Kaksi pistettä iskenyt Jacobsson: "Tavoitteemme oli päästä pudotuspeleihin"

LIIGA / Haastattelu
Jacobsson teki lauantaina tehot 1+1.
JYP kaatoi kauden viimeisiä otteluita pelaavan KooKoon lauantaina maalein 5-3. Ruotsalaispuolustaja Robin Jacobsson ei ollut lainkaan tyytyväinen kouvolalaisten kolmannen erän pelaamiseen.

− Aloitimme hyvin, mutta lopetimme pelaamisen. Se ei ole hyväksyttävää, Robin Jacobsson tuskaili.

KooKoo johti toisen erän jälkeen ottelua 3−1. JYP palasi kuitenkin erätauon jälkeen entistä vahvempana − isännät mättivät vierailijoiden verkkoon peräti neljä maalia ja veivät ottelun suvereenisti.

− Olimme kahdessa ensimmäisessä erässä nopeampia ja hallitsimme kiekkoa, mutta väsyimme. JYP tarttui mahdollisuuteen. Teimme virheitä, puolustaja harmitteli.

Kouvolalaiset pelasivat paineettomassa tilassa, sillä joukkueen toiveet pudotuspelipaikasta kaatuivat jo viikko sitten. Jacobssonin mukaan voitto olisi silti ollut tärkeä.

− Tiesimme, että tämä on kauden toiseksi viimeinen pelimme, joten halusimme voittaa. Meillä oli hauskaa kentällä ja peli toimi kaksi erää.

Ruotsalaispuolustaja iski ottelun avauserässä kauden kuudennen maalinsa Miro-Pekka Saarelaisen ja Niko Tuhkasen syötöistä. Kun viivaveto upposi Juho Olkinuoran selän taakse, peli oli 1−1.

− Se oli hieno maali. Pystyin laukomaan hyökkääjän ohi, eikä maalivahti nähnyt mitään. Pelaajamme tekivät hyvää työtä maalin edessä, hän kehui.

30-vuotiaan pelurin mukaan KooKoon kausi on ollut pettymys, sillä joukkueella olisi aineksia parempaankin.

− Huonolta tuntuu. Tavoitteemme oli päästä pudotuspeleihin, emmekä onnistuneet siinä. Olemme tietenkin tyytymättömiä. Meillä on hyvä joukkue ja hyviä pelejä, mutta se ei ole riittänyt.

Kouvolalaiset pelaavat kauden viimeisen ottelunsa maanantaina, kun vastaan asettuu HPK. Viimeinen peli on Jacobssonille haikea, mutta voiton resepti on selvä.

− HPK on taitava joukkue, mutta uskon, että jos pelaamme kuten tänään alussa, voimme voittaa. Meidän täytyy riistää kiekkoja ja päästä nopeasti hyökkäyksiin.