Kankaanperä: "Pelirohkeus isossa roolissa seiskapelissä"

LIIGA / Haastattelu
Kankaanperä juhli torstaina myös maalia.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Kärpät ja HIFK joutuvat pelaamaan seitsemän peliä, ennen kuin joukkueiden välinen paremmuus tulee selville. HIFK:n puolustaja Markus Kankaanperä on pelannut useita seiskapelejä, ja hän aikoo hyödyntää kokemustaan.

Torstain ottelussa HIFK oli erityisen vahva ottelun alkuvaiheissa. Kokeneen puolustajan Markus Kankaanperän mukaan pelisuunnitelma toimi siinä vaiheessa ottelua.

− Meillä löytyi selvät sävelet, mitä piti tehdä pelillisesti. Ensimmäisessä erässä noudatimmekin sitä. Myöhemmin sitten tuli Kärpiltä enemmän painetta, ja sen jälkeen sattui kaikennäköistä.

Lopulta Kärpät tulikin tasoihin, ennen kuin HIFK voitti ottelun jatkoerässä. Seitsemäs peli pelataan lauantaina Oulussa, ja Kankaanperä tietää, mikä on siinä pelissä tärkeintä.

− Pelirohkeus on isossa asiassa. Molemmilla on painetta ja yleisö seuraa niitä pelejä, kun kukaan muu ei pelaa. Täytyy vain nauttia hetkestä.

Seitsemäs peli pudotuspelisarjassa ei ole Kankaanperälle uutta. Hän on kokenut niitä Tapparan kanssa välierissä ja finaaleissa, minkä lisäksi hän oli HIFK:n mukana Jokereita vastaan vuonna 2011. Kankaanperän edustamien joukkueiden saldona on ollut neljä voittoa ja kaksi tappiota.

− Näitä asioita haluan painottaa myös joukkuelle.

Kankaanperä tietää vielä, millä tavalla valmentajat valmistautuvat ratkaisevaan, seitsemänteen otteluun.

− Valmentajat katsovat videoita ja antavat niiden kautta työkalut siihen otteluun. Tässä pelissä tehtiin oikeita asioita.

− Harvemmin huonompi menee jatkoon.

» Lähetä palautetta toimitukselle