Kanadan pelaajat riemuissaan − Bergeron: "Tunne on samanlainen kuin Sotšin olympialaisissa"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Kanada voitti toisen perättäisen World Cup -mestaruuden.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

Kanada oli toisessa World Cup -finaalissa pitkään tappiolla, mutta ottelun lopussa johtohahmot nousivat esille. Ensin Patrice Bergeron ohjasi ylivoimalla tasoituksen ja viimeisellä minuutilla Jonathan Toews järjesti laukaisupaikan Brad Marchandille, eikä turnauksen maalipörssin voittaja erehtynyt tiukassakaan paikassa.

"Päästyämme johtoasemaan emme ehkä pelanneet viihdyttävää kiekkoa, vaan voittavaa. Meitä vastaan oli hankala pelata."

Bergeron jakoi kunniaa voittomaalin rakentaneille joukkuekavereilleen.

− Toews pelasi tilanteessa upeasti. Myös Marchandin laukaus oli erinomainen. Penkillä oli maalin jälkeen upea tunnelma.

Voittamaan tottunut keskushyökkääjä Toews riemuitsi tavasta, jolla Kanada nappasi voiton.

− Totta kai oli mahtavaa voittaa tuolla tavalla. Toisessa finaalissa joukkueemme joutui todelliseen testiin. He loivat jokaisella ketjullaan painetta meitä vastaan, mikä vaati meiltä kärsivällisyyttä.

− Ottelu oli hankala. He puolustivat tiiviisti, ja Jaroslav Halak maalilla torjui erinomaisesti.

Tasoitusmaalin tekijä Bergeron oli samoilla linjoilla.

− Olimme pitkään yhden onnistumisen päässä tasoituksesta, ja meillä oli joukkueellinen miehiä, jotka pystyivät ja halusivat ratkaista. Pelasimme kärsivällisesti, koska tiesimme onnistuvamme.

− Maajoukkueessa voittaminen on aina upeaa. Tunne on samanlainen kuin Sotšin olympialaisissa. Tässä turnauksessa oli hienoja joukkueita, eikä voittaminen ollut helppoa.

Toews painotti joukkueen pelitapaa ja suunnitelmallisuutta.

− Emme ajattele liian pitkälle, vaan pelaamme hetki ja vaihto kerrallaan. Toteutamme pelisuunnitelmaa ja pidämme joukkueen mukana pelissä. Totta kai stressi nousee, kun maalipaikoista ei synnykään tulosta.

− Teimme turnauksessa paljon töitä saavuttaaksemme halutun pelitavan. Päästyämme johtoasemaan emme ehkä pelanneet viihdyttävää kiekkoa, vaan voittavaa. Meitä vastaan oli hankala pelata.

Bergeron kehui kohteliaasti myös vastustajan.

− Monien mielestä Eurooppa oli altavastaaja, mutta heillä oli todella kova joukkue. Kokoonpano oli täynnä NHL-pelaajia, ja he puolustivat tarkasti viisikkona. He ansaitsivat paikkansa turnauksessa ja tarjosivat meille kovan vastuksen.

» Lähetä palautetta toimitukselle