Kangasniemi: "Ei mitään liigakarsintoja vastaan"

LIIGA / Haastattelu
Antti Kangasniemen kausi Sportissa alkoi vasta joulukuussa.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Vaasan Sportin ensimmäinen kausi Liigassa 38 vuoden tauon jälkeen on kääntynyt loppusuoralle. Sarjasijoitus on viisi kierrosta ennen runkosarjan loppua viimeinen, mutta joukkueella on vielä mahdollisuus ohittaa viimeistä edellisellä sijalla majaileva TPS.

Sportin kokeneempaa osastoa edustava Antti Kangasniemi löysi vaasalaisjoukkueen pelaamisesta hyvää, mutta myös selvän kulminaatiopisteen sille, että Sport joutui poistumaan ottelusta tyhjin käsin.

− Maalipaikkojen luomisesta se ei ollut kiinni. Luulen, että laitoimme Bluesin puolustuskannalle kahteen viimeiseen erään, tietysti heillä oli kahden maalin johto, Kangasniemi analysoi.

− Viidellä kolmea vastaan olisi pitänyt pystyä tekemään tulosta.

Sport onnistui maalinteossa vain kerran. Osumasta vastasi uransa 500. liigaottelun pelannut puolustaja Mikko Pukka.

− Hieno pelaaja, kiertänyt maailmaa ja nähnyt muutamia sarjoja. Hienoa nähdä, että hän on vielä tuossakin iässä ottanut kehitysaskeleita eteenpäin.

Kangasniemen liigakauden alku viivästyi loukkaantumisen takia. Kauden ensimmäisen ottelunsa keskushyökkääjä pelasi vasta joulukuussa.

− Siinä alussa minulla oli paljon vammoja. Vasta nyt olen saanut fysiikkaa kuntoon, jolloin on alkanut tapahtua parempia asioita jäällä. En voi kuitenkaan vielä olla tyytyväinen.

− Tässä on vielä viisi peliä jäljellä, joten koitetaan saada siitä kaikki irti ensi kautta ajatellen.

Sport on lauantain otteluiden jälkeen seitsemän pisteen päässä TPS:stä, joka nappasi HIFK:n vieraana pisteen. Kangasniemi näkee joukkueen taistelevan, mutta turkulaisten suorituksiin ei kiinnitetä huomiota.

− Jokaista peliä lähdetään voittamaan, ei siinä ole mitään ihmeellistä. Emme voi vaikuttaa TPS:n otteisiin, joten katsomme sitten mikä on viiden pelin jälkeen tilanne.

Nykyään Liigassa ei ole karsintoja. Kangasniemi koki karsinnat kahdesti pelatessaan Ilveksessä, joten hän voi omien kokemustensa perusteella kertoa mielipiteensä karsintapeleistä.

− Sehän on liigapelaajalle helvettiä, mutta kyllähän ne urheiluun hienon mausteen tuo. En missään nimessä niitä vastaankaan ole.

− Jos vaan resursseja on, niin alempaa pitää olla mahdollisuus nousta ylemmäs.

− Kyllä mä niitä kannatan.

» Lähetä palautetta toimitukselle