Kai Suikkanen: "Pudotuspeleihin on päästävä"

LIIGA / Haastattelu
Kärppäjoukkue on syttynyt haalimaan viime aikoina pisteitä kiitettävään tahtiin.
Kuva © Sirpa Pöyhönen sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Oulun Kärppien joukkue hajosi edellisenä keväänä lähes täydellisesti. Uusi päävalmentaja Kai Suikkanen joutui aloittamaan työnsä Kärpissä vaikeasta tilanteesta. Kärppien edellisen kauden 15 parhaasta pistemiehestä peräti 13 ei enää tällä kaudella pelaa Kärpissä.

Kun kausi 2016-2017 alkoi, niin Kärpät oli menettänyt hyökkääjistä nämä pelaajat: Sebastian Aho, Juuso Ikonen, Mika Niemi, Sakari Manninen, Miro Aaltonen, Jesse Puljujärvi, Kim Hirschovits, Julius Junttila, Esa Pirnes, Ivan Huml, Juho Keränen ja Simon Suoranta. Tämän lisäksi korvaajaksi ajateltuja junioripelaajiakin valui muualle, ainakin Janne Kuokkanen, joka lähti Pohjois-Amerikkaan.

Puolustajista Kärpät menetti seuraavat pelaajat: Adam Masuhr, Markus Nutivaara, Arto Laatikainen ja Atte Pentikäinen.

Maalivahdeista Sami Rajaniemi lähti Mikkeliin ja Iiro Tarkki lopetti uransa kesken viime kauden. 

Joukkuetta kokoavien Harri Ahon ja Juha Junnon työtehtävä kaudelle 2016–2017 on siis ollut todella vaikea.

Kärpät aloitti kauden oululaisittain suorastaan surkeasti. Viime aikoina suunta on ollut parempi, sillä kymmenessä edellisessä ottelussaan Kärpät on edennyt tasan kahden pisteen pistekeskiarvolla. Kärpät on kymmenen ottelun kuntopuntarissa tällä hetkellä sijalla neljä, eivätkä toisena kuntopuntarissa olevat joukkueet TPS ja HPK ole keränneet kuin pisteen oululaisia enemmän. Osaltaan hyvää pistekeskiarvoa selittänee vastustajien taso, sillä suurin osa kohdatuista joukkueista on ollut sarjan tyvipäästä, mutta alkukaudesta tällaiseen vireeseen tuskin olisi siltikään päästy.

Kärpät nousi lauantaina sarjataulukossa sijalle yhdeksän. Suoraan pudotuspelipaikkaan eli kuudenteen sijaan on seitsemän pisteen takamatka kurottavana.

 Kai Suikkanen selvitti ottelun jälkeen Kärppien loppukauden tavoitteita ja ajatusmaailmaa.

– Me ollaan omat tavoitteemme tehty joukkueen sisäisesti, ja niiden mukaan eletään. Tietenkinhän suuressa kuvassa Kärppien on aina oltava kärjen mukana tai kärjessä. Silloin tietenkin pitäisi pudotuspeleihin päästä jos kärjessä aikoo olla.

Tarkoittaako tämä siis sitä, että tavoite on olla runkosarjassa kymmenen parhaan joukossa?

–  Ainahan kaikkia nälättää kuuden joukkoon meneminen, sitähän tässä yritetään. Mennään kuitenkin peli kerrallaan, on turha tuijotella sarjataulukkoa ja miettiä, että jos tuo voittaa tuon ja nuo pelaa noin, ja me voitetaan tänään näin, niin sitten se menee näin ja noin ja näin. Pelaa vaan omia pelejä, yrittää raapia mahdollisimman paljon pisteitä, niin kyllä ne muut joukkueet sitten sieltä tulee selkä edellä vastaan, kun me itse voitetaan pelejä, Suikkanen päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle