KalPan eläinrakas Jaakko Rissanen - "Me ollaan tietysti ykkönen"

LIIGA / Haastattelu
Jaakko Rissanen uskoo oman ottelusarjan olevan kuuma ja tasainen.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

Sunnuntaina Liigan Playoffs-tilaisuudessa ollut Jaakko Rissanen odotti hyvillä mielin alkavia pudotuspelejä. Viime kaudella loukkaantumisesta kärsinyt Rissanen on tyytyväinen tähän kauteen.

− Runkosarja meni ihan hyvin, ja siitä on hyvä lähteä jatkamaan pudotuspeleihin. Viime kausi meni niin ohi, että kiva päästä näitä pelejä pelaamaan, kun on pysynyt ehjänä.

Jääkiekkoilijan kulta-aika sytyttää erityisellä tavalla ja Rissanen uskoo myös itse olevansa hyvässä iskussa, mutta tulikuumaksi hän povaa joukkueestaan toisen pelaajan kuin itsensä tai taistelijaksi luonnehditun Sami Mutasen.

− Mä uskon, että Jesse Mankinen tulee olemaan hyvä. Hän on monipuolinen pelaaja ja tosi kova tekemään hommia. Hän on tärkeä meidän joukkueelle, vaikkei joka ilta tekisikään maaleja. Uskon, että hän tekee niitä hyviä juttuja nytkin ja tekee varmasti vielä paljon maalejakin.

Aiempien vuosien pudotuspeleistä kuopiolaisen mieleen on jäänyt niin huonoja kuin hyviäkin muistoja Lappeenrannan ajoilta kaudelta 2013-14.

− Ekana tulee mieleen huonompi muisto. SaiPassa päästiin silloin aika ennakko-odotusten vastaisesti välieriin, mutta Kärpät oli meille ehdottomasti liian kova vastus ja pudottiin. Ja sitten harmittavasti vielä hävittiin pronssipeli Raumalla Lukolle. Pronssi olisi ollut silloin iso juttu, mutta ikävä kyllä ei sitä pystytty ottamaan, Rissanen muisteli.

− Mukava muisto on semmoinen, joka meinas olla ei niin mukava muisto. Johdettiin puolivälierissä SaiPan kanssa JYPiä jo 3-0, sitten JYP tuli otteluvoitoissa tasoihin 3-3. Ja taisi vielä johtaakin parilla maalilla sitä ratkaisevaa seiskapeliä, mutta kammettiin sieltä rinnalle ja mentiin sillä kaudella sinne välieriin. Se on ehdottomasti hyvä muisto.

Rissanen uskoo olevansa hyvässä vireessä pudotuspeleissä.
Rissanen uskoo olevansa hyvässä vireessä pudotuspeleissä.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

Tasaista taistelua luvassa

Rissanen näkee oman ottelusarjan mielenkiintoisena ja arvioi pelien uppoavan hyvin myös yleisöön.

− Hyvää siinä on, että varmasti tulee kuumia ja yleisöystävällisiä pelejä. Mukava lähteä pelaamaan Pelicansia vastaan.

Tulevat pelit ovat tasaisia, joissa tilanteet vaihtelevat joukkueelta toiselle. Myös omilta Rissanen vaatii vielä parannuksia.

− En usko, että kumpikaan pystyy 4-0 klaaraamaan tätä sarjaa. Uskon, että momentumit vaihtelevat aika paljon, kun lähtökohtaisesti ollaan niin tasaisia. Meidän pitää olla tietyissä asioissa terävämpiä, että mennään jatkoon.

Pudotuspeleihin kuopiolaiset ovat valmistautuneet levon ja harjoittelun avulla ilman mitään erikoisempia keinoja.

− Ihan perusjuttuja. Huilattu ja sitten reenattu, eipä siinä mitään ihmeellistä ole. Itse en usko, että siihen mitään vippaskonsteja on. Sitä pitää olla vaan mieleltään valmis sitten, kun pelit alkaa, niin sitten kehokin on valmis, Rissanen tuumasi.

Jääkiekosta vapaa-aikaan

Vaikka pudotuspelit jo painavat päälle ja pelaajien ajatukset täyttävät tulevat pelit, on jääkiekostakin päästävä irti välillä. Rissanen kertoo olevansa eläinrakas ihminen, ja kotona onkin Welsh Corgi Pembroke -rotuinen koira.

− Koiran kanssa tykkään vapaa-ajalla peuhata. Se on aika vauhdikas silloin, kun sille päälle sattuu, mutta tosi kiltti eikä tekisi kenellekkään pahaa, Rissanen kehuu.

Mutta ketkä Rissanen veikkaa olevan kolmen parhaan joukossa kauden lopussa?

− Me ollaan tietysti ykkönen, ja Tappara tulee meidän kanssa finaaliin. Ja JYP ottaa pronssin.

Rissanen oli runkosarjan päätyttyä pistepörssin kymmenes ja KalPan paras tehomies 43 (9+34) pisteellään.

» Lähetä palautetta toimitukselle