Keskustelupalstalla on huoltokatko, jonka aikana se ei ole käytettävissä
Cale Makar varattiin viime kesänä numerolla neljä Colorado Avalancheen.

Riku Laukkanen / https://www.facebook.com/R1kuExposures

Kanadan tehopuolustaja Makar mestaruuden syistä: "Emme olleet missään vaiheessa tyytyväisiä peliimme"

Kanadan tehokkaimman puolustajan Cale Makarin mukaan mestaruuden avaimena oli, ettei joukkue tyytynyt missään vaiheessa omaan suoritustasoonsa. Vielä 2–1-johdossa Makar toppuutteli joukkuetovereitaan.

Kanada vei mestaruuden trillerin päätteeksi. Ottelun voittomaaliksi jäänyt 2−1-osuma reilut puolitoista minuuttia ennen kolmannen erän päättymistä sai aikaan juhlat kanadalaisten vaihtoaitiossa.

Ensimmäistä kertaan junioreiden maajoukkueessa mukana ollut Cale Makar piti päänsä kylmänä tilanteessa.

− Kaikki hyppivät penkillä. Olin yksi niistä jätkistä, joka koitti rauhoitella muita ja sanoa, että peli ei ole ohi vielä. Johdimme kuitenkin vasta yhdellä maalilla.

− Hän on varmasti yksi parhaita maalivahteja, joiden kanssa olen pelannut.

Makar korosti, että kaikki joukkueessa uskoivat toisiinsa, eikä Tyler Steenbergenin ratkaisumaali tullut siksi yllätyksenä. Makar kuitenkin nosti joukkueen suurimmaksi tähdeksi maalia vartioineen Carter Hartin.

− Me tiesimme, että pystymme luottamaan häneen. Hän hoiti homman tänään.

− En ole koskaan nähnyt maalivahtia, joka olisi niin tyyni kuin hän. Carter pysyi rauhallisena silloinkin, kun olimme peleissä häviöllä. Hän on varmasti yksi parhaita maalivahteja, joiden kanssa olen pelannut.

Lahjakkaan joukkueen lisäksi Makar piti tärkeänä sitä, ettei joukkue tyytynyt koskaan peliesityksiinsä. Myös finaalin ensimmäisellä erätauolla pelaajat tsemppasivat pukukopissa pelaamaan paremmin, sillä ensimmäinen erä ei ollut parasta Kanadaa.

− Pukukopissa ei ollut koskaan hetkeä, että olisimme olleet tyytyväisiä peliimme. Yksi mottoni on, ettei koskaan voi olla tyytyväinen. Sen otan tästä mukaani. Se on ollut iso asia meidän joukkueellemme ja siksi olemme tässä.

Makar antoi tunnustusta myös ruotsalaisille hyvästä kamppailusta. Hänen mielestään hopeamitalistien oli turha miettiä tuomarointia, sillä Ruotsi pelasi hyvin, eivätkä jäähyt ratkaisseet peliä.

Maailmanmestaruudesta Makar ehtii mennä nauttimaan hetkeksi kotiin läheistensä luo. Tämän jälkeen kausi jatkuu yliopistosarjassa.

− On outoa mennä takaisin kouluun, kun vuosi on vasta puolivälissä ja on jo voittanut maailmanmestaruuden.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Kisojen tähdistökenttä valittu - kultajoukkue Kanadasta vain yksi mahtui tähdistöön

MAAJOUKKUE | 6.1.2018 6:07
Finaalin ratkettua nuorten MM-kisojen tähdistökenttä ja parhaimmat pelaajat palkittiin. Kultaa voittaneelta Kanadalta tähdistöön pääsi vain yksi pelaaja. Yhdysvalloilta kenttään pääsi kaksi pelaajaa, hopeaa saavuttaneelta Ruotsilta myös kaksi ja Tšekiltä yksi. lue lisää

Arvokisaensikertalainen Steenbergen nousi Kanadan sankariksi: ”Olen ikäni katsonut kisoja”

MAAJOUKKUE | 6.1.2018 8:30
Tyler Steenbergen räjäytti nuorten MM-kisojen pääareenan suoraan huutoon vain vajaa kaksi minuuttia ennen loppua. Steenbergenin maalilla Kanada siirtyi 2-1-johtoon ottelun lopussa. lue lisää

Kanada on nuorten maailmanmestari - Steenbergen ratkaisi loppuhetkillä

MAAJOUKKUE | 6.1.2018 5:23
Kanada voitti Ruotsin nuorten MM-kisojen finaaliottelussa lukemin 3-1. lue lisää

Kommentti: Pojat, kanadalaiset tulivat säästä huolimatta

MAAJOUKKUE | 6.1.2018 4:10
Buffalon nuorten MM-kisat ovat olleet yleisömääriltään ja tunnelmaltaan yhdet heikoimmista vuosiin. Syykin taitaa lopulta olla jossain muussa kuin säässä. lue lisää

Kanada ollut läpi turnauksen tyly ylivoimalla – "Toivottavasti se toimii finaalissakin"

MAAJOUKKUE | 5.1.2018 14:00
Kanada kaatoi Tšekin leikitellen välierässä. Nyt joukkue pääsee kokeilemaan viime vuoden hopean kirkastamista kullaksi. Kanada on ollut tähän asti murhaavan tehokas ja lähtee hienoisena suosikkina turnauksen viimeiseen otteluun. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Cale Makar

s. 1998 Calgary, AB, CAN
180CM / 81KG