Keskustelupalstalla on huoltokatko, jonka aikana se ei ole käytettävissä
Dillon Dube teki ottelun ensimmäisen maalin.

Riku Laukkanen / https://www.facebook.com/R1kuExposures

Kanadan kapteeni neuvoi joukkuetovereitaan ottelun lopussa: "Kuvitelkaa, että tämä on jatkoaika"

Kanada palasi nuorten maailmanmestariksi kolmen vuoden jälkeen, kun se kaatoi finaalissa Ruotsin lukemin 3–1. Kultajoukkueen kapteeni Dillon Dube neuvoi joukkuettaan pelaamaan kuin jatkoajalla, kun ottelua oli jäljellä kaksi minuuttia.

Jo viime vuonna Kanadan alle 20-vuotiaiden MM-joukkueessa mukana ollut Dillon Dube oli yhtä hymyä finaalin ratkettua suotuisasti kanadalaisille. 

Viime vuonna Kanada hävisi MM-finaalin karvaasti rangaistuslaukauksilla Yhdysvalloille. Tänä vuonna peli oli selvä jo varsinaisella peliajalla. Vaikka tämän vuoden joukkueessa oli seitsemän pelaajaa viime vuoden hopeajoukkueesta, ei uusien pelaajien kanssa käyty keskustelua siitä, miten vaikeaa mestaruus on saavuttaa.

− Tänä vuonna meillä oli uusi joukkue ja uusi ajattelutapa. Emme halunneet liikaa puhua viime vuodesta. Saimme homman tehtyä ja rakensimme jokaisella pelillä kohti tätä hetkeä, Dube sanoi.

Finaali oli tiukka ja tasalukemissa 1−1 mentiin aina viimeisille minuuteille asti. Kun kaksi minuuttia oli jäljellä, Dube antoi ohjeita penkillä.

− Sanoin muille, että ajatelkaa tämän olevan nyt jatkoaika. Seuraava maali ratkaisee. 

Kun pelikellossa oli jäljellä 1.40, Kanadan nelosketjun hyökkääjä Tyler Steenbergen upotti kiekon Ruotsin maaliin. Dube sanoi, ettei nähnyt maalille asti penkiltä. Maali piti päätellä yleisön reaktioista.

− En ole varmaan ikinä tuntenut mitään tuollaista, kun Steenbergen teki maalin. Se oli mahtava hetki.

Osittain menestystä selittää juuri se, että ratkaisumaalin teki juuri nelosketjussa pelannut Steenbergen. Maali oli lisäksi hyökkääjän ensimmäinen turnauksessa.

− En varmaan edes ole niin pahoillani, vaikka en tekisi hänelle maaleja WHL:ssä.

Ylipäätään Dube kehui koko joukkuetta siitä, että he pelasivat hyvän ottelun. Ensimmäisessä erässä tosin joukkue hieman hermoili. Joukkuetta auttoi eteenpäin tuhannet metelöineet kanadalaiset, jotka olivat saapuneet Buffaloon kannustamaan omiaan.

− Tämä tuntui kuin kotipeliltä. Oli hienoa, että fanit jaksoivat huutaa loppuun asti ja juhlivat meidän kanssamme.

Kullan voittaminen oli luonnollisesti koko Kanadan joukkueelle uskomaton kokemus. Yksi joukkueen parhaista pelaajista oli maalivahti Carter Hart, joka torjui varmasti myös finaalissa.

Kultajuhlien jälkeen niin Dube kuin Hart suuntaavat takaisin WHL:ään, mutta eri joukkueisiin. 

− Hart on ollut uskomaton. On vaikeaa tehdä hänelle maaleja taas seurajoukkueessa. En varmaan edes ole niin pahoillani, vaikka en tekisi hänelle maaleja WHL:ssä, koska olemme käyneet läpi niin paljon, Dube hehkutti.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Viime vuonna pettynyt kanadalaisvahti pääsi tänä vuonna juhlimaan: ”Yksi kiekko kerrallaan”

MAAJOUKKUE | 6.1.2018 9:06
Jo viime vuonna Kanadan alle 20-vuotiaiden mukana kiekkoja torjunut Carter Hart pääsi tänä vuonna juhlimaan mestaruutta. Viime vuonna mies joutui pettymään finaalissa. lue lisää

Kisojen tähdistökenttä valittu - kultajoukkue Kanadasta vain yksi mahtui tähdistöön

MAAJOUKKUE | 6.1.2018 6:07
Finaalin ratkettua nuorten MM-kisojen tähdistökenttä ja parhaimmat pelaajat palkittiin. Kultaa voittaneelta Kanadalta tähdistöön pääsi vain yksi pelaaja. Yhdysvalloilta kenttään pääsi kaksi pelaajaa, hopeaa saavuttaneelta Ruotsilta myös kaksi ja Tšekiltä yksi. lue lisää

Kanada on nuorten maailmanmestari - Steenbergen ratkaisi loppuhetkillä

MAAJOUKKUE | 6.1.2018 5:23
Kanada voitti Ruotsin nuorten MM-kisojen finaaliottelussa lukemin 3-1. lue lisää

Kommentti: Pojat, kanadalaiset tulivat säästä huolimatta

MAAJOUKKUE | 6.1.2018 4:10
Buffalon nuorten MM-kisat ovat olleet yleisömääriltään ja tunnelmaltaan yhdet heikoimmista vuosiin. Syykin taitaa lopulta olla jossain muussa kuin säässä. lue lisää

Kanada ollut läpi turnauksen tyly ylivoimalla – "Toivottavasti se toimii finaalissakin"

MAAJOUKKUE | 5.1.2018 14:00
Kanada kaatoi Tšekin leikitellen välierässä. Nyt joukkue pääsee kokeilemaan viime vuoden hopean kirkastamista kullaksi. Kanada on ollut tähän asti murhaavan tehokas ja lähtee hienoisena suosikkina turnauksen viimeiseen otteluun. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Dillon Dubé

AHL L kh
s. 1998 Golden, BC, CAN
179CM / 83KG
SOPIMUS: 2020
VARAUS: 2016 Calgary Flames 2. kierros #56