Sebastian Aho voitti suurimman osan kiekon tavoitteluista.

Emil Hansson www.HanssonsPhoto.net

Kaksinkamppailuissa loistanut Aho luotti Leijoniin

Sebastian Aho uskoi Leijonien iskukykyyn Yhdysvaltoja vastaan, ja sen Suomi realisoikin paremmin kuin hyvin. Carolina Hurricanesin hyökkääjä korosti voitossa puolustusta ja kovissa paineissa onnistumista.

− Hyvin taistelimme. Luotimme itseemme ja tiesimme, että pystymme pelaamaan huippupelin tähän paikkaan. Meillä on muutenkin ollut niitä jo pitkin alkulohkoa. Se varmasti auttoi nyt, ja Harri Säteri teki hyvää työtä tänään. Pääsimme pelaamaan koko 60 minuuttia sillä tavalla kuin halusimmekin, Sebastian Aho mietti taiston tauottua.

Yhdysvaltojen vähäiset saumat iskeä Suomea vastaan syntyivät ottelun alussa ja lopussa. Säteri kuitenkin onnistui jokaisessa tilanteessa, kun Leijonat sitä eniten tarvitsi.

− Aavistimme, että noin luisteluvoimainen ja suoraviivainen joukkue tulee lujaa päälle. Avauserän olimme vähän enemmän puolustuskannalla, ja Säterin huippuotteet pitivät heidät nollissa antaen meille mahdollisuuden voittaa.

Suomen keskialueen tukkiminen tuotti pahoja ongelmia Yhdysvaltojen hyökkäyksiinlähdöille, ja jopa pohjoisamerikkalainen joukkue joutui epätyypillisesti hakemaan omasta päästä vauhtia. Aholle ei Leijonien puolustuksen tehokkuus kuitenkaan tullut isona yllätyksenä.

− Kyllä me skouttasimme heidän pelitapaansa ja tiesimme mitä teemme. Sinänsä sen toimivuus ei yllättänyt.

Suomi kohtaa välierässä joko Sveitsin tai Ruotsin. Vaikka Ahon seurakavereita Hurricanesista on Ruotsin joukkueella neljä kappaletta, ei Aholla ole suosikkivastusta.

− Ei ole minulla ainakaan suosikkia. Valmistaudutaan sitä mukaa, kumpi sieltä tulee. Carolinasta on Ruotsin riveissä tuttuja jätkiä, mutta en tiedä, tuoko se mitään sellaista erityislatinkia. Kyllä tässä ihan tarpeeksi latausta on, kun pelaamme MM-kisoissa ja välierissä. Se on aina hieno juttu, päätti Aho.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Puolustajalupaukset Heiskanen ja Juolevi mukana − Leijonien joukkue Ruotsin turnausviikolle

MAAJOUKKUE | 23.4.2018 21:55
Suomen maajoukkueen päävalmentaja Lauri Marjamäki on nimennyt joukkueen viimeiselle leiriviikolle ennen MM-kisoja. Viikon aikana pelataan Ruotsin Euro Hockey Tour -turnaus, jonka jälkeen julkistetaan lopullinen kisamiehistö. lue lisää

Hurricanesin suomalaistähdet Aho ja Teräväinen Leijonien mukaan − "Oli lopulta helppo päätös lähteä MM-kisoihin"

MAAJOUKKUE | 22.4.2018 16:36
Carolina Hurricanesin Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen liittyvät ensi viikolla Leijonien MM-leiriryhmään. lue lisää

Aho, Honka ja Savinainen palkittiin Suomen parhaina

MAAJOUKKUE | 20.5.2017 22:33
MM-kisojen neljän parhaan joukkueen parhaimmisto palkittiin välieräotteluiden jälkeen. Suomen joukkueesta palkittiin kaksi hyökkääjää ja yksi puolustaja. lue lisää

Puljujärvi Ahon rinnalla - "Jesse tuo iloisuuden ja positiivisuuden"

MAAJOUKKUE | 17.5.2017 20:46
Ranskasta Saksaan matkustanut Suomen jääkiekkomaajoukkue teki Kölnin MM-jäähän ensimmäiset luistimenpiirtonsa keskiviikkoiltana hieman muokatuin ketjukoostumuksin. Yksi mielenkiintoisimmista trioista oli Kärpistä vanha tuttu Mika Pyörälä − Sebastian Aho − Jesse Puljujärvi. lue lisää

Suomi kuilun partaalta voittoon - Aho kehui Leijonien luonnetta

MAAJOUKKUE | 15.5.2017 0:37
Kemian kohtaamaan saanut Sebastian Aho-Mikko Rantanen-kaksikko oli jälleen Leijonien parhaimpia sunnuntaina, kun Suomi väänsi Sveitsistä elintärkeän 3−2-jatkoaikavoiton. Vaikka Aho ei verkkoja venyttänyt, oli virtuoosihyökkääjä loistavalla pelipäällä isossa ottelussa. lue lisää

Kommentit

Lisää aiheesta

Luetuimmat

Sebastian Aho

Carolina #20 L h
s. 1997 Rauma, FIN
180CM / 78KG
SOPIMUS: 2019
VARAUS: 2015 Carolina Hurricanes 2.kierros #35