Kallio sai syöttöpisteen joukkueensa avausmaaliin.

Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

Kallio kahden vuoden takaisesta tilanteesta: "Tepsi oli umpisurkea ja vitsi"

HIFK:n ja TPS:n tiukka puolivälieräsarja päättyi lopulta helsinkiläisjuhliin luvuin 3-2. Turkulaisten konkari Tomi Kallio ei aio tehdä hätiköityjä johtopäätöksiä uransa suhteen.

TPS:n parhaimmistoon koko kaudella lukeutunut hyökkääjäkonkari Tomi Kallio muistutti heti ottelun päätyttyä, etteivät turkulaiset pelanneet ollenkaan huonosti. 

− Olisimme ehkä ansainneet ne pomput tänään, mutta IFK:lla on nyt ollut pomput heidän puolellaan. Kun haluaa mennä pitkälle, pitää olla myös onnea. IFK:lla sitä oli enemmän, Kallio tuumi.

TPS on noussut viimeisen kahden vuoden aikana takaisin Liigan kärkikastiin. Tällä kertaa nuorella joukkueella ei kuitenkaan riittänyt kokemus pidemmälle. 

− Muutamissa matseissa näkyi se, että emme ehkä olleet riittävän kypsiä pelaamaan ja menemään pidemmälle.

− Jos katsot meidän joukkuetta, niin 10-12 pelaajaa pelaa ensimmäistä kokonaista kauttaan. Miten paljon he ovat kehittyneet, se on ihan huikeata. Vuosi tai kaksi on liian lyhyt aika. Uskoimme, että kaksi vuotta riittäisi, mutta nyt se ei riittänyt.

40-vuotias Kallio oli kuitenkin ylpeä joukkueestaan ja juuri siitä, että nuoret pelaajat, kuten Oskari Setänen, Patrik Virta ja Elmeri Eronen ovat kehittyneet huimasti. Kallion mielestä listaa voisi jatkaa pidemmällekin.

− Olen kuitenkin eniten ylpeä siitä, että kun kaksi vuotta sitten lähdimme projektiin, niin Tepsi oli umpisurkea ja vitsi, Kallio kommentoi.

− Kaksi vuotta myöhemmin meistä on puhuttu suurimpana mestarisuosikkina tai mestarihaastajana. Kyllä se kertoo siitä, miten mahtavaa työtä on tehty niinkin lyhyessä ajassa.

Hyvää viihdettä ja ikäviä loukkaantumisia

Kokonaisuutena Kallio näkee, että sarja IFK:ta vastaan oli hyvätasoinen. Molemmat pelasivat kovaa ja rehdisti.

− Todella hyvää kiekkoa ja viihdettä olivat nämä matsit mielestäni, Kallio kertoi.

Sarjan lopputuloksesta Kallio ei lähde jossittelemaan. TPS:n paras pistemies kuitenkin muistuttaa, kuinka paljon joukkue kärsi loukkaantumisista.

− Ei se meitä ainakaan auttanut, että (Curtis) Hamilton, (Dave) Spina, (Ilkka) Pikkarainen ja tänään vielä (Erik) Thorell loukkaantuivat.

Uransa jatkosta Kallio ei ole vielä tehnyt päätöstä. Hän aikookin noudattaa hyväksi todettua ohjetta.

− Joskus olen saanut sellaisen ohjeen, ettei isoja päätöksiä kannata tehdä silloin kun on suuri pettymys tai suuri ilo. Niin kuin ymmärrätte, tänään, eikä ylihuomennakaan ole sen aika, Kallio päätti.

Juttua muokattu 31.3. 22:52: Otsikkoon tarkennettu sitaatin koskevan TPS:n kahden vuoden takaista tilannetta.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Maanantaijää, viikko 10: Suosi suomalaisia, unohda ulkomaalaiset

LIIGA | 6.3.2017 9:43
Runkosarjaa on enää viikko jäljellä, joten Maanantaijäällä keskitytään edelleen pudotuspeleihin. Myös ulkomaalaisten pelaajien puuttuminen pistepörssin kärkipaikoilta puhuttaa. lue lisää

Ainutlaatuinen tilastoselvitys paljastaa: Liigan uskottomimmat fanit ovat Turussa ja Kuopiossa

LIIGA | 26.1.2018 11:59
Rauman Lukolla on Liigan uskollisin kotiyleisö. KalPalla ja TPS:llä puolestaan uskottomin. Jatkoajan laaja tilastoselvitys kymmenen edellisen kauden ajalta paljastaa, millä Liiga-paikkakunnilla kiinnostaa eniten kiiltävä ja missä ovat seuroille uskollisimmat elämänkumppanit. lue lisää

Kurinpidolle viikonlopputöitä - kaksi tapausta delegaation tutkintaan

LIIGA | 19.1.2018 16:37
Torstain kierroksen ulosajoista kaksi etenee kurinpitodelegaation käsittelyyn. lue lisää

KooKoon kärsivällisyys ei riitä Raumalla

LIIGA | 16.1.2018 7:00
Tiistain Supermoniveto tarjoaa neljä kohdetta. Iltaa vietetään vahvasti kotivoittojen merkeissä, kun ainoan poikkeuksen tuo uutta virettä hakeva Ässät. lue lisää

SaiPan väsytystaistelu tuotteliasta Turussa

LIIGA | 13.1.2018 7:00
Lauantain kierros koostuu melko selvistä ennakkosuosikeista ennakkoasetelmissa. Yllätysmahdollisuuksiakin löytyy esimerkiksi Turusta. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Tomi Kallio

TPS #71 L lh
s. 1977 Turku
183CM / 86KG
SOPIMUS: 2018
VARAUS: 1995 Colorado Avalanche 4. kierros #81