Kanadan kuparisen rikkonut Speers: "Gauthier on mies poikien joukossa"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Blake Speers innosti kanadalaisyleisöä maalillaan.
Kanada nousi toisessa erässä vahvasti johtoasemaan, jota se ei enää kolmannessa erässä luovuttanut. Yhden maalin tehnyt Blake Speers nosti vahvasti esiin yhden joukkuetoverinsa ja odottaa isoa Ruotsi-peliä.

Tšekki oli päässyt hieman onnekkaalla tavalla johtoon, kun kiekko kimposi slovakkierotuomarista suoraan David Kaselle, joka pääsi laittamaan sen lähes tyhjään rysään.

− Sellaisiin asioihin ei vain voi vaikuttaa, joten takaiskulle ei voinut mitään, Blake Speers pohti.

Kanada nosti tasoaan huimasti toiseen erään, mutta Speersin mukaan mitään erityistä muutosta ei tehty.

− Tärkeätä oli vain pysyä keskittyneenä ja pitää sama suunnitelma. Piti jatkaa laukomista ja maalille menemistä, Speers totesi.

Kolmannessa erässä Kanada onnistui kahdesti viedessään ottelun 5-3. Molemmat maalit teki Julien Gauthier.

− Gauthier on mies poikien joukossa. Hän osaa käyttää kroppaansa pelotteena ketä tahansa vastaan, Speers kehuu.

Seuraavaksi Kanada pelaa välierässä, jossa vastaan tulee Ruotsi. Mailla on hyvää historiaa pitkältä ajalta.

− Maiden välillä on ollut paljon isoja pelejä, joten kyllä voidaan puhua merkittävästä vihollisesta. Keskittyminen siihen peliin alkaa tiistaina, kun paneudumme tarkemmin siihen, miten Ruotsi pelaa, ja siihen, miten hyödynnämme heidän heikkoutensa.