Kanadalaispelaajan yliajama Karhunen: "Oli hienoa nähdä, että heti tuli vastaus"

LIIGA / Haastattelu
Karhusen maalille ajettiin sekä oikein että väärin.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Torstai-illan harjoitusottelussa Oulussa nähtiin jotain sellaista, mitä Raksilassa nähdään todella harvoin. Jäällä oteltiin nyrkkitappelu. Jatkoaika jututti pelin jälkeen kärppävahti Tomi Karhusta.

Kärppien ja Luulajan välisen ottelun toisessa erässä nähtiin tunteet pintaan nostanut tilanne. Luulajan hyökkääjä Chris Abbot ajoi kärppävahti Tomi Karhusen tylysti kumoon. Tämä oli viimeinen pisara oululaisten puolustuksessa pelanneelle Ryan Glenille.

Vastaava tilanne nähtiin vain päivää aikaisemmin, kun Sportin Tomi Körkkö ajoi Iiro Tarkin yli. Tällä kertaa kärppäpelaajat eivät kääntäneet enää toista poskea. Glenn nappasi kiinni lähimmästä ruotsalaishyökkääjästä ja sitten mentiin. Pelaajien vaihdettua aikansa nyrkiniskuja molemmat passitettiin suihkuun.

Moni kärppäpelaaja kävi taputtelemassa pukukoppiin poistunutta Glenniä. Viesti oli selvä: maalivahti on koskematon.

− Oli hienoa nähdä, että heti tuli vastaus ja ettei ihan mitä tahansa saa tehdä. Todella hienoa toimintaa Ryanilta ja Adamilta (Masuhr), jotka ottivat homman haltuun. Iso kiitos heille, Karhunen kiitteli ottelun jälkeen.

Karhusen peliin tilanne ei vaikuttanut suuntaan tai toiseen. Kärppävahti jatkoi siitä mihin keväällä jäi torjuen eleettömän varmasti.

− Välillä tuollaisiakin tilanteita tulee, mutta itse en ole kovin herkkä niille.

Sensaatiomaisen kevään pelannut Karhunen ei jäänyt kesällä lepäämään laakereillaan. Töitä on tehty paljon, jotta kärppävahti olisi entistä valmiimpi alkavaan kauteen.

− Enimmäkseen fysiikkapuolelle hain kestävyyttä, jotta kestäisin suuria pelimääriä paremmin. Se oli pääpaino harjoittelussa.

− Jäällä hain vähän uusia vivahteita lähipelaamiseen ja pienen kulman torjumiseen, mutta en nyt ala kaikkea paljastamaan mitä olemme tehneet, Karhunen naurahtaa.

Mikäli potkun mitalla Tarkin edellä kauteen lähtevä Karhunen jatkaa siitä mihin keväällä jäi, kutsuu Jokipoikien kasvattia uudet haasteet tämän kauden jälkeen. Myös maajoukkuekutsu on täyttä realismia otteiden säilyessä viime kauden kaltaisina.

− En mieti sellaisia asioita ollenkaan. Seurajoukkueen pelit edellä mennään, eikä anneta ajatuksen karkailla minnekään muualle, Karhunen päättää.

Lisää Karhusen mietteitä myöhemmin Jatkoajassa. 

» Lähetä palautetta toimitukselle