyvä, että välillä osuukin ja ihan hyvät ylivoimamaalit olivat. Kerrankin pääsi ylivoimalle pelaamaan. Olen onnellinen (ArttuLikolan ja (RobertRooban maaleista ja heidän puolestaan.

− Ei ollut helpoimmat asetelmat otteluun, kun vastustajalla vain kolme ketjua mukana, mies viittasi ohipelin vaaraan.

Kannisella oli maaliensa jälkeen selkeä halu tehdä vielä kolmaskin. Toisella erätauolla mies kuulema kopissa vinkkasi hattutempun olevan lähellä.

− Saatoin vinkata, että syöttävät paikan tullen. Joukkuekaverit vähän vitsailivat SaiPan tyhjänmaalin aikana, että pitäisiköhän nyt rakentaa hattutemppu.

» Lähetä palautetta toimitukselle