Kanadan kapteeni Giroux: "Meillä on paperilla hyvä joukkue"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Giroux odottaa mielenkiinnolla turnauksen avauskamppailua.
Kuva © Emil Hansson www.HanssonsPhoto.net
Kanada aloittaa MM-urakkansa perjantaina Tšekkiä vastaan. Kanadan kapteeni Claude Giroux tietää, miten tämän illan vastustaja kaatuu, sillä vastustajissa on tuttuja pelaaja. Kanadan joukkueessa vallitsee kapteenin mukaan keskittynyt, mutta rento ilmapiiri.

Kanada harjoitteli pelipäivän aamuna Pariisin päänäyttämöllä. Joukkueen kapteeni Claude Giroux oli aamujäiden jälkeen luottavainen.

− Harjoitukset menivät hyvin ja luistelu tuntui hyvältä. Odotan innolla iltaa, hehkutti Giroux.

Giroux harjoitteli ketjussa, jossa pelasivat myös Nathan MacKinnon ja Matt Duchene. Giroux'n mielestä yhteispeli toimii, mutta turnauksessa on pyrittävä nousujohteiseen tekemiseen.

− Olemme pelanneet harjoitusotteluita tuolla ketjulla, ja meidän täytyy keskittyä parantamaan peliämme edelleen. 

Philadelphia Flyers edustettuna − vastustajallakin tuttuja jermuja

Giroux pelaa seuratasolla Philadelphia Flyersissa. Kanadan MM-joukkueessa on hänen lisäkseen kolme pelaajaa samasta joukkueesta. 

Travis Konecny, Brayden Schenn ja Wayne Simmonds ovat Giroux'lle tuttuja miehiä jo vuosien ajalta.

− Samojen jätkien kanssa pelatessa kemia löytyy nopeammin. Meillä on muutenkin paljon pelaajia, jotka pelaavat samoissa seurajoukkueissa. Toivottavasti se auttaa meitä voittamaan.

Kanadan joukkueessa vilisee tänäkin vuonna NHL-tähtiä ja kokoonpano on ylivoimaisesti nimekkäin kaikista osallistujamaista.

− Meillä on paperilla hyvä joukkue, mutta meidän täytyy keskittyä siihen, että meistä tulee oikeasti hyvä porukka, tiesi Giroux.

Giroux harjoitteli Kanadan mukana ennen illan ottelua.
Kuva © Emil Hansson www.HanssonsPhoto.net

Giroux valittiin maajoukkueen kapteeniksi − eikä suotta, sillä 29-vuotias keskushyökkääjä kantaa C-kirjainta myös seurajoukkueessaan.

− En ole hiljainen, mutta yritän johtaa enemmän esimerkilläni. Olen ollut kapteenina seurajoukkueessani viitisen vuotta ja pidän kapteeniuden tuomasta vastuusta.

Illan vastustaja on heti yksi Pariisin-lohkon kovimmista. Suomen ohella Tšekkiä voidaan pitää ennakkoon kovimpina maina yhdessä vaahteralehtipaitojen kanssa.

− Tšekillä on paljon taitavia pelaajia, joten meidän täytyy pelata tarkkaa puolustuspeliä.

Omien joukkuekavereiden kohtaamista Giroux odottaa vesi kielellä. Pientä naljailua on luvassa.

Jakubia [Voracek] ja Radkoa [Gudas] vastaan pelaaminen tulee olemaan hauskaa. Molemmat taistelevat voitosta tässä turnauksessa, joten siitä tulee varmasti kova ottelu, Giroux päätti.

Tšekki ja Kanada iskevät yhteen perjantain iltaottelussa Pariisissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle