Kalle Moisio on aiemmin edustanut Mestiksessä sekä TUTOa että Kiekko-Vantaata.

Riku Laukkanen / https://www.facebook.com/R1kuExposures

Kalle Moisiolle erilainen rooli aggressiivisessa peliittalaumassa: "Nyt annetaan kerrankin paikka näyttää"

Kalle Moisio nostaa pinnalle fyysisyyden ja röyhkeyden kysyttäessä, mitkä kolossimaisen hyökkääjän vahvuudet alkavalla Mestiksen kaudella ovat.

Samat pelilliset seikat kuvaavat myös turkulalaispelaajan uutta joukkuetta, Heinolan Peliittoja.

Peliitat oli jo viime kaudella puolivälieriin rynniessään fyysinen ja röyhkeä joukkue, jonka tekemisessä hyökkäyspelaaminen korostui erityisen paljon illasta toiseen. Samat arvot leimaavat heinolalaisia alkavallakin kaudella.

− Pyritään pelaamaan aggressiivista kiekkoa ja nopeaa hyökkäyspeliä, hyökkäyspainotteista peliä. Se on varmasti vahvuus, TUTOsta Heinolaan siirtynyt Kalle Moisio listaa Jatkoajalle.

Toisaalta, vaikka Peliitat pelaa hyökkäysvoittoista peliä, korostuu myös luonnollisesti alakerran tekeminen.

− Veskarien pitää joka ilta olla valmiita, omiinkin tulee jokunen maali, hyökkääjä ennakoi.

Tehopisteitä luvassa?

Joukkueen lisäksi Moisiolle uutta on luonnollisesti paikkakunta ja jossain määrin myös rooli. Viime kaudella Mestiksessä kausikohtaiset ennätyspisteensä 4+10 tehnyt rouhijahyökkääjä on saanut myös uuden kauden alla vastuuta ehkä tavallista enemmän.

− Nyt on mahdollisuus siihen, ei ole aikaisempina vuosina päässyt pelaamaan eikä ole annettu vastuuta. Nyt annetaan kerrankin paikka näyttää, Heinolaan muuttanut hyökkääjä kertoo mahdollisesta uudesta roolistaan ja lisää:

− Kesällä on tehty töitä pitkää päivää ja nyt keskitytään jääkiekkoon.

Jos uudehko rooli näyttää miellyttävän, kommenttien perusteella samaa voi sanoa myös uudesta paikkakunnasta. Noin parinkymmenen tuhannen asukkaan Heinola vaikuttaa olevan hyökkääjän mieleen.

− Ihan leppoisa paikka, ei mitään ihmeellistä. Ei hirveästi ole kerennyt mitään tekemään, kovin ollaan harjoiteltu. Mukavalta paikalta vaikuttaa, täällä on kaikki, mitä tarvitsee.

Liigassa laadukkaampaa kiekkoa

Ennen Peliittojen nuttua Moisio on kantanut Mestiksessä Kiekko-Vantaan ja TUTOn sotisopaa, Liigassa hän on viilettänyt TPS:n ja Bluesin paidassa. Sarjojen välillä on luonnollisesti joitain eroja.

− Liigassa on kaikki vähän kontrolloidumpaa, Mestiksessä ehkä mennään enemmän eikä mietitä niin paljon.

− Liigassa äijät on ehkä vahvempia, tekeminen on laadukkaampaa. Perustekeminen on joka päivä parempaa, Peliittojen kanssa perjantaina LeKin isäntänä sarjakautensa avaava Moisio summaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Peliittojen pelaajarunko julki - Väliharju tukkimaan maalinsuuta

MESTIS | 26.4.2017 16:45
Heinolan Peliitat julkaisi keskiviikkona tulevan kauden joukkueensa rungon. 14 julkaistun sopimuksen joukossa oli jatkajia, mutta myös useita uusia nimiä. lue lisää

Heinolan lauantaiset tappelupukarit pelikieltoon

MESTIS | 7.11.2017 11:08
Lauantain ottelussa tapelleet Peliittojen Ville Nieminen ja RoKin Malo Ville ovat saaneet yhden ottelun pelikiellon. lue lisää

Ville haastoi Peliittojen Ville Niemisen - 64 minuuttia jäähyjä kerralla Mestiksessä

MESTIS | 4.11.2017 18:44
Tunteet ryöpsähtivät lauantain Mestis-kierroksella. Peliittojen Ville Nieminen ja RoKin Malo Ville keräsivät samassa ajassa yhteensä 64 minuuttia jäähyjä. lue lisää

Peliittojen viime kauden pistenikkari aikoo tehoilla entistä joukkuettansa vastaan viikonloppuna

MESTIS | 27.10.2017 9:00
Perjantaina ja lauantaina Mestiksessä pelataan ottelupareittain sekä kotona että vieraissa. TUTO-Peliitat-ottelupari alkaa perjantaina TUTOn kotiottelulla. Eetu-Ville Arkiomaa siirtyi Heinolan Peliitoista täksi kaudeksi TUTOon ja pelaa nyt kaksi peräkkäistä peliä entistä kotiseuraansa vastaan. Arkiomaa ennakoi peleistä tiukkoja ja hyökkäysvoittoisia. lue lisää

JYP lainaa Lindroosin Heinolaan

MESTIS | 17.8.2017 14:20
Heinolan Peliittojen puolustus vahvistuu JYPistä lainalle siirtyvällä Alex Lindroosilla. lue lisää

Kommentit

Lisää artikkeleita

Luetuimmat

Kalle Moisio

Peliitat #5 L h
s. 1994 Turku
185CM / 90KG
SOPIMUS: 2018