Kakkosdivisioonan sirkus − "Tämä perhe antaa uskomatonta voimaa"

Muut Sarjat / Haastattelu
Junnila (sininen kypärä) oli pelipäällä runkosarjan päätöksessä.
Kuva © Henri Pitkänen
Liikunnan Riemu ja Diskos kohtasivat kakkosdivisioonan runkosarjan päätösottelussa. Tuolloin jyväskyläläisjoukkueiden kohtaaminen välierissä oli vasta toive, mutta myöhemmin se realisoitui. Jatkoaika jututti Iiro Junnilaa runkosarjan päätteeksi.

Jyväskyläläiset Liikunnan Riemu ja Diskos kävivät tulisen väännön suorasta välieräpaikasta. Lopulta taisto kääntyi ensimmäistä kauttaan kakkosdivisioonaa pelaavan Riemun hyväksi, kun joukkue voitti paikallisvastustajansa runkosarjan päätöskierroksella lukemin 3−0.

Voitolla Riemu varmisti sen, että joukkue sijoittuu sarjataulukossa toiseksi. Kolmanneksi sijoittunut Diskos puolestaan joutui hakemaan paikkaa välieriin puolivälierien kautta. Raha-asioiden kanssa painivalle Riemulle voitto olikin ymmärrettävästi iso asia.

− Voitto tarkoitti 1500:n euron säästöjä. Pelasimme hyvää joukkuepeliä, tiivisti Riemun Iiro Junnila.

Ottelu jäi mieleen erityisesti tapahtumana. Paikalliskamppailu tarjosi tunnelman, jota harvoin näkee edes Mestis-tasolla. Sen takasi kakkosdivisioonan tasolle hulppea yleisömäärä, 619 katsojaa.

− Se oli meidän yleisöennätys. 500 katsojaa oli tavoite, mutta onneksi se ylitettiin kirkkaasti, Junnila iloitsi.

− Saimme hyvän sirkuksen päälle. Tuosta yleisöstä, joka on kuin perhe, saa uskomatonta voimaa.

Myös Diskoksella oli omat paikkansa, joilla voitto olisi voinut kääntyä myös heille. Näin ei kuitenkaan käynyt kahden suuren tekijän vuoksi. Maalivahti Juho Koivu sekä Riemun alivoimapelaaminen olivat huikealla tasolla.

− Uskomaton matsi Koivulta. Viimeinen torjunta, jonka hän teki futishypyllä. Sellaisia ei usein näe. Sillä torjunnalla yleisökin oli ihan ekstaasissa, Junnila hehkutti.

− Pelasimme hyvää alivoimaa. He eivät oikein päässeet hyville paikoille. Maalivahdille tuli ajoittain aika helppoja vetoja, mutta hän pelasi silti uskomattoman ottelun.

Kun kyse on "rautaliigasta", todennäköisyys erilaisille kommervenkeille kasvaa. Näin kävi myös tässä paikalliskamppailussa, kun Riemun Pirkka Lahtinen sai toisen erän lopussa ulosajon. Taklauksen jälkeen soppa oli valmis.

− Sieltä meinasi vastustajan valmentaja tulla meidän vaihtoaitioon. Mutta kyllä jokaiseen paikalliskamppailuun yksi ulosajo kuuluu, Junnila naurahti.

Mutta millainen jääkiekkoilija on tämä Junnila? Taitavia syöttöjä ja rohkeita haastoja suorittanut Junnila erottui kentällä selvästi. Hänen tilastoistaan löytyy myös hauska yksityiskohta, sillä hän voitti oman joukkueensa maali- sekä jäähypörssin.

− Olen välillä sellainen koohottaja. Tykkään ajaa maalille, joten joskus tulee myös jäähyjä. Mutta jos ei mene maalille, ei tule myöskään maaleja, Junnila filosofoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle