Kanadalaiset nöyrinä murskajaisista huolimatta: ”Jouduimme alivoimalle, joten parannettavaa jäi”

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Brent Burnsin kanuuna lauloi, ja Brad Marchand ohjasi vedon sisään.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Kanada jyräsi avausottelussaan Tšekin nurin peräti lukemin 6-0, mutta kanukkipelaajat tyytyivät ottelun jälkeen kehumaan toisiaan ja toteamaan, että parannettavaa jäi.

World Cupin ensimmäisen pelipäivän päätti kotijoukkue Kanadan avausottelu, jossa joukkue ensimmäisten minuuttien haparoinnin jälkeen dominoi ottelua jokaisella osa-alueella. Kanadalaiset takoivat Tšekkiä vastaan taululle peräti lukemat 6−0. Kanadalaispuolustaja Brent Burnsin mukaan peli ei silti ollut täydellinen kanadalaisten osalta.

− Pelimme oli kaukana täydellisestä. Jouduimme alivoimalle, joten parannettavaa jäi. Tämä oli kova peli, kuten on seuraavakin. On hienoa saada hyvä alku turnaukselle, joukkueessamme on mahtava tunnelma, Burns selitti hymy huulilla ottelun jälkeen.

Joukkueen kapteeni ja huikean pelivireen heti löytänyt Sidney Crosby oli samoilla linjoilla kevään Stanley Cup -finaalissa vastustajana pelanneen Burnsin kanssa.

− Oli mukava pelata, kun koko joukkue pelasi yhdessä ja samalla sivulla. Silti on paljon parannettavaa. Vastustajat tarkkailevat meitä ja pyrkivät pelaamaan vahvuuksiamme pois, joten meidän on kehityttävä koko ajan, Crosby totesi Burnsista poiketen täysin vakavalla naamalla.

Kanadalaiset laittoivat kehumiskilpailut pystyyn

Kanadalaiset äityivät myös kehumaan kilpaa toisiaan. Etenkin joukkueen maalilla nollapelin torjunut Carey Price sai kaksikolta kiitosta.

− Hän on mahtava. Carey on maalillaan todella rauhallinen, hän antaa ohjeita, eikä hötkyile. On hieno tunne pelata puolustajana, kun tietää, että selän takana ei ole heikkouksia, Burns kehui.

− Carey oli todella terävänä, kuten hän on ollut niin monta kertaa aiemminkin. Hän teki paljon tärkeitä torjuntoja ja sai vaikeat tilanteet näyttämään helpoilta, Crosby jatkoi.

Burns antoi erityiskehut Crosbylle, jonka takana puolustuksessa hän pelasi suuren osan ottelua.

− Hän oli tänään mahtava, maailman paras pelaaja. Hänen ketjunsa kemia toimii loistavasti, ja ketju teki kovasti töitä niin hyökkäys- kuin puolustussuuntaankin, Burns totesi.

Crosbyn ketju tosiaan toimi. Crosby itse kirjasi tehot 2+1, kuten myös laidalla pelannut Brad Marchand. Toisella laidalla viilettänyt Patrice Bergeron iski yhden maalin.
Burns avasi itse pistetilinsä, kun Marchand ohjasi hänen viivavetonsa sisään.

− Olimme puhuneet siitä. Se oli upea ohjaus ärsyttävältä Marchandilta, Burns virnisteli.

Crosbyn avausmaali syntyi, kun hän napautti kiekon tšekkivahti Michal Neuvirthin selän kautta sisään miinuskulmasta maaliin nähden.

− Eipä minulla siinä oikein muuta mahdollisuutta ollut, eikä kiekon heittäminen maalille ole ikinä huono ratkaisu. Jos kiekko ei mene sisään, se saattaa kimmota joukkuekavereille. Oli hienoa nähdä kiekon menevän maaliin, etenkin kun en osunut hetkeä aiemmin, kun pääsin yksin läpi, Crosby hymähti.

» Lähetä palautetta toimitukselle