Kanadan päävalmentaja Jon Cooper nosti Leijonien suurimmat pelonaiheet esille: "Hänen laukauksensa on kanuuna"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Cooper luotsaa Kanadan maajoukkuetta MM-kisoissa.
Kuva © Emil Hansson www.HanssonsPhoto.net
Kanada on esiintynyt MM-kisojen alkulohkossa erittäin kypsänä ja yhtenäisenä joukkueena. Päävalmentaja Jon Cooper kertoi tuntojaan turnauksesta tähän asti, sekä tietenkin avasi ajatuksiaan Leijonien kohtaamisesta.

Kanadan päävalmentaja Jon Cooper kertoi huomanneensa MM-kisojen alkulohkon toiseksi viimeisen ottelun jälkeen omiensa otteissa sellaisen vivahteen, jota ei ollut ennen näkynyt.

− Norjaa vastaan otteissamme näkyi kiukkua, sillä olimme hävinneet Sveitsille. Sekään peli ei ollut meiltä huono, mutta muutamat tilanteet aiheuttivat meille tappion. Vaikeuksista huolimatta olimme pelin päällä, analysoi Cooper.

Niin kuin monet pelaajat ja valmentajat usein toteavat, MM-kisoissa nousujohteisuus on valttia. Näin on myös Kanadan kohdalla.

− Turnaus on monivaiheinen, ja jokaiseen otteluun täytyy pystyä tuomaan aina uudelleen ja uudelleen paras terä esiin. Suomi-ottelussa molemmat parantavat varmasti peliään ja kumpikin kamppailee vielä lohkosijoituksista.

Vaahteralehtipaidat saivat kesken kisojen käyttöönsä St. Louis Bluesista isokokoisen Colton Paraykon. Puolustaja niittasi norjalaisten verkkoon kaksi osumaa.

− Paraykon laukaus on kanuuna. Sen lisäksi hän on meille tärkeä mies puolustuspäässä. Erikoistilanteet ovat sujuneet joukkueelta erinomaisesti, kehui päävalmentaja uutta tulokasta sekä koko nippua.

Alkulohkon päätösottelussa Kanada saa kovan vastuksen, kun vastaan asettuu Suomi. Kanadalaisvalmentaja uumoili, että molemmat voivat mennä pitkälle tässä turnauksessa.

− Leijonia vastaan ottelu on tärkeä, sillä saatamme kohdata myöhemmässä vaiheessa uudelleen.

Cooper nosti omasta ryhmästään esiin Nathan MacKinnonin, joka on ollut tehokas alkusarjaotteluissa. Kuuteen otteluun on syntynyt tehot 5+6.

− Hän on NHL:n ykkösvaraus syystä. Hänellä on harvinainen yhdistelmä voimaa ja taitoa. Hän pitää vastustajan puolustajat koko ajan varpaillaan.

Myös kokenut Chris Lee sai päävalmentajan kehut. 36-vuotias puolustaja saapui joukkueen mukaan kesken turnauksen. KHL:ssä pelaava Lee oli Cooperillekin tuntemattomampi tapaus.

− En tiennyt, että hän on noin luonteva kiekon kanssa. Hän tietää, mitä tehdä isolla jäällä. Oli siunaus, että hän oli käytettävissämme.

− Mielestäni hän ei ole liian vanha NHL:ään, täräytti Cooper.

Tässä vaiheessa turnausta valmennusjohdot alkavat tutkailla myös toisten lohkojen joukkueiden suuntaan mahdollisten puolivälierävastustajien analysointia varten. Vaikka Venäjä ei Kanadan vastustajaksi ensivaiheessa seuloutuisikaan, on joukkue tehnyt Cooperiin vaikutuksen.

Cooper valmentaa seurajoukkueessaan Tampa Bay Lightningissa venäläisten ykkösmaalivahti Andrei Vasilevskia.

− Kaikki alkaa hyvästä maalivahtipelistä. Heillä piisaa lisäksi nuoruutta ja taitoa. Joukkue on samalla sivulla pelinsä kanssa, mietiskeli Cooper ajatuksiaan vakuuttavasti esiintyneestä Venäjän joukkueesta.

» Lähetä palautetta toimitukselle