Kannattajien suosikki Saravo hetki pelin päättymisen jälkeen: "Emme ajatelleet tätä hetkeä missään vaiheessa"

LIIGA / Haastattelu
Saravo oli onnellinen mies - mestaruusmitali kaulassaan.
Kuva © Jarno Hietanen
Pekka Saravo nousi pudotuspelien aikana Tappara-kannattajien suureksi suosikiksi. Eikä syyttä, sillä Saravo on luutinut Tapparan takalinjoilla vuosi vuoden perään ja oli jälleen tänä keväänä mies paikallaan.

Kokenut Pekka Saravo oli silmin nähden onnellinen Tapparan mestaruuden ratkettua. Isokokoinen puolustaja perkasi tuntojaan haastattelussa.

− Tuntuu mahtavalta, miltei uskomattomalta. Tämän mestaruuden eteen on tehty töitä monta vuotta, mutta tietysti viime kesästä asti on alkanut tämän projektin todellinen työstäminen. Heti ensimmäisestä harjoituskerrasta alkaen, vain tätä hetkeä silmällä pitäen, tunnelmoi Saravo.

Avain mestaruuteen oli Saravon mielestä selvä. Joukkue oli koko ajan tiivis eikä sooloilijoita mahtunut joukkoon.

− Keskittymisemme ei herpaantunut missään vaiheessa tähän hetkeen, jolloin ottelun päättymisestä on parikymmentä minuuttia. Se teki meistä vahvoja. 

Tapparan joukkueessa vilisi kaikenlaista osaamista. Oli Saravon kaltaisia kokeneita jyriä sekä Patrik Laineen kaltaisia superjunioreita.

− Tietysti monipuolisuus oli iso valtti. Mutta tärkeintä oli se, ettei kukaan joukkueessa ajatellut itseään. Vaikka Laineellakin on varmasti älyttömän kirkas tulevaisuus ja jollakin olisi saattanut mennä itsekeskeisyyksiin, niin tässä porukassa ei kellään herpaantunut ajatus yhteisestä päämäärästä.

Tapparalla oli allaan kaksi finaalisarjojen tappiota Kärpille sekä yksi Ässille. Saravon mielestä aiempien kausien kokemukset olivat joukkueelle tärkeä työkalu.

− Pystyimme kääntämään kokemuksemme eduksi. Se osoitti aivan mieletöntä voimaa tässä porukassa, koska aika moni porukka olisi tuossa matkan varrella sulanut. Moni olisi näiden vuosien jälkeen ajatellut, ettei meistä ole voittamaan. Me tiesimme pystyvämme voittamaan.

Yhteinen tavoite kirkkaana mielessä

− Peli ei välillä ollut erityisen hyvää, mutta yhteinen motivaattori oli se, että pääsisimme nostamaan tuota kannua yhdessä koko tälle kaupungille ja näille mahtaville faneille, Saravo tunnelmoi.

Tapparaa koeteltiin moneen otteeseen, mutta kirvesrinnat nousivat joka kerta voittajiksi. Erityisesti finaalisarjan alku kovan Kärpät-välieräsarjan jälkeen oli sini-oranssille joukkueelle tiukka paikka.

− Usko omaan tekemiseen ratkaisi. Aloitimme huonosti, ja moni tuossa kyselikin, että oliko Kärpät-sarja meille renkaat tyhjentävä koetinkivi. Ehkä niin, mutta kolmen huonomman pelin jälkeen nostimme tasoamme. Tällaiset sarjat voittaa yleensä se joukkue, joka pystyy parantamaan peliään enemmän, tiesi Saravo.

Saravo jakoi vuolaasti kiitosta myös finaalivastustaja HIFK:lle.

− Vastustaja oli kova. HIFK pelasi hienoa jääkiekkoa, jossa otettiin riskejä ja karvattiin kovaa. He pistivät meidän puolustuksen todella koville. Välillä he saivat siitä palkintoja, mutta onnistuimme löytämään lääkkeet heidän peliinsä. Täytyy nostaa hattua vastustajalle. Hieno joukkue, hienoja pelaajia. 

Totuus kuultiin Saravon suusta.

− Henkimaailman juttuja tai ei, kyllä me tämän tänä vuonna ansaitsimme, päätti Saravo haastattelun.

» Lähetä palautetta toimitukselle