Kalle Moisio on aiemmin edustanut Mestiksessä sekä TUTOa että Kiekko-Vantaata.

Riku Laukkanen / https://www.facebook.com/R1kuExposures

Kalle Moisiolle erilainen rooli aggressiivisessa peliittalaumassa: "Nyt annetaan kerrankin paikka näyttää"

Kalle Moisio nostaa pinnalle fyysisyyden ja röyhkeyden kysyttäessä, mitkä kolossimaisen hyökkääjän vahvuudet alkavalla Mestiksen kaudella ovat.

Samat pelilliset seikat kuvaavat myös turkulalaispelaajan uutta joukkuetta, Heinolan Peliittoja.

Peliitat oli jo viime kaudella puolivälieriin rynniessään fyysinen ja röyhkeä joukkue, jonka tekemisessä hyökkäyspelaaminen korostui erityisen paljon illasta toiseen. Samat arvot leimaavat heinolalaisia alkavallakin kaudella.

− Pyritään pelaamaan aggressiivista kiekkoa ja nopeaa hyökkäyspeliä, hyökkäyspainotteista peliä. Se on varmasti vahvuus, TUTOsta Heinolaan siirtynyt Kalle Moisio listaa Jatkoajalle.

Toisaalta, vaikka Peliitat pelaa hyökkäysvoittoista peliä, korostuu myös luonnollisesti alakerran tekeminen.

− Veskarien pitää joka ilta olla valmiita, omiinkin tulee jokunen maali, hyökkääjä ennakoi.

Tehopisteitä luvassa?

Joukkueen lisäksi Moisiolle uutta on luonnollisesti paikkakunta ja jossain määrin myös rooli. Viime kaudella Mestiksessä kausikohtaiset ennätyspisteensä 4+10 tehnyt rouhijahyökkääjä on saanut myös uuden kauden alla vastuuta ehkä tavallista enemmän.

− Nyt on mahdollisuus siihen, ei ole aikaisempina vuosina päässyt pelaamaan eikä ole annettu vastuuta. Nyt annetaan kerrankin paikka näyttää, Heinolaan muuttanut hyökkääjä kertoo mahdollisesta uudesta roolistaan ja lisää:

− Kesällä on tehty töitä pitkää päivää ja nyt keskitytään jääkiekkoon.

Jos uudehko rooli näyttää miellyttävän, kommenttien perusteella samaa voi sanoa myös uudesta paikkakunnasta. Noin parinkymmenen tuhannen asukkaan Heinola vaikuttaa olevan hyökkääjän mieleen.

− Ihan leppoisa paikka, ei mitään ihmeellistä. Ei hirveästi ole kerennyt mitään tekemään, kovin ollaan harjoiteltu. Mukavalta paikalta vaikuttaa, täällä on kaikki, mitä tarvitsee.

Liigassa laadukkaampaa kiekkoa

Ennen Peliittojen nuttua Moisio on kantanut Mestiksessä Kiekko-Vantaan ja TUTOn sotisopaa, Liigassa hän on viilettänyt TPS:n ja Bluesin paidassa. Sarjojen välillä on luonnollisesti joitain eroja.

− Liigassa on kaikki vähän kontrolloidumpaa, Mestiksessä ehkä mennään enemmän eikä mietitä niin paljon.

− Liigassa äijät on ehkä vahvempia, tekeminen on laadukkaampaa. Perustekeminen on joka päivä parempaa, Peliittojen kanssa perjantaina LeKin isäntänä sarjakautensa avaava Moisio summaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Peliittojen pelaajarunko julki - Väliharju tukkimaan maalinsuuta

MESTIS | 26.4.2017 16:45
Heinolan Peliitat julkaisi keskiviikkona tulevan kauden joukkueensa rungon. 14 julkaistun sopimuksen joukossa oli jatkajia, mutta myös useita uusia nimiä. lue lisää

Pelicansin karmea viikonloppu avaa näytön paikan Peliittojen tehokolmikolle

LIIGA | MESTIS | 16.1.2018 14:29
Pelicansilla on listoillaan tällä hetkellä peräti kahdeksan loukkaantunutta pelaajaa. Apuja sairastuvalta odotetaan pian. lue lisää

Lainaa korkealla korolla − Lindroos vakuutti JYP-debyytissään

LIIGA | MESTIS | 6.1.2018 20:22
JYPin sopimuspelaaja Alex Lindroos on viilettänyt alkukauden Peliittojen ja Pelicansin matkassa. Nyt vuorossa oli JYP-debyytti, kun joukkue päihitti kotonaan SaiPan. lue lisää

Kurittomat koulupojat Heiskasen kovassa oppikoulussa

MESTIS | 25.12.2017 11:00
Heinolan Peliitat lähti joulutauon viettoon sarjan viimeiseltä paikalta. Opin tiellä oleva nuori joukkue on joutunut maksamaan alkukaudesta kovia oppirahoja. lue lisää

Kolme toivetta: Peliitat tarvitsee vastaloitsuja kotikiroukseen ja jotain rotia maalin suulle

MESTIS | 23.12.2017 14:00
Rajusti nuorentunut Heinolan Peliitat on ollut alkukauden vaikeuksissa. Useasti Peliitat on pystynyt hallitsemaan otteluita, joita se on hävinnyt niukasti. Pääkoppaa ovat rassanneet epäonnistumiset, jotka myös suistivat joukkueen syvempään kurimukseen. Joulutauolle Peliitat pääsee kuitenkin voitto allaan. lue lisää

Kommentit

Lisää artikkeleita

Luetuimmat

Kalle Moisio

Peliitat #5 L h
s. 1994 Turku
185CM / 90KG
SOPIMUS: 2018