Kaiken nähnyt joukkueenjohtaja odottaa kaudelta paljon

MESTIS / Haastattelu
Eino Kiiveri on tuttu näky Hokin penkin takaa jo monen kauden ajalta.
Kuva © Vesa Pöppönen - www.facebook.com/VesaPhoto
Hokin joukkue on muuttunut tuttuun tapaan reilusti edellisvuodesta, mutta tavoitteita vaihtuvuus ei ole laskenut. Yksi henkilö on kuitenkin pysynyt mukana jo vuosien ajan. Hän on Hokin joukkueenjohtaja Eino Kiiveri.

Joukkueenjohtaja Eino Kiiveri on ollut mukana Hokin toiminnassa jo parikymmentä vuotta, viimeisimpänä joukkueenjohtajan tehtävissä. Alkava kausi on Kiiverille yhdeksäs Hokin joukkueenjohtajana.

Pitkä ura tutussa seurassa ei ole vähentänyt Kiiverin intoa tekemiseen, vaan uuden kauden alkua odotetaan Hokin pukukopissa jo malttamattomana.

− Jännittävin odotuksin ollaan tässä kauden alussa, että miten peli lähtee kulkemaan. Viimeksi perjantain Hermes-pelissä tulos ei ollut aivan se, mitä lähdimme hakemaan.

Mistä paikkaajat viime kauden kärkipelaajille?

Hokin pelaajisto koki kesän aikana paljon muutoksia, ja viime kauden pronssijoukkueen rungosta on jäljellä vain rippeet. Erityisesti joukkueen kärkiketjut tyhjenivät käytännössä täysin. Kiiveri näkee kuitenkin uudessakin joukkueessa runsaasti potentiaalia.

− Meillä on tänä vuonna nuorekas joukkue. Kyseessä taitaa olla iällisesti nuorin joukkue, jonka mukana olen itse ollut.

Vuosien aikana Kiiveri on nähnyt monta erilaista joukkuetta ja monta erilaista pelaajaa. Yhteistyötä mies on tehnyt monen nykyisin suuremmissa ympyröissä kiekkoilevan pelaajan kanssa. Tämän kauden Hokista hän kehottaa pitämään silmällä erityisen tarkasti Radim Valcharia ja Michal Kristofia.

− Mielestäni molempia joukkueen uusia ulkomaalaisvahvistuksia kannattaa tarkkailla tällä kaudella. He ovat varmasti molemmat potentiaalisia maalintekijöitä.

Monien pelaajien lisäksi Kiiveri on luonnollisesti työskennellyt monen eri valmentajan kanssa. Kun kyse on Hokin kaltaisesta nuoresta joukkueesta, tarvitaan myös nuorille sopiva valmentaja. Nykyisen päävalmentaja Jari Laukkasen hän näkee soveltuvan tähän tehtävään erinomaisesti.

− Laukkanen on mielestäni hyvä valmentaja, hän osaa innostaa ja kehittää nuoria. Nuorelle joukkueelle hän on oikein sopiva valmentaja, Kiiveri kehaisee.

Pelipäivät kuluvat jäähallilla

Hokin joukkueenjohtajan pelipäivään kuuluu runsaasti työtä. Päivän aikana Kiiveri muun muassa syöttää kokoonpanotiedot Jääkiekkoliiton järjestelmiin ja hoitaa juoksevia asioita. Esimerkiksi otteluiden jälkeiset pelaajahaastattelut toimittajat sopivat hänen kanssaan.

− Heti aamusta tulen pelipäivisin hallille. Olen yleisesti mukana arjessa ja hoitelen hommia, joita päivän aikana tulee. Koko päivä siinä yleensä menee.

Hokki lähtee kauteen mitalinkiilto silmissä

Joukkueen tavoitteista puhuttaessa Kiiveri ei lähde turhia nöyristelemään. Joukkueella vaikuttaa olevan selkeä päämäärä siitä, mitä alkavalta kaudelta haetaan.

− Aluksi tavoite on totta kai päästä pudotuspeleihin ja sen jälkeen sitten päästä mahdollisimman pitkälle. Viime kaudella sijoituimme kolmanneksi, joten ei kai sitä ainakaan huonommaksi voi jäädä, Kiiveri aprikoi.

− Tämän kauden ennakkosuosikkeja Mestiksessä ovat toki Jukurit ja TUTO, mutta minä laskisin kyllä vielä meidätkin suosikkien joukkoon. Jännittävä kausi on varmasti edessä.

» Lähetä palautetta toimitukselle