"Kaksi ja puoli erää he olivat heikkoja, viimeisellä kympillä he saivat hurmoksen päälle"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Mikko Koskinen on tällä hetkellä Leijonien ykkösmaalivahti.
Kuva © Sami Kemppainen
Mikko Koskinen oli pettynyt mies, kun Tšekki nousi loppuhetkillä voittoon Leijonista Prahassa. Olympialaisia varten miehellä on jo selvä suosikki.

Pietarin SKA:ta seuratasolla edustava Mikko Koskinen näyttäisi olevan tällä hetkellä Leijonien selkeä ykkösmaalivahti.

Ei siis ollutkaan yllätys, että mies oli Suomen maalinsuulla myös keskiviikon Venäjän Euro Hockey Tourin ottelussa Tšekkiä vastaan.

Koskinen oli mukana myös Helsingin EHT:lla, jossa hän pelasi kaksi ottelua.

- Totta kai maajoukkueeseen on hyvä ja helppo tulla. Kaikki puhuvat täällä samaa kieltä ja tekevät töitä yhteisen tavoitteen eteen. Nyt vielä tällainen iso kausi, niin kyllä se motivoi jokaista täällä, Koskinen kertoi.

Tšekin voittoon jatkoajalla lukemin 3-2 päättynyt ottelu muodostui Koskiselle todella hankalaksi, kun kahteen ensimmäiseen erään ei juuri laukauksia tullut.

Ne vähät laukaukset, mitä Koskiselle tuli, olivat kuitenkin usein todella vaarallisia. Kolmannessa erässä ottelun kulku vieläpä muuttui täysin ja Koskinen sai jopa hetkittäin pitää Suomea pelissä mukana torjunnoillaan.

- Tietysti se olisi mukavampaa, jos laukauksia tulisi tasaisesti ensimmäiset 52 minuuttia ja olisi sitten vaikka sen viimeiset kahdeksan minuuttia kokonaan tulematta. Ei sillä kuitenkaan ole mitään väliä, miten niitä tulee. Minun työni ottaa kiekot kiinni joka tapauksessa, Koskinen totesi Tšekki-pelin päätyttyä.

Seurajoukkueessaan Koskinen on luonnollisesti tottunut peleihin, joissa laukauksia tulee todella vähän. Pietarin SKA:ssa tällaisen voisi sanoa olevan melkeinpä arkipäivää, sillä niin ylivoimainen pietarilaisryhmä on tällä kaudella ollut.

Koskinen myöntää, että tällaisen illan jäljiltä hänen on todella vaikea antaa mitään analyysiä siitä, millainen joukkue Tšekki on.

- Kaksi ja puoli erää he olivat todella heikkoja ja me puolestaan pelasimme todella hyvin. Viimeisellä kympillä he saivat sitten hurmoksen päälle. En tiedä mitä meille tapahtui, mutta peli kääntyi aivan täysin siinä kohtaa, mies tuumasi.

"Venäjä tulee olemaan kovin joukkue"

Koskinen on pelannut KHL:ssä kaudesta 2013-2014, kun mies vaihtoi Espoon Bluesin kesken kauden Sibir Novosibirskiin.

Sieltä miehen tie vei puolestaan kesken seuraavan kauden Pietariin ja SKA:n riveihin.

Pietarissa Koskinen on päivittäin tekemisissä Venäjän maajoukkueen rungon kanssa.

- Omat pelit ja omat tavoitteet meillä siellä on, eli ei se siten suoraan näy. Ehkä se motivoi jokaista henkilökohtaisella tasolla, kun valtaosa joukkueestamme kuitenkin mitä todennäköisimmin osallistuu olympialaisiin.

Vaikka maajoukkuepelit ovat aina oma maailmansa, ei Koskisen tarvitse jännittää maajoukkueeseen saapumista.

Miehen mukaan Pietarissa kohdattavat haasteet ovat ajoittain jopa maajoukkuepelejä vaativampia.

- KHL:ssä pelin taso vaihtelee todella paljon sen mukaan, kuka on vastassa. Sanoisin kuitenkin, että ottelut aivan kärkitason vastustajia vastaan ovat jopa näitä maajoukkuepelejä kovempia matseja.

Suomi on nyt pelannut Euro Hockey Tourilla kertaalleen Ruotsia, Venäjää, Tšekkiä ja Kanadaakin vastaan. Koskisen suosikki tuleviin olympialaisiin ei kuitenkaan ole muuttunut pelien myötä.

- Kyllähän se on selvää, että Venäjä tulee olemaan kovin joukkue siellä. Ei siitä ole kahta sanaa.

Koskisen ja muun leijonaryhmän osalta Venäjän EHT jatkuu perjantaina Moskovassa, kun Suomi saa vastaansa tulevan olympiaisännän Etelä-Korean.

» Lähetä palautetta toimitukselle